Jump to content

flowlops

Members
 • Posts

  14
 • Joined

Personlig information

 • City
  Göteborg
 • Job/title
  Pluggar
 • Name
  Edgar

Filmskapande

 • Influences
  Into the wild, Dave Dugdale
 • Gear
  Canon EOS 550D
 • Interests
  Film och media, Datorer.

flowlops's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej, Sitter och leker med min Canon EOS 550D och har lite planer på att göra en timelapse ikväll, men jag har just nu väldigt ont om minne på mitt kort och undrar om jag direkt kan spara materialet på datorn via Canon Utility eller liknande program? See'ya
 2. Älskar att filma och redigera, just nu håller jag på med en dokumentärs film!

 3. Jag själv kan rekommendera Canon 550D, sen har jag hört mycket om Canon mark II -> III.
 4. Hur mycket kostar en JVC GY HM700? Väldigt bra film!
 5. Funkar alla objektiv till alla systemkameror, kan jag köpa ett objektiv för 5D,7D och använda den för min 550D? Och finns det matte-box för 550D? Tacksam för svar!
 6. Hej, har en fråga ang. Royalt free music. Jag vet ganska många sidor som erbjuder just Royalt free music men har dock aldrig fattat vad det betyder helt, på ett annat forum beskriv en att man betalar en gång och sedan kan använda hur mycket musik man vill. Men andra beskriver helt annorlunda, så vad betyder Royalty free music? En bra sida som jag har tänkt att använda är denna premiumbeat.com
 7. Hejsan, Har under en veckor filmat ute på mitt sommarland, filmade ungefär 2 dagar och redigerade resten. Jag är en nybörjare både på redigering och på att filma, och vet inte om jag valde rätt shutter speed, ISO mm. Här är den i alla fall: Wildlife - Canon EOS 550D Vad tycker ni?
 8. Vad jag vet så har inte flygplatser skyddsobjekt inom fotografering, så det ska nog gå bra.
 9. Hejsan, Har nu i 1 vecka varit ute i skogen och filmat naturen, detta kommer bli min första kortfilm som jag lägger ut på YouTube. Men mitt ända problem (eftersom jag är klar nu) är att jag inte kommer på något bra namn till detta klipp. Det ska ju vara något med naturen! Har ni något bra namn förslag?
 10. Hejsan, I julas fick jag min första systemkamera, en Canon 550D. Det enda jag har köpt till den är en väska och ett stativ, jag använder fortfarande standard lensen (18-55mm) och har tänkt att köpa en nu! Men vilken vet jag inte, jag använder min kamera mest till film och ibland till foto. Så vilken lens är den bästa jag kan köpa som med inte kostar jättemycket.
 11. Tjena, Har alltid tyckt om den här filmtekniken, den användes en scen i The social netowrk, och säkert andra filmer mm. Vad heter den och hur filmar man så här? (detta är dock en bild) http://img14.imageshack.us/img14/9809/phpcqazqj.jpg
 12. Hej, Har precis laddat ner Ulead video studio 11 och dom vill vid installationen att man ska välja ifall man använder, PAL eller NTSC. Jag använder mig av Canon eos 550D och just nu har jag NTSC för att kunna använda 720p, 60fps. Men vilken är bäst att använda vid filmning? Och vilken ska jag välja? -Tacksam för snabba svar!
 13. Hejsan, Har nyss börjat redigera igen med min Adobe Premiere Pro cs5. Skulle som vanligt först välja mellan DV och HDV. Sedan så klickar jag på nästa, och då kommer ju "New Sequence" Skrev in namnet på den men sen så såg jag att jag inte kunde välja mellan HDV inställningarna bara DV. Här är en bild på mitt problem, detta visar på Sequence. http://img638.imageshack.us/img638/1417/screenshotstudiocapturera.png Hur ändrar jag tillbaka?
×
×
 • Create New...