Jump to content

Dags att skita i det här.


Opus

Recommended Posts

Ja nu tänker inte jag lägga ner energi på att bygga upp och försöka skapa en bättre standard på det här forumet längre, har varit här i lite mer än ett år och det har växt mycket på senare tiden, men tyvärr har det inte blivit mycket bättre stämning, det är tråkigt tycker jag.

 

Våra senaste två filmer har vi fått 2st kritiksvar på, jag tycker det är lite lite, 1 av dessa var dessutom från en klasskamrat.

 

http://www.voodoofilm.org/forum/showthread.php?t=2208 http://www.voodoofilm.org/forum/showthread.php?t=1995

 

Så ja det är tråkigt, kanske har personer något emot mig och vill därför inte se filmerna, eller så beror det på något annat. Jag har iaf bättre saker för mig att sitta här, för det ger mig ingenting, åtminstone inte längre.

 

Jag vill dock ge en eloge till; Ungfilm och Christopher - ni har utmärkt er bäst för mig. Självklart har andra också varit bra men det är dem som gjort det mest roligt att posta på forumet. (Sen självklart till min kumpan street men det behöver jag ju inte säga här egentligen.)

 

Jag kommer säkert hänga kvar här till och från, men det är sista gången jag länkar en film och det dröjer nog innan jag kommer posta igen.

 

Men keep up the good work allihopa. Vem vet, vi kanske ses i framtiden.

 

So long.

Link to comment
Share on other sites

Jag är nyare här än du, men jag delar inte din åsikt om att det är skitstämning. Däremot tycker jag aktiviteten är lite dålig. Det tar ett bra tag innan alla hinner se vad som finns på forumet. Dock kan jag instämma lite i kängan att man kan väl göra sig besvär att säga nått. Jag har sett din film, men eftersom jag är så himla nybörjare är jag också lite rädd att ge synpunkter.

 

Om man gämför med tex filmcafe.nu så är stämningen trevligare här, och mer aktivitet än filmcafe. I filmcafe är det mest en hoper skräpfilmare som ropar hurra över sina egna produktioner men när nybörjare frågar så uterblir svaret. Det kallar jag lite trist stämning. Nu är det inte rättvist att kritisera filmcafe på detta forum, utan mest menat som en gämförelse. Jag respekterar filmcafe för vad det är och det är jag som är gäst där och då måste jag anpassa mig efter dem, inte dem efter mig.

 

Ps: Jag tyckte mycket om filmen, föressten. Jag vet dock inte vad jag skall ge för kontruktiv kritik.

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker inte att stämningen är särskillt dålig. Visst, det tar tid för folk (inklusive mig) att svara. men detta beror nog mest på att man inte har någonting som bidrar till tråden att säga. Jag tror att många håller med det som redan står och därför struntar i att skriva "Jag håller med". Det stämmer på mig iaf.

Det är mycket möjligt att folk inte ger den mängd kritik man vill ha och det är självklart jätte tråkigt. Men jag tror inte att du inte får kritik för att folk inte gillar dig eller dina filmer. Jag tror att det mer har att göra med att folk inte har mycket mer att säga. Eller så är folk bara lata.

 

Sen är det ju många som skriver när de är på jobbet/i skolan och kanske inte har möjligheter att ladda hem filmen.

 

Jag är också ny här och kan därför mycket mindre om film än många här. Men om det är någonting jag har märkt så är det att det alltid finns folk som vill hjälpa till, även om det kan ta tid ibland.

Link to comment
Share on other sites

För det första tycker jag det är tråkigt att Opus ska behöva känna såhär och inte vill vara lika aktiv längre för jag tror nog (hoppas) att alla på forumet vill skapa en så bra stämning som möjligt.

 

Att personerna skulle ha något emot dig Opus tror jag absolut inte, utan jag tror mer att det kanske beror på att en del itne har tiden. Jag själv brukar lyckas titta in i forumet varje dag, men jag sitter inte vid det i en timma eller en halvtimma för den tiden har jag inte (generellt allafall) och att då hinna titta på alla dessa filmer som folk vill att man ska se blir lite svårt.

 

Det är iaf så det är för mig och jag kan naturligtvis inte veta hur alla andra tycker och tänker...

Link to comment
Share on other sites

Kanske är det dramatiskt, men jag blir bara lite bitter, för det skulle kunna vara så bra (och det kändes verkligen som om det var på väg att bli det för ungefär ett halvår sedan), men det är det inte, kanske som nybörjare men inte som mer erfaren. Som sagt, det ger mig inget att vara här, och vad finns det då för anledning?

 

Tyvärr håller forumet för låg nivå helt enkelt.

Link to comment
Share on other sites

jag har modem så det skulle ta 2 timmar, sorry har inte råd.

 

Fattar inte att du blir så arg/ledsen efter bara att filmen legat uppe ett par dagar.

 

Problemet med forumet är att man är väldigt anonym och vågar vara lite mera cynisk eller bara otrevlig. Man kan undra om folk skulle sagt samma sak runt ett bord och en kopp kaffe. Ett allmänt internet problem förövrigt, som jag tror förstör den social kompitensen hos många.

 

 

vänta nån månad eller har du bråttom med att få reaktioner?

Link to comment
Share on other sites

[citat=Opus]Tyvärr håller forumet för låg nivå helt enkelt.[/citat]

 

Hur menar du då? Att det är för mycket nybörjar frågor, typ "Hur funkar ett firewirekort" eller?

 

Jag och Pace är alltid intresserad av konstruktiv kritik för forumet, men då måste vi veta vad medlemmarna tycker och menar.

 

[citat=walfridson]Färdiga filmer kanske borde få större plats på voodoofilm.[/citat]

 

Det kan kanske vara ett alternativ att göra så att Titta på Min film får mer utrymme. Vad det finns för tekniska och ekonomiska möjligheter för detta vet jag inte riktigt, då det är Paces avdelning.

Där finns sidor som är uteslutande gjorda för att visa filmer och få betyg och kritik på detta. Voodoofilm är inte en sida uteslutande för detta.

Link to comment
Share on other sites

Jag tror jag skall skriva ett inlägg till i denna tråd fastän jag redan skrivit ett inlägg som jag kanske ångrar lite redan eftesom jag blandade in ett annat forum (som inte hör hit). Jag är nog gammal gubbe i de här sammanhangen men det ändrar inte det faktum jag är glad nybörjare och att jag faktiskt uppskattar att vara här. Det är inte dålig stämmning här. Ingen säger elaka saker till varandra.

 

[citat=Opus]Tyvärr håller forumet för låg nivå helt enkelt.[/citat]

Nivån blir inte bättre än de som deltar i forumet. På gott och ont.

 

[citat=Ronnie]

Jag och Pace är alltid intresserad av konstruktiv kritik för forumet, men då måste vi veta vad medlemmarna tycker och menar.[/citat]

Det är inte ni som formar inläggen på forumet, och inte ni som väljer vilka som deltar i forumet hur gärna ni än vill (ens om ni börjar kräva rekomendationer för att få vara med). Forumet blir precis vad medlemmarna gör det till, till vad man själv skriver i forumet och om folk inte vill skriva i forumet går det inte att dra dem hit. Jag har sett exempel på folk som drar igång forum och inte kotte kommer. Det är inga fel på forumen utan det är inte rillräckligt många eller intressanta personer på plats för att locka nya medlemmar. Jag tycker att forumledarna har lyckats med sina intentioner att skapa ett forum där det faktiskt kommer nya inlägg. Det är inte kattskit.

 

Om nybörjarna är i majoritet, ja det får man nog leva med. Med tiden blir alla bättre. Kanske är det så att man söker sig till andra kanaler när tiden kommer an. Kanske vill du Opus se sig om efter utlänska forum eller jobba vidare på egen hand. Det är ett led i utvecklingen. Däremot tycker jag inte du skall ge upp så lätt.

 

[citat=walfridson]Färdiga filmer kanske borde få större plats på voodoofilm.[/citat]

Jag är inte så övertygad. Det är rätt tidsödande att kolla film i datorn, det är lite bökigt och det skall laddas ner och pucklas med codecs osv. Jag spenderar mest tid på forumet när jag får en minut över på jobbet. Är filmen mer än fem minuter händer det att jag står över filmen. Inte av ointresse utan helt enkelt för att för att det tar för lång tid att ladda ner, och en stund av min arbetstid går förlorad (förutom den tid jag chattar bort). Som vanligt med all media gäller det att faktiskt locka till tittning och jag är rädd att Opus misslyckades en smula med marknadsföringen av filmen. När jag tog mig tid att ladda ner filmen kunde jag se att den var rikigt bra.

 

Jag tror att om filmer skall ges utrymme kanske man skall berätta vad den handlar om, hur lång den är, visa en stillbild och annat som kan locka till att ladda ner och se filmen. Berätta om vedermödorna om att göra filmen, berätta vilka som medverkar etc. Inte ens storfilmerna lyckas alla ggr göra bra marknadsföring för sina filmer. Att skriva ett inlägg "Kolla vad jag spelat in, berätta vad ni tycker" riskerar att bli kvar otittat även om det är särklass bra precis som en storfilm inte får tittare om trailern är sådär och bioaffishen är misslyckad. Det gäller nog amatörfilm likväl om man skall nå över mediabruset. Filmerna på voodoofilm konkurerar om min uppmärksamhet på samma vilkor som precis allt annat här i världen, tex andra intressen, familj, aftonbladet.se och så vidare.

 

Jag har inte varit här länge nog för att förstå varför Opus är bitter, men däremot har jag full förståelse för om Opus är besviken på dålig respons efter alla vedermödor. Jag blev också lite besviken när det var bara Daniel och några till som läste mitt manus. Jag uppskattade kommentarerna men insåg att världen inte kastar sig över varken text eller film. Om vi hade varit ett fotoforum hade det kanske sett annolunda ut då ett foto bara tar en sekund att titta på. Men om forumet översvämmas av 300 foton om dagen orkar man inte se alla hur bra de än är. Nu är gudskelov inte filmartakten så hög i voodoofilm så det lär inte bli något problem.

 

Om det skall ges mer plats för film kanske det skall plockas ut godbitar och stoppa dem på en särskilld avdelning typ den där sidan glimpz men utan att ta betalt. Det skulle kunna sporra till tittande. Ni som postar filmer, försök att presentera filmerna så utförligt som möjligt. Locka till tittande. Det står mycket i filmskolan hur man pitchar för sin film, men inte alls så mycket hur man marknadsför sin färdiga film. Hur f*n ritar man tex snygga dvd-omslag?

 

Till sist, riktat till dig Opus; Jag delar inte din uppfattning, men jag försvarar din rätt att uttrycka den. Var inte ledsen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...