Jump to content

Bygga Blogg/Hemsida för visning på skärm under inspelning


sandrahink
 Share

Recommended Posts

Hej!

 

Vet inte om jag har prickat rätt forum, men eftersom det ingår i rekvisitan så gör jag ett försök.

 

Det kommer att, under flera tillfällen under inspelningen, förekomma när en tonårstjej sitter och bloggar.

Det kommer även finnas delar när en annan person skriver kommentarer på hennes blogg från en annan dator.

Under inspelning kommer det även att ingå chatkonversationer mellan de båda personerna.

 

Nu är då frågan.. hur löser jag detta utan att betala för onödiga webbhotel och utan att dra in en massa reklam. REKLAMFRITT!

 

Min idé var att om jag bygger en hemsida (i vilket hemside-skapar-program som helst som passar för just datorerna som ska användas) och sedan kör en s.k. "test-screen". Då går ju sidan ut på webbläsaren och så kan man klicka och ha sig bäst man vill. (Då behöver man alltså inte publicera sidan)

 

Är detta en dum idé? Eller finns det någon med bättre ideér?

Det där med chatkonversationen har jag inte riktigt någon idé på än så om någon har någon idé angående detta också så är ni välkomna att kommentera =)

 

Skriv om ni har några ideér! =)

 

Tack på förhand

Link to comment
Share on other sites

Du kan ju också köra med en server hemma. Eller så kan du dra upp hemsidan på samma datorn med programmet Wamp. Men om du ska köra från en annan datorn då är det Xampp som gäller för dig. :) Glöm inte öppnar port 80 i routern när du kör med Xampp. Med Wamp behöver du inte öppna några portar alls. Wamp gör att det blir localhost. 127.0.0.1 Endast du kan se hemsidan med wamp ingen annan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Maria Film i Dalarna
   På Film i Dalarnas hemsida har vi rutan "Film i fokus" där vi lägger upp filmer av dalafilmare som vi tycker förtjänar att lyftas fram lite extra. Oftast är det filmer som vi varit med och stöttat, men vi lägger gärna upp filmer som gjorts utan vår inblandning också! Hör av dig med länk/fil så har din film chansen att bli nästa Film i Fokus på vår hemsida!
  • By Anders Myrdahl
   Tjena är ny på detta forumet. Verkar vara ett bra forum för folk som är intresserade av att skapa film.
    
   Min fråga är om någon bara så där rentav vet en billig och bra dator som man kan redigera film i. Då menar jag som klarar av att rendera i realistisk tid osv.
   Min budget ligger på ungefär 4000-5000kr. Mer än så vill jag inte lägga för att jag ska köpa en extern mikrofon också.;)
    
   Tack i för hand!
  • By Korvenffs
   Hejsan.
    
   Min kompis gav mig sin dator m.m. för att jag skulle kolla på den.. Det är lite fel på den som inte jag kan med :S
    
   När man startar upp den så står det på skärmen '' No signal '' så stängs den av som om det vore att datorn var avstängd. Och så hörs det pip,pip,pip,pip en annan ton på pipet sedan en lång paus sen så börjar det pipa igen pip,pip,pip,pip annan ton på pipet. Alla pipen är korta. Han har testat med att ha olika skärmar men det är samma sak ingen bild och så står det '' No signal ''
    
   Jag tror det är något fel på grafik kortet eller något fel på anslutningskabeln eller så är det något drivrutin som har kraschat.. Jag har ingen aning jag har aldrig varit med om något sånt innan
    
   Jag vet inte vad det är för moderskort och sånt men jag kan ta och titta upp det senare ifall ni skulle behöva veta vad det är för grejer som dumburken innehåller :)
  • By AndTuts
   Hej jag undrade om det är någon här på forumet som har testat att redigera film på iMac G4/G4 cube? Nästa år, när jag börjar 7:an skall jag få ett nytt rum. Där jag skall införskaffa en iMac 27". Jag tänkte att man skulle kunna skaffa en iMac G4 (sphere med den roterande skärmen) och ha bredvid den nya. På den nya hade jag tänkt mig typ, AE, Apple Motion, Photoshop och 3DS MAX (Eller något sådant). På G4:an hade jag tänkt mig att jag skulle kunna köra Final Cut Express för lättare redigering av mindre projekt. Någon som har någon invändning? Skall fråga samma sak på MacWorld Forum och 99.se :-P :i:birp (Allt tomrum i mitten av bilden finns inte)
   På bilden ser ni att på hörnskrivbordet står det två datorer (den stora 27" iMac den lilla iMac G4). Som ni ser står det en MacBook på ett nattduksbord berdvid grönskärmen och kameran. (Det är min nuvarande dator).
    
   /Alf
    
   PS. Jag kommer troligen få en iBook G4 av min kompis kompis

×
×
 • Create New...