Jump to content

remote

Members
 • Posts

  55
 • Joined

Personlig information

remote's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jag noterar här i "Voodoo film", tycks de som är professionella använda Vimeo oftare än YouTube. Vad är anledningen eller är min iakttagelse felaktig?
 2. Hoppas att ni tycker att jag har utvecklas en smula på ett år... Iallafall är det grövsta felen åtgärdade. Detta är remix, med rappare klippning och flyt & timing. :-) Det är en visa, varför klippen tål att visas lite längre. Eller? Jag är mycket tacksam att få tips och på förbättringar! Längd ca 4 min i HD. Musik & text: Anja Person Foto Jan Karlqvist Video director Jan karlqvist
 3. Snyggt och välgjort! Jag ser gärna mer filmer av dig!
 4. Mattihp, menar du att du hittade fler än ett fel i engelskan :-) Det lätt hänt, när den rationella delen av hjärnan är bortkopplad och man arbetar med den konstnärliga del av hjärnan, då kan det smyga in väldigt underliga saker. Numera är jag mkt försiktig att ändra texter när jag sitter vid klippbordet och redigerar. Dock ändrade jag vissa texter denna gång och det straffar sig...
 5. Videokonst typ abstrakta motiv på tavlor. Tavlorna är manipulerade foton eller bilder skapade i dator eller bägge teknikerna tillsammans. Använt Photoshop verktyg för bearbetning. Längd ca 3 min i HD. Music: "Dreaming Of You" by JAN KARLQVIST Photo & design: JAN KARLQVIST
 6. Jag, en amatörfilmare som tar emot ideer och kommentarer. Tanken är att visa glädje och att livet ska levas, men ändå inte glömma det som har varit. Den börjar sakta, med instick av glädje och trappas upp till en stor finalglädje. Insp. i Förintelsemuseet "Yad Vashem", glädjeklippen från Tel Aviv. The video provides both space to thoughtfulness to the memory of the Holocaust and Israel's independence celebration and happiness. Längd ca 9 min i HD. Filmat med Sony video HDR CX115 och kompaktkamera Lumix LX5. Music: "Yom Hashoah Had To Be Remembered - The Life Had To Be Lived" by JAN KARLQVIST Photo: JAN KARLQVIST Recorded in Jerusalem, Tel Aviv, ISRAEL
 7. Snyggt! Bra tempo, bra flyt. Tro att det var en smart val att välja s/v. PS/Det är väl inte första gången du gör en film?
 8. Ok, - jag tror jag har uppfattat alla råd och idéer. Tack!!! Är snart klar med ett nytt musikstycket & video. Nästan försiktig med att posta den här... men det är mkt lärorikt om inte annat :-)) Betr. klippningen är jag emot 3 sek klipp, jag tror att publiken klarar en långsammare klipp än vad som är vanligt idag på visuellt media. Vi får se om hur min nästa video tas emot... dvs om jag har tagit in kommentarerna i mitt arbete. PS/ Musiken i mina video har en central roll och göra det visuellt är ett kapitel för sig. - Vilket kanske ligger utanför detta forum?
 9. Från upphovsmannen: Tack bcaroll och JonatanBrixel! Jag tar till mig särskilt med mina zoom och panoreringar stannar inför bildväxling. Jag gör det med avsikt. Jag tycker mig se andra göra det tex på SVT t.ex när någon berättar kring ett foto. Jag (trodde) att det var ett bra sätt att ge en signal att bildväxling "kommer strax", men jag kan förstå att den kan uppfattas att jag försöker ge en dramaturgisk effekt, med det är ju inte min avsikt. Så min fråga till er som kan detta: Man ska aldrig stanna inför en bildväxling? Jag kan tycka om man inte stannar så blir tempot snurrigt ogenomtänkt. I mitt fall är musiken involverad också i bildväxlingen och stopp i zoom. Så nu vet jag inte vad som är bäst.... :-) Hjälp mig :-)
 10. Från upphovsmannen: Visst är det svårt att kritik, men jag lyssnar och tar in från duktigt folk. Noterar också att många av er har lång efranhet och stor kompetens. Jag är faktisk tacksam att så många har tagit sig tid att skriva några rader. Betr. musik och bildsättning som jag kan hålla med PontusParson att filmen som Quantum skickade in har passande musik. Den största anledningen till att jag ger mina verk foto, är att annars lyssnar inte folk på mina verk. Att ha massor mp3 filer på hemsidan är döfött eller att skicka mp3 filer det funkar inte. Jag fick inte ens min mamma eller syster att lyssna. :-( Jag börjar alltid med musiken som är min kompetens och därefter kommer foto. Jag tycker personligen att det är lättare att skriva musik till en givet foto, än tvärtom. Därav får jag problem med fotot eftersom min kompetens är för på nybörjarstadiet. Min videoerfarenhet är dryga året.
 11. Från upphovsmannen: Tack Quantum! Ja, det ex. du bifogade var ungefär som jag hade önskat att min film hade den kvalitet. Att jobba med förgrund och bakrund m.m. hade jag inte tänkt på. Nu vet jag principen. Nästa gång när jag sänder in en film till voodoofilm ska jag tydligt ange att jag är en amatör avseende film och tar gärna emot synpunkter på vad som kan göras bättre. Det kommer en rev II av denna film.
 12. Från upphovsmannen: Som jag nämnde är fotot enkelt och gjort av mig en amatör. Det noterar ju förstås av erfarna filmare. Men som du sa PontusParson, - jag lär mer för varje video och lyssnar uppmärksamt på dem som kan se mina misstag. Kom gärna med mera ris och ros. "Ros" kanske var väl att ta i, med det som har skrivit hittills, - men man kan ju alltid hoppas :-))) Någon ide till nytt foto till denna dystra mörka musik? PS/ Jo visst är det så du shAAreken säger att det är tufft med kritik. Jag hade önskat när det framgår så tydligt att en amatör bidrar med en video, att i.st.f. att ge kritik, föreslå förbättringar på fotot till min nästa version. - Kanske var det mitt eget fel när jag stack ut haken med att i inledningen påstå: "Emotionell film och musik som berör - Det är i alla fall min avsikt". Då kan det uppfattas som om jag vill enbart ha kritik i.o.m. mitt påstående i inledningen.
 13. Från upphovsmannen: Kritiken kan jag inte och ska jag inte kommentera. - Det är ju fråga om tycke och smak. Dock kanske filmen visas i fel forum, då tyngdpunkten är lagd på musiken Jag kan svara på ett par frågor. Jo, det har lagts ner mycket tid på fotot. Foto-timingen till musiken är i ett par undantag felfri. Ett stort arbete har också lagts på att hitta ett globalt bildspråk. Mörka moln och sol för resp. det onda och det goda. Detta generella bildspråk gör ju förstås att fotot kan upplevas som platt och upprepande tråkigt. Men å andra sidan är det tydligt och förstås av de flesta Homo sapiens.
 14. Emotionell film och musik som berör. Det är i alla fall min avsikt. Längd ca 4 min i HD. Filmat med Lumix LX5 Musik: "Genocide 1915 Part One" av Jan Karlqvist
 15. Bra ide du har att lägga till bakgrunden till resan inspelningen etc. Jag lade till detta på min Facebook sida. Ingen intervju, fast fler foton vid inspelning och resa osv. Jan Karlqvist Composer | Facebook I min nästa film om Holocaust 2013 som jag nu ska spela in i april kommer jag ta vara på dina kommentarer. Tack Barnholt!
×
×
 • Create New...