Gå till innehåll

NickeNyfiken

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev medlem

Utmärkelser för NickeNyfiken

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Jag håller på med ett avslutningsprojekt där jag tänkte göra min första lilla actionfilm. Hela filmen är färdig; klippning, explotioner och 3D-animerade pistolskott, förrutom en sak... Jag klarar aldrig av att fixa det lilla flashiga ljuset framför pistolens pipa när man trycker av ett skott. Jag har försökt att göra ett i photoshop, men jag lyckas aldrig få fram ett starkt vitt ljus, utan bara vit färg vilket ser väldigt B ut när man lägger in den i filmen... Någon som vill dela med sig något tips hur man kan fixa det?
  2. Den länken som ni har angivet här, har en instruktionsfilm (TUTORIALS and DEMOS) hur man lägger in explostionerna (med svart bakgrund) in i sin egna film. Jag ser dock inte nånting av vad de gör pga kvalitén på filmen. Någon som har lust att förklara?
  3. [citat=Marcus A]Kolla på http://www.ur.se/television/, under rubriken "visuella effekter" och på "mask och Peruk" Där kan du se en film om hur man gör masker proffisionellt.[/citat] Funkade inte på min dator :(
  4. [citat=Broman][citat=NickeNyfiken]Det går att göra denna effekten med hjälp av funktionen "image matte key" i Premier. Detta använde jag för att göra att en zombie går utan huvud. Jag filmade personen gå, och sedan filmade jag samma ställe (utan att flytta på kameran) utan någon där. Sedan använde jag image matte key så jag la de andra råmaterialet filmade ovanför det första med zombisen, så han zombien gick utan huvud. För att göra detta behöver du ett väldigt stadigt stativ och programmet Photoshop. Om du inte vet hur image matte key funkar, så kan jag förklara det om du ber snällt =)[/citat] Måste man inte göra allt frame by frame i photohop? I så fall är det lättare att bara maska bort huvudet i AE.[/citat] Nej, nej, det är inte så det funkar (även om du kan göra så, fast det tar längre tid). Det enda du gör i Photoshop, när du använde image matte key, är att göra en liten bild med alphabakgrund (då får du en svart bild). Tänk dig nu att denna svarta bild är var den ena filmen ligger. Klipper du bort halva bilden (så ena sidan blir vit) så betyder det att den ena filmen ligger på den svarta delen och den andra på den vita (avklippta på mitten). Lite svårt att förklara, men det är i alla fall så det funkar. Men att göra detta tar inte mer än 5 minuter. Vill du att jag ska förklara hur denna funktionen funkar detaljerat, så du bara kan följa mina instruktioner när du testar effekten?
  5. Det går att göra denna effekten med hjälp av funktionen "image matte key" i Premier. Detta använde jag för att göra att en zombie går utan huvud. Jag filmade personen gå, och sedan filmade jag samma ställe (utan att flytta på kameran) utan någon där. Sedan använde jag image matte key så jag la de andra råmaterialet filmade ovanför det första med zombisen, så han zombien gick utan huvud. För att göra detta behöver du ett väldigt stadigt stativ och programmet Photoshop. Om du inte vet hur image matte key funkar, så kan jag förklara det om du ber snällt =)
  6. Tack för tipsen! Men ansiktet blir väl hårt och oböjlig då? Det finns inget sett man kan göra masken "mjuk" så den t.ex. kan röra på munnen? Jag satt och tittade på extramaterialet till filmen Bad Taste (som är en "hemmagjord film") och Peter Jackson berättade att till en scen (som han själv deltog i) var han tvungna att göra ett ansikte (en mask) av sig själv. Resultatet var att masken blev böjlig. Jag minns dock inte vad han använde sig utav, och jag kan tyvärr inte få tag på filmen igen. Men eftersom filmen var "hemmagjord" borde det inte vara så svårt att inskaffa.
  7. I en film ska en persons huvud explodera, vilket vi helst inte vill genomföra med hans riktiga huvud. Därför ska vi använda oss av ett fuskhuvud, men för att göra så att det verkligen ser ut som honom (utseendet osv) måste vi göra en sorts mask av honom som vi kan fästa på fuskhuvudet. Har ni några tips på nån smörja man kan köpa för att sedan doppa huvudet i så att det bildas en form av ens ansikte?
×
×
  • Skapa nytt...