Jump to content

sandrahink

Members
 • Posts

  8
 • Joined

Personlig information

 • City
  Rättvik
 • Job/title
  Manusförfattare, regissör (och säljare på Statoil)
 • Name
  Sandra

Filmskapande

 • Influences
  Tim Burton, Daniel Wallentin, Tjenare Kungen
 • Interests
  Film, musik

sandrahink's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej Finns det någon där ute som skulle kunna tänka sig att hyra ut en HPX500 (eller liknande) till en resonabel peng till Dalarna under v.14 - 27? Behöver som sagt inte vara en fungerande kamera då den aldrig kommer att slås på utan endast användas som rekvisita. Finns inget företag som hyr ut här i närheten som vill hyra ut så många veckor och eftersom detta är en s.k. lågbudgetproduktion finns det inte jättemycket pengar i kassan. Tar även gärna emot förslag om vart jag annars kan vända mig och om det ev. finns någon motsvarande version till hpx:en som går på band fast skulle kunnas maskeras om till en nyare. Detta utspelar sig som sagt i nutid så det måste vara så realistiskt som möjligt. Tacksam för svar =)
 2. Hej! Vet inte om jag har prickat rätt forum, men eftersom det ingår i rekvisitan så gör jag ett försök. Det kommer att, under flera tillfällen under inspelningen, förekomma när en tonårstjej sitter och bloggar. Det kommer även finnas delar när en annan person skriver kommentarer på hennes blogg från en annan dator. Under inspelning kommer det även att ingå chatkonversationer mellan de båda personerna. Nu är då frågan.. hur löser jag detta utan att betala för onödiga webbhotel och utan att dra in en massa reklam. REKLAMFRITT! Min idé var att om jag bygger en hemsida (i vilket hemside-skapar-program som helst som passar för just datorerna som ska användas) och sedan kör en s.k. "test-screen". Då går ju sidan ut på webbläsaren och så kan man klicka och ha sig bäst man vill. (Då behöver man alltså inte publicera sidan) Är detta en dum idé? Eller finns det någon med bättre ideér? Det där med chatkonversationen har jag inte riktigt någon idé på än så om någon har någon idé angående detta också så är ni välkomna att kommentera =) Skriv om ni har några ideér! =) Tack på förhand
 3. Kul idé. Dock lite lång dialog och förutsägbart slut. Men gillade skådespeleriet från mannen på bänken extra mycket. =)
 4. Låter ju helt perfekt och enkelt! Har nämligen själv planer på att införskaffa mig en liknande kamera i framtiden, så då vet jag att det funkar med det då =) .. Ja, länka gärna när den är klar så man får se slutresultatet =)
 5. Hej på er! Jag har lite planer på att starta eget företag och göra musikvideos o.s.v. Och nu är jag lite nyfiken på hur ni har gått till väga. Så som hur mycket det kostade att producera den samt hur lång tid det tog =) Och länka gärna så man får se på slutresultatet =) // Sandra
 6. Faktum är att jag inte har exporterat filerna alls. De låg som .xml-filer på minneskortet i kameran från första början. Och jag kan ju inte heller exportera rätt om jag inte kan öppna filerna som dom är i nuläget..
 7. Ja, som rubriken lyder så har jag försökt att importera mina klipp till FCP, dessa är då .xml-filer, men när jag gjort det blir jag ombedd att välja ett "translation document". Jag har försökt med allt material jag har men får det inte att fungera och jag har även försökt läsa mig till hur man gör med trasiga .xml-filer, men ingenting säger ju egentligen att filen är trasig utan bara att jag behöver något som "översätter den". Jag har även läst att det kan bero på att jag har en för gammal version som inte stödjer filen, men innan jag drar mina egna slutsatser och riskerar att sabba hela produktionen så vill ja be er där ute om råd. Någon som varit med om något liknande själva eller vet vad jag kan göra åt detta? Tack på förhand!
 8. Hej på er! Det här är mitt första inlägg här så jag hoppas på det bästa, att någon kommer med något vettigt svar. Hur som helst. Jag ska spela in en kort skräckfilm om några veckor men har fortfarande inte lyckats komma underfund med hur man ska filma kräk-scenerna så att de blir bra. Jag kommer att filma, personen i fråga, i profil och undrar hur man får själva "sprut-effekten" (misstolka mig rätt) att se realistisk ut men ändå något överdriven. Tänk lite Exorcisten typ. Jag har inte så mycket pengar att röra mig med så gärna något som inte kostar skjortan att göra. Tack på förhand! // Sandra
×
×
 • Create New...