Jump to content

Nordahlaren

Members
 • Posts

  28
 • Joined

Everything posted by Nordahlaren

 1. Jag vill ta reda på hur publiken tolkar min film, hur dom ser på de olika temana som filmen tar upp, hur budskapet togs emot (om det togs emot). Allt detta för att ha med mig i kommande projekt, som utbildning underlag. Inte för att jag vill ha hiss eller diss på den, utan för att diskutera filmen snarare.
 2. Jag har en testpublik som ska se min senaste kortfilm innan den visas på fler festivaler i sommar och har en officiell premiär, den har visats på en festival innan. Men då undrar jag om jag kan få lite tips på frågor som jag kan ha med i undersökningen? Handling: Filmen är ett rörande porträtt av en far som ska träffa sin saknade son igen för första gången på 20 år och filmen speglar hans fördomar om vem hans son blivit. Den tar upp ämnen som homofobi, homosexualitet och föräldraskap - filmen är en dramakomedi. Tacksam för svar!
 3. Vi är ett team på ca 8 personer och 3 skådespelare som max, som kommer i veckan spela in en kortfilm i Göteborg. Vi kommer spela in på Lindholmen, längs vattnet vid ett litet grönområde och en gångbana. Vi spelar in med en Sony F3 och ljud som körs direkt in i kameran, inga onödiga sladdar då allt går på batteri. Vi tar inte stor plats. Vi har mitt i allt jobb missat att se över tillstånd för denna plats, vi ska jaga polismyndigheten imorgon men kastar ut frågan här: Hur fungerar det med tillstånd på en sådan här plats med ett sånt här litet och nätt team som inte breder ut sig allt för mycket?
 4. Tack Tolin, detta var precis vad jag behövde! Tack!
 5. Men det står att jag ska anmäla mig via studera.nu, men jag anmälde mig till kursen via antagning.se. Hittade inte hur jag skulle anmäla mig på studera.. Har jag gjort fel? Räcker det att jag anmäler mig innan den 15e men skickar in papprerna (intagningsprover) senast 1 februari eller? Hade vart skönt med en annans åsikt, för jag förstår inte riktigt hur jag ska gå till väga..
 6. Jag ska söka följande: Ansökan - Akademin Valand, Göteborgs universitet Och i denna pdf: http://www.akademinvaland.gu.se/digitalAssets/1389/1389525_anso--kningsblankett2013.pdf står det att man ska "även skicka in handlingar (till Antagningen, 833 82 Strömsund) som behövs för behörighet eller meritvärdering, se www.antagning.se.?" Hur vet jag vad det är för handlingar?! Snabbt svar uppskattas!
 7. Jag hade laddat ner Celtx, manusprogram, på svenska till min gamla dator. Men nu har jag en ny dator och hittar inte den svenska versionen av Celtx! Vad kan jag hitta den?
 8. Jag är öppen för förslag! Hör gärna av er till johan@nordahlfilm.com om ni är intresserade att veta mer eller vill hoppa på projektet!
 9. Här kommer mer info: Filmen är en skräckis och introt ska inte ligga mot något bildmaterial utan ligga som en förtext. Mot svart. Temat på introt ska också vara skräckfilm, de texter som ska ingå: NordahlFilm presenterar En film av Johan Nordahl Vitt Blod Det ska allt vara tre "bilder" och de ska vara i den följden texten står. Den som hoppar på projektet får relativt fria händer, bara det inte är för mycket och filmtiteln får gärna ha någon slags animation.
 10. NordahlFilm söker en animatör till sin senaste kortfilm: Vitt Blod. Filmen är på klippbordet och har några steg kvar att gå igenom innan den är färdig. Det som ska göras är ett 15 sekunders långt intro till filmen där viss text ska ingå. Vi kan inte erbjuda någon ersättning då vi inte har någon större budget. Finns det någon där ute som skulle vara intresserad?
 11. Här är en ny kortfilm jag gjort, se gärna den och lägg en kommentar! http://forum.voodoofilm.org/kolla-min-film/33016-aengeln-kortfilm.html#post226393
 12. Min senaste kortfilm "Ängeln" finns nu ute på YouTube! Se den gärna och dela med dig av dina tankar. Ängeln handlar om en vanlig tonårstjej som en dag får syn på en märklig äldre kvinna. Plötsligt hemsöks hon av kvinnan både i sina drömmar och i verkligheten. Kvinnan kommer allt närmare inpå tjejen och tillslut står de öga mot öga i gränslandet mellan liv och död. Här är filmen:
 13. Det verkar som du missuppfattat lite.. Plus att jag har inte beskrivit precis allt som händer, längre synopsis ligger på två A4 där allt förklaras på ett tydligt sätt. Jag ville ha hjälp med det där min synopsis tar slut. Men nu har jag kommit på en bra idé som jag ska utveckla. Tack för alla svar!
 14. Jag menar mer att det övernaturliga känns så uttjatat och man vet redan va alla går för.. Men en människa är mer oförutsägbar.. :)
 15. De går alltså i skogen tills de blir mörkt, då slår de läger. Alltså var det redan mörkt när de kom till platsen. Mina första tankar var att det skulle vara något övernaturligt - men det är nästan mer intressant om det är något mänskligt och inte så främmande.. Då behöver man inte en så komplicerad bakgrund till varför det övernaturliga är där och vill döda..
 16. Ja, jo jag vet. Men jag skrev detta inlägg för att jag har kört fast lite grann, och hoppades på alla filmskapare och filmfantaster.. :)
 17. Jag visste inte riktigt vart jag skulle placera den här tråden, så la den här.. Jag behöver lite hjälp, jag jobbar med en kortfilm nu - jag har grundidé, plats, skådespelare och team. Men idén är inte 100%, därför behöver jag er hjälp! Filmen handlar om fyra ungdomar (två killar och två tjejer, två par) som veckorna innan studenten beger sig ut i vildmarken för en lugn och skön tältweekend. Mörkret faller och de slår läger och alla lägger sig. När ena killen går ut för att slå en drill, upptäcker han ett stort övergivet hus. Han tar med sig en av tjejerna och går för att undersöka huset. Det skulle han aldrig gjort.. Tanken med filmen är att dessa ungdomar ska råka illa ut på ett eller annat sätt inne i huset, men jag vet inte hur. Det är där ni kommer in, hur fortsätter jag berättelsen? Vad händer inne i huset och hur slutar den? Det är som ni säkert förstår en thriller/skräck.. Tacksam för alla åsikter och tankar.
 18. Tack tomgrejs! Tack! Kul att du uppskattar filmen och tack för dina åsikter! :)
 19. Tack så mycket för era åsikter och goda ord! Ska självklart ta dom till mig, jag är själv väldigt nöjd med den här filmen - men det finns alltid något man inte gillar i sina egna filmer! Och det finns ett par sånna här.. Hedefors, kul att du tänkte på dom! Ville verkligen göra filmen enkel och "normal". Janko och edegeer, tanken med filmen är att den ska vara vanlig, att man ska följa någons vanliga liv. Därför ska det vara lite "tråkigt" i början, som ett vanligt liv. Så tack igen!
 20. Min senaste kortfilm, "En sista gång..", finns nu på YouTube! Se den gärna och kom med feedback! Filmen handlar om livet och hur skört det är. Att när som helst, var som helst kan det vara över. Här är filmen:
 21. Jag vill avsluta vår diskussion, efter en lång tid, genom att säga förlåt för min ensidighet. Jag tackar och bockar för er kritik och kommer absolut ta den till mig och utnyttja den till framtida verk. Tack alla(!) och än en gång, förlåt.
 22. Jag sitter inte med taggarna ut, jag tackar och bockar för all kritik jag får så jag kan utvecklas. Men som t.ex. Tolin skriver så är det en tydlig sågning.
×
×
 • Create New...