Jump to content

Filma spyor


sandrahink

Recommended Posts

Hej på er!

Det här är mitt första inlägg här så jag hoppas på det bästa, att någon kommer med något vettigt svar. Hur som helst. Jag ska spela in en kort skräckfilm om några veckor men har fortfarande inte lyckats komma underfund med hur man ska filma kräk-scenerna så att de blir bra. Jag kommer att filma, personen i fråga, i profil och undrar hur man får själva "sprut-effekten" (misstolka mig rätt) att se realistisk ut men ändå något överdriven. Tänk lite Exorcisten typ. Jag har inte så mycket pengar att röra mig med så gärna något som inte kostar skjortan att göra. Tack på förhand!

 

// Sandra

Link to comment
Share on other sites

Här har du en "analog" variant

How to make cheap vomit effects | Video « Wonder How To

Hade jag gjort det själv så hade jag nog förlängt slangen och låtit en person utanför kameran blåsa ut spyan med lufttryck för att få bättre effekt. Och ett sådant blås kan du få fram med till exempel en dammsugare med vändbar effekt (så den blåser luft.. finns sådana), eller en lövblåsare för trädgården.

Sedan gäller det bara att filma i rätt vinkel så inte slangarna syns :-)

 

PS: tänk på "omtagningsfaktorn".

Om du spiller ut kladdig fejkspya på marken i tagning 1 och behöver göra omtagning så är det bra att preppa så att det är enklare att städa undan fläcken så att den inte syns - t.ex utbytbara mattor om du är inomhus, eller välja ett markunderlag utomhus som kan "städas" lätt (asfalt:inte bra, sand/jord:lätt att vända om). Eftersom du måste filma så att slangen inte syns bör du vara beredd på att få göra minst en eller två omtagningar...

Link to comment
Share on other sites

I vår första långfilm så var det en tjej som spydde utav bara h-vete. Vi blandade till spyan av grönsaksoppa på påse och lite kallvatten. Spyan fick en härlig klumpig och grynig nyans... Sedan la en glas skiva över kameran och lät henne spy på den. Det ser alltså ut som om hon spyr rätt på kameran. Såg riktigt vidrigt ut. Vill man ta om scenen är det bara att torka av glaset igen och köra på. Enkelt och ser riktigt bra ut!

Link to comment
Share on other sites

Jag såg på nätet en snubbe som hade gjort en djävligt snygg effekt. Filmat rakt framifrån.

Personen som ska spy står och mår illa och sedan så spyr han utav h-vete in mot kameran. De hade filmat det så här.

Kameran på stativ för att slippa tracking efteråt. Han som spyr rör sig framåt och öppnar munnen.

Sen tar man ett tyg med grön eller blå färg och gör ett hål i den ungefär i samma storlek som killens mun. Två personer eller en ställingen håller upp tyget. Sedan tar man en dammsugare med reverse eller en lövblåsare och fyller slangen med spya. Sedan sätter man munstycket bakom tyget i höjd med hålet och sedan filmar man. Se till att kameran står långt bort och zooma in så inte kameran blir täckt av fakespya. Ha den på stativ så det inte blir skakig bild speciellt om du har zoomat in. Sedan tar du in bilderna i ditt redigeringsprogram. Keyar bort den gröna färgen och matchar in så att spyan kommer ut från munnen. Sedan är det bara att njuta av en fin effekt. Detta funkar bäst om det är ett kort klipp när han spyr. Vill man kan man ju filma en annan person som får spyan på sig. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...