Jump to content

Att sminka sår


oscaar__

Recommended Posts

Hej!

När man sminkar sår använder man ju någon form av vax för att bygga upp hud till såret, är det någon som vet var man kan köpa ett bra och BILLIGT vax. Eller är det någon som vet hur man kan tillverka något liknande själv. Tack på förhand! /oscar

Link to comment
Share on other sites

Det verkar vara latex du menar, det är ett rinnande medel som blir gummi när det stelnat, det är ganska enkelt att göra egna sår utav som sedan bara är att klistra på. Jag vet inte var du bor så jag kan ju inte veta exakt men ett tips är att göra som jag gjorde, kika runt i olika konst och hobby affärer i stan och fråga i kassan om det finns eller om de kan beställa in då borde du hitta nåt. Priset varierar beroende på hur bra latex du vill ha. Mitt kostade 80 för ca 1liter.

Link to comment
Share on other sites

När jag gjorde lumpen och man var sårskademarkör gjorde vi skottskador med vanlig plastelina, vit och röd som man knådade ihop och som blev mjuk. Plastelinan blev förbluffande lik hudfärg, även om det inte är helt perfekt.

I "hålen" kletade man koncentrerad vattenlösligt sminkblod och skvätte lite vatten på skadan. Avsluta med vanligt puder. Detta är mycket billigt.

Link to comment
Share on other sites

[citat=gorse]När jag gjorde lumpen och man var sårskademarkör gjorde vi skottskador med vanlig plastelina, vit och röd som man knådade ihop och som blev mjuk. Plastelinan blev förbluffande lik hudfärg, även om det inte är helt perfekt.

I "hålen" kletade man koncentrerad vattenlösligt sminkblod och skvätte lite vatten på skadan. Avsluta med vanligt puder. Detta är mycket billigt.[/citat]

 

Måste testa det någon gång. Såg det bra ut i slutändan?

Link to comment
Share on other sites

Du tänkte på ett vax som detta. http://www.mapont.se/shop/index.html Det är bra men ganska svårt att använda. Latex använder du ju inte för att göra sår väll? Latex används om man gör masker/svärd eller lösa delar. Latex tar ju lång tid att torka samt innehåller amoniak (den flytande) så ska inte ha direkt på hud eller andas in.

Link to comment
Share on other sites

[citat=Jawo] Såg det bra ut i slutändan?[/citat] Ambitionsnivån var väl kanske inte helt på topp alla gånger, men med tanke på resurserna såg det mycket bra ut. Det berodde mest på den som lekte sminkör. Den splitterskada jag gjorde på mitt ben fick i alla fall många magar ut-och-in. Jag använde den vita plastelinan som "ben" och den rosa som "sårkanter". Mycket av knepet verkade vara att vara sparsam med plastelinan, att göra en sårkant som man drog ut mot det riktiga skinnet, och sen göra missfärgningar med vanligt smink. Men det är helt upp till artisten hur bra det blir. Plastelinan är ju lite "fet" så ingen jag vet fick några irritationer av leran.

Link to comment
Share on other sites

Det modellera, vars produktnamn är plastelina. Modelleran är inte av naturliga matrial utan plastisk. De säljs i paket om ca halvkilot tror jag.

Det som liknar plastelina mest är den modellera för barn som säljs leksaksaffären i runda stänger i olika färger, men om det går att använda vet jag inte. Plastelina brukar säljas i färg- och konstnärsaffärer.

Link to comment
Share on other sites

Värt att nämna gällande plastelina är också att den inte torkar, som vanlig lera, utan den blir bara mer eller mindre hård, men efter lite knådanade blir den mjuk igen. En polare till mig gjorde en ganska så effektiv effekt där han byggde upp köttsår av plastelina på en träskiva som han klätt i vanlig plastfolie. Sedan målade han "såret" med akrylfärg (plastfärg). När sedan allt var torrt, skar han bort såret från träskivan och vips, så hade han ett sår som man kunde återanvända.

Link to comment
Share on other sites

Nä han använde bara vanlig vit plastelina som han sedan målade med akrylfärg. Hudfärg utanpå och rött inuti. Vi använde "mastix" hudlim och limmade på "skadan", sedan sminkade man över kanterna med puder, eller vad man nu tänkas kan ha i sminklådan ;)

Link to comment
Share on other sites

[citat=Leviant]Nä han använde bara vanlig vit plastelina som han sedan målade med akrylfärg. Hudfärg utanpå och rött inuti. Vi använde "mastix" hudlim och limmade på "skadan", sedan sminkade man över kanterna med puder, eller vad man nu tänkas kan ha i sminklådan ;)[/citat]

 

Har du några bilder på hur det blev?

Link to comment
Share on other sites

Föressten, Mastix hudlim kan man köpa på Buttrix. Det säljes i ganska så små flaskor och är ganska så dyrt. Men å andra sidan så räcker det väldigt länge och det sitter väldigt bra. Värt att veta är att man borde även inföskaffa sig Lim-remover, det gör rejält ont och slita av något som sitter limmat på bara huden. Detta bör den även ha på buttrix. Kolla annars på Mapont.se

Link to comment
Share on other sites

Nope, detta filmades på Hi8 band och vi hade inte tillgång till att redigera det vi filmade. Detta resulterade i att banden spårlöst försvann i samband med att kompisen som ägde kameran flyttade till Göteborg. Men jag hade tänkt sätta mig ner någon dag och tillverka liknande skador, då kan jag ta lite progressbilder och lägga upp dem.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

[citat=oscaar__]Hej!

När man sminkar sår använder man ju någon form av vax för att bygga upp hud till såret, är det någon som vet var man kan köpa ett bra och BILLIGT vax. Eller är det någon som vet hur man kan tillverka något liknande själv. Tack på förhand! /oscar[/citat]

 

 

Dermavax för tillverkning av sår och skador hittar du i vår webshop på Maskspecialisten - SÅR MED DERMAVAX

 

mvh

Mats Öhlund

Mapont & Co

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 9 months later...

För att få plastilinan att fästa använder man ett ruskigt tunnt lager vanlig parafinolja. Det används också för att smeara ut kanterna.

 

Dermavax är nog stråt vassare, men plastelinan är billigt och kladdar inte så mycket om man gör fel eller vill göra om.

 

plastilina 1/2 kilo c:a 70:-

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
Guest bollyn

Redigerat med anledning av Voodoo Film forums regler 2 §.

Synpunkter angående detta beslut, ta kontakt med administratören.

 

Otillåten annonsering, spam och ovidkommande inlägg.

 

Mvh Pace

Administratör, Voodoo Film forum

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...