Gå till innehåll

Innan jag köper ett videoredigeringsprogram, frågar jag experterna


remote

Recommended Posts

Är nybörjare, men har ändå höga krav på reg-progg.

 

Jag kommer att skapa videofilmer av stillbilder (fotografier) och behöver i princip ganska enkla och rena transitions såsom Ken Burn http://en.wikipedia.org/wiki/Ken_Burns_effect eller annan långsam panorama, zoomning av bilderna samtidgt som musik spelas eller speaker text läses.

 

Kollade på t.ex Windows Moive maker och det är för enkelt för mina behov , då jag vill kunna styra och krana på reglagen själv och framför allt för "flashigt".

 

Det är svårt att finna eller veta om mina önskemål på transitions och effekter ingår i programmen eftersom tillverkarna mera lanserar och visar de allra häftiga effekter av alla möjliga slag.

 

För att spara både pengar och tid för en som ska köpa sitt första reg-progg för Windows, frågar jag härmed alltså experterna i detta möte...

Länk till kommentar
Share on other sites

Det finns ju en lista på program som har den fotoeffekt som du vill ha på sidan du länkade till. Har du Windows så är nog Sony Vegas ett bra tips, t o m den billigare Movie Studio har Ken Burns i den nyaste versionen enligt denna sida:

http://www.sonycreativesoftware.com/moviestudiohd/videoediting

 

EditStudio är en outsider som jag använde för några år sedan och som har både denna effekt och t ex indiana jones kart-effekten:

http://www.mediachance.com/video/index.html

Länk till kommentar
Share on other sites

Sony Vegas tycks ju vara ett mkt bra val för mig. Avancerat och i en hygglig prisklass €110 för Production Suite. I för sig kan versionen snäppet under duga som kostar €80, men jag vill ha Tutorial DVD som ingår i Sony Vegas Production Suite.

 

Bra att Sony skriver ut i sin dokumentation (som du StenR också nämnde) att Sony Vegas har Ken Burn effekt.

Länk till kommentar
Share on other sites

Tänkte bara slänga in en rekommendation på Sony Vegas. Använder det själv och det funkar kanon, effekten du är ute efter går alldeles utmärkt att få till. Kan dock rekommendera att du beställer från amazon.co.uk (köpte mitt exemplar därifrån) om du känner för att spara en slant. £43.99 eller lite drygt fem hundra riksdaler med dagens valutakurs och svensk moms.

 

Edit: I fall du vill testa lite innan du bestämmer dig kan du ju ladda ner en gratis testversion från Sonys hemsida och bekanta dig med programmet lite

Länk till kommentar
Share on other sites

Tack alla för goda kommentarer och hjälp. Jag valde & beställde Sony Movie Studio HD Platium 10 "Production Suite" från Amazon (de har den på nedsatt pris) som Backfilm rådde mig och sparade en dryga 500 hundring. Jag fick alltså betala ca 500 kronor vilket får väl anses vara ett kanonpris.

 

Lurigt med alla Sony versioner att veta vad man får. Se denna länk hjälpte mig mycket.

http://www.sonycreativesoftware.com/moviestudiohd/compare

 

Många kallar Production Suite endast för Suite, tex Amazon gör så.

 

En kommentar, det är otroligt hur priset kan variera på en och samma produkt. På http://www.Thomann.de (som annars brukar ha bra priser) där kostar den dryga 1000 kronor.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...