Jump to content

Filmare/filmteam sökes till humorsketch/musikvideo!


bondlurken

Recommended Posts

Jag söker kanske i första hand en filmare, men även andra som känner att dom kan bidra och är intresserade av att delta i ett projekt som i slutändan kommer att bli en musikvideo med en liten humorsketch före som relaterar till varandra. Det blir en cover på en av Village Peoples mera kända hits. Texten är omskriven till svenska och är humoristisk, i stil med en snäll Eddie Meduza eller Ronny Eriksson. På ett litet ironiskt sätt så skildrar den en mans (alla mäns?) önskan om att kunna ta en grogg i lugn och ro, utan en massa tjat, men samtidigt så visar den också hur det kan gå när det väl händer.

 

Rent filmtekniskt så börjar humorsketchen med en man som sitter vid ett bord, det är varmt och ombonat (varma färger), juletid, granen och glas glimmar, i bakgrunden hörs ”stilla natt”, en harmonisk stämning.

 

Scen 2. Blir det en 4-5 personer till (fru och ungar), ordväxlingar, bråk och skrik, den harmoniska stämningen är förbytt till ett kaos i hemmamiljö.

 

Scen 3. En kort sekvens av en man som låst in sig på toaletten.

 

Scen 4. Ska egentligen vara en färd med kameran från mannen på toaletten, ut ur huset och gradvis ut i rymden och sen tillbaka, på vägen tillbaka ska genomskinliga väsen flyga lite om varandra på väg ner mot jorden igen. Då just den här scenen kan vara lite svår att få till, så går det att skippa den och ta en ”voice over” istället.

 

Scen 5. En man som ringer i telefon, harmonisk stämning igen.

 

Musikvideon blir i stort sett en vy över ett större fint vardagsrum där ett band spelar i ett hörn med en stor tv-skärm ovanför sig, på tv-skärmen syns dansande tjejer. En massa folk och eventuellt ett och annat djur rör sig över golvet och möblerna. Ett vardagsrum som under låtens gång sakta förvandlas från en idyll till ett totalt kaos. Man kan filma korta sekvenser av personer eller aktiviteter som klipps in lite här och där för att slippa ta allt i en scen. När musiken ebbar ut så blir det en kort närbild på en sovande man som slår upp ögonen.

 

Beroende på hur slutresultatet blir så skulle man bara för att göra det komplett, att som slutscen zooma ut från hustaket och ut över en gårdsplan där det står polisbilar, ambulans och brandkår med blåljus på och en missnöjd folkmassa, men som sagt det blir mycket jobb och planering för en så kort sekvens, inte omöjligt eller dyr att få ihop om det skulle vara så slutresultatet av sketchen och videon blir så bra att man vill ha pricken över i:et så att säga.

 

Det mesta är så att säga i planeringsstadiet, inga datum spikade, ingen finansiering är ordnad(behövs väl kanske inga enorma summor) ingen är tillfrågad, inga rättigheter att få göra en cover är uppkollade, så den eller dom som kommer in i startskedet av det här projektet kommer naturligtvis att få komma med input och idéer gällande det mesta. Jag tror personligen att det kan bli väldigt skoj och riktigt, riktigt bra. Eventuella pengar som kan komma ut av det här, delas naturligtvis upp efter ett vinstdelningssystem baserat på arbetsinsats eller liknande.

M.v.h Janne

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...