Jump to content

Recommended Posts

Min senaste kortfilm "Ängeln" finns nu ute på YouTube! Se den gärna och dela med dig av dina tankar.

 

Ängeln handlar om en vanlig tonårstjej som en dag får syn på en märklig äldre kvinna. Plötsligt hemsöks hon av kvinnan både i sina drömmar och i verkligheten. Kvinnan kommer allt närmare inpå tjejen och tillslut står de öga mot öga i gränslandet mellan liv och död.

 

Här är filmen:

 

Link to comment
Share on other sites

Det som var bra:

Fotot! Trevliga vinklar, ordentligt vitbalanserat och exponerat :bire Musiken satt också väldigt fint, och även om jag har svårt för moderna stumfilmer så blev det inte alls så krystat som det lätt blir. Skådespelet var också rätt svårt att kritisera :)

 

Mindre bra:

Klippningen - Det kändes lite som att någon gett klipparen 10 minuter av material och sagt att den färdiga filmen ska vara på 8, för en del klipp ser ut som något man själv aldrig skulle tagit med, och som egentligen inte hade behövt vara med. Exempel är klippet vid 1:01 som går från fast kamera till att panorera (Man hade kunnat börja från kamerarörelsen?), klippet vid 4:18, eller vid 3:58 där kameraoperatören inte alls håller något flyt i framingen (och nästa klipp är helt klockrent).

Känns bara som att det lite mindre bra materialet på nåt sätt drar ner kvalitén i det hela - För större delen ser riktigt bra ut.

Sen är det letterbox som skär av huvudet på väldigt trista ställen, som precis vid skalpen. Trist för att utan dem hade framingen suttit klockrent :)

 

Hursomhelst är det en finfin kortfilm! :) Keep it up

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...