Jump to content

Namnet

Members
 • Posts

  7
 • Joined

Namnet's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tjena, tänkte starta en Discord-kanal för filmskapare. Här har ni länken: https://discord.gg/yJAzthB Det kommer antagligen vara rätt få på kanalen till en början så ha tålamod så kommer fler och fler gå med. För er som inte vet vad Discord är: Discord är ett chattprogram som man kan ha till dator och smartphone. Man kan gå med i "kanaler" och börja prata med andra filmintresserade via röst eller text. Så om ni har en mikrofon och hörlurar till er dator så har ni allt som behövs. Här kan ni ladda ned Discord: https://discordapp.com/download Klicka på "Download now", när programmet har laddats ned så installerar ni det. Ni kommer sedan få skapa ett konto och sedan är det bara att tuta och köra! För att gå med i kanalen så är det bara att klicka på länken högst upp i detta inlägg. Är någon här inte speciellt datavan så är det bara att fråga mig hur ni går tillväga.
 2. Jag söker någon som kan animera/teckna till ett par tecknade komedisketcher. Ska försöka hitta lite bidrag så att du som animatör/tecknare kan få betalt, men jag kan inte lova något. Till en början vill jag starta smått för att se vad vi kan åstadkomma. Jag tänker mig ett par minuter. Sedan lägger jag ut videon på youtube för att få respons. I bagaget har jag tre år utbildning inom film, ett antal kortfilmer publicerade och ett långfilmsmanus på gång. Inga av dem är komedier, men jag sitter ständigt på idéer för komedier som jag känner att det vore slöseri att inte använda.
 3. Manuset har rätt många formatfel. T.ex. att du har döpt varje scen vilket man inte brukar göra, sedan finns inga karaktärsbeskrivningar med. Tommy och Viktoria kan vara allt från 5 år till 100 år i manuset. Sedan har du skrivit (det syns i filmen) plus andra liknande saker vilket inte heller förekommer i ett manus. Dramaturgin är också ett viktigt moment i manusskrivande. Karaktärsuppbyggande, vändpunkter, nyckelscener, anslag osv. I ditt manus saknas mycket av det. Dialogen är ibland lite för "på näsan", att dina karaktärer säger något som du kan visa istället. Delar av dialogen är också överflödig. Budskapet med filmen är lite oklart. Tillslut så finns det mycket stavfel, särskrivning och grammatikfel. Jag kan ha överseende med det som läser ditt manus här på ett forum. Ska du dock visa detta för någon filmkonsulent producent för att söka pengar eller stöd till din film så kommer de högst troligen bli avskräckt. Om du vill ha en fotograf, skådespelare ljudtekniker, regissör m.m. till din film så kommer de också bli avskräckta. Stav- och grammatikfel kanske inte känns som en big deal för dig, men för seriösa folk i filmbranschen ser det oprofessionellt ut. Samma sak gäller med dramaturgi och manusformat. Det som jag tycker är bra med manuset är att jag får en bra bild om vad som händer. Du får fram din idé och berättelse. Sedan finns det vissa spänningsmoment som driver storyn framåt. Jag vill veta vad det är för gas terroristerna förvarar och varför. Vad är terroristernas mål? Jag undrar en sak dock. Vad är det du gillar mest inom filmproduktion? Är det regi, manus, foto, producentrollen, ljud m.m.? Är du intresserad av språk och dramaturgi? Jag undrar därför att lära sig skriva bra manus tar lång tid. Om du däremot gillar att komma på idéer och scener så kanske regi är något för dig. Regissör och manusförfattare jobbar ofta tillsammans. Regissören kommer på en idé och manusförfattaren gör så att idén passar till ett manus. Om du nu vill så skulle jag vilja samarbeta med dig genom skriva ett manus baserat på denna idé för dig. Eftersom att jag gillar grundidén och jag tror att det kan bli en mycket spännande film med hjälp av bra dramaturgi och manus!
 4. Jag såg att det fanns ett behov av att köpa kortfilmsmanus och liknande. Själv älskar jag att skriva manus och har även lite utbildning inom området. Jag har skrivit flera manus själv, i långfilmsformat, kortfilmsformat, dokumentärt och reklamformat. De manus jag har skrivit är främst för min egen del. Vissa har jag förverkligat och filmat själv. Eftersom att jag skriver såpass ofta och mycket så tänker jag att jag lika gärna kan skriva åt andra också. Värt att nämna är att jag har varit med i flera produktioner i roller som regissör, foto, ljud, klippare, grading, FAD, producent och manusförfattare såklart. Detta tänker jag kan vara en bra erfarenhet eftersom att jag då har koll på hur jag kan anpassa manusen efter t. ex. filmbudget, effekter och andra önskemål. Hur som helst, vill du köpa ett kortfilmsmanus av mig så säg till! Jag skriver gärna på beställning, ni kan ha en idé, ämne, genre, scen m.m. som jag ska anpassa mig efter, eller så låter ni mig ha fria händer och skriva om vad jag vill. Ni kan även välja hur lång filmen ska vara. Helt enkelt är jag väldigt flexibel och ni kan ställa krav på mig. Är du intresserad så skicka ett PM till mig! Mvh Namnet
 5. Jag kan skriva kortfilmsmanus på beställning. Ge mig en idé, ämne eller helt fria händer.
 6. Hej, jag tänkte filma lite reklamfilmer men har förstått att det behövs ett avtal för att de som medverkar. Låt säga att jag t.ex. ska filma en fotbollsträning, vad för avtal behöver jag då? Och en annan fråga, låt säga att jag ska filma en konsert, hur gör jag då med avtal om jag ska filma publiken? Så min fråga är väl om det finns något avtal för enskilda personer samt en folkmassa? Finns det någon mall för ett sådant avtal?
 7. Jag söker någon filmintresserad som är bra på att skriva och formulera sig som vill skriva om film till ett projekt jag och en till person håller på med. Det är ett spännande och ganska fritt projekt som vi siktar långt med och vi tänker även satsa på att göra egna filmer i framtiden. Vill du veta mer än detta lilla jag skrev så kontakta mig genom att skicka ett meddelande! ;)
×
×
 • Create New...