ls2sb Postad 14 december 2007 Postad 14 december 2007 Yo, ho´s tsup NU är jag ute efter en fullvuxen död gris. Hur ska jag fixa det? Man kan ju inte ta en riktig, fyllt av bakterier och diverse sjukdomar. och man kan ju inte köpa en fullvuxen latexsugga någonstans! så vad gör jag? har ni några alternativ? kom ihåg, det SKA vara en stor gris som ska kunna spela död på marken. 0 Citera
Fürni Postad 14 december 2007 Postad 14 december 2007 Vad är det som hindrar att du använder en riktig? Vad exakt skall den användas till? 0 Citera
gorse Postad 15 december 2007 Postad 15 december 2007 ...en riktig, fyllt av bakterier och diverse sjukdomar.... Vad är det för vanföreställning? Det är väl så grisarna levereras innan de hamnar i plastförpackning i affären. Men frågeställningen är ändå relevant. Nån som funderat på vad en hel gris kostar? Det är ju inte så att man köper en hel gris, lägger på marken, och kastar i soporna. Kanske nån orkar äta upp en hel gris på en gång, nån som inte tycker det är nån större katatrof om grisen legat på marken. Egentligen är det inte farligt, men det går inte riktigt i linje med hälsovårdsmyndigheternas linje om mat till försäljning. Nästa problem är: Var hittar man en gris till salu? Mig veteligen är det nog bara svartslakt som kan komma till tals. 0 Citera
Octavianus Postad 15 december 2007 Postad 15 december 2007 tror inte det är det minsta svårt att få tag i en hel död gris. Dock kanske den är urholkad? Vet att farsan ibland när man var liten köpte en halvgris, eller om han köpte en hel och delade med en bekant. Då va iofs huvudet borta, och allt maginehåll. Men är väll bara säga att man vill ha det kvar så lämnar de kvar det. Gå till ett större slakteri så fixare de säkert det. Tror farsan köpta från ngt ställe som heter farmeck i uppsala. Annars kanske man kan få en död gris från en vetrinärklinik, vad vet jag. Ulltuna i uppsala tex. 0 Citera
beta75 Postad 15 december 2007 Postad 15 december 2007 man får inte hantera slaktavfall hur som helst. EU har medfört stränga krav. För ett och ett halvt år sedan fotograferade jag Mayhem i Hultsfred och de hade som vanligt med sig ett antal grishuvuden på scen. Det slutade med anmälan för arrangören. En vuxen gris väger över hundra kilo. Priser för ostyckat ligger ungefär på 25-35 kr kilot. Räkna med en 3-5000 för hela nasse, om du hittar någon bonde som svartslaktar dvs. /KN 0 Citera
gorse Postad 15 december 2007 Postad 15 december 2007 Jag törs nästan sticka handen i elden att den halva grisen är svartslakt. Ett slakteri släpper nog inte ifrån sig en död gris. Risken är ju faktiskt ganska överhängande att grisen letar sig in i marknaden igen. För min inre syn ser jag Roland Hazzel letandes ligor som köper begagnade filmgrisar, tvättar bort det värsta smutsen och skär bort de missfärgade partierna och säljer billigt medelst utpressning till restauranger med pressad ekonimi. Men å andra sidan, att fråga kostar ingenting. Kanske det funkar, kanske det inte funkar. 0 Citera
Octavianus Postad 15 december 2007 Postad 15 december 2007 Ok, va nog lite andra regler back in the days. Nej tror verkligen inte att grisen va svartslacktad. Va från ngt stor slakteri osv. Men som sagt va väll lite andra regler på den tiden. 0 Citera
auric Postad 15 december 2007 Postad 15 december 2007 bor du i stan eller på landet? du får helt enkelt åka till en grisfarm och spela in filmen där eller be om att få låna en gris där ifrån 0 Citera
Team_fagott Postad 15 december 2007 Postad 15 december 2007 Läste i någon tidning för flera år sedan om en kille i nåt land som specialiserade sig på att köpa djurkadaver och sälja till filminspelningar. Han hade ett festligt party trick som han gärna visad på bild. Det gick ut på att han gömde sig innuti en sprättad-upphängd häst och hoppade ut. No bussnis is like showbussnis. P.s Nej, nyvärr hittar jag inte bara på. 0 Citera
gorse Postad 15 december 2007 Postad 15 december 2007 ...va nog lite andra regler back in the days.Det har du ju rätt i. Tänkte inte på det. Vi åt ju också halv gris ibland. Men å andra sidan bodde jag i ÅsaNisseLand när jag var liten. För att återuppta tråden, måste grisen vara fullstor? Skulle det gå med en skalamodell? 0 Citera
Octavianus Postad 17 december 2007 Postad 17 december 2007 kan man inte gjuta en i typ latex eller så? skulle väll bli jädrigt dyrt, men coolt att ha liggandes hemma, en stor fet död gris replika. 0 Citera
Kim-O Postad 8 januari 2008 Postad 8 januari 2008 Om du får tag på en bonde som slaktar grisar, kan du ju kolla om du får låna en gris till inspelningen. 0 Citera
jmalmsten Postad 12 januari 2008 Postad 12 januari 2008 Om du får tag på en bonde som slaktar grisar, kan du ju kolla om du får låna en gris till inspelningen. Bondpojken i mig kan ju upplysa om att det som sagt finns en period mellan det att grisen skjuts (elektrifieras) och sticks (tömms på blod) och tills den styckas då den oftast bara hänger på krok nån dag för att hänga till sig lite... Och är du inte så noga med att det måste vara hela grisen så är det ju oftast så att huvudet mest blir till övers och slängs ändå... (ett år glömde vi att slänga grishuvudena och året därpå klev vi in i förvaringsrummet... needless to say, det fanns fler flugor per kubik luft än myggor i en norrbottnisk skog:x) Men det är ju mat vi snackar om och om man inte tänker köpa köttet så är det nog svårt att hitta någon som vill låna ut. Om det inte är s.k. "svart-gris", då hygienkraven kan variera lite mer. Men att rekommendera svartgris är ju lite som att rekommendera piratkopiering och dit vill jag inte gå...;) bedöva grisen så ligger han ju stilla Fick mig att tänka på mitt favoritcitat ur handboken för KRAV-bönder... "Djuret skola bedövas medelst pannskott" :e Men i övrigt... man ska vara snälla mot grisar... dom får så mycket negativt rykte helt i onödan... hitta ett renligare djur så bjuder jag på en dajm... 0 Citera
Vito Gogola Postad 16 januari 2008 Postad 16 januari 2008 För varje grisfest som tar plats behövs en hel gris. Det har varit en hel del grisfester bland privat folk, så ingen tvivel på att det går att fixa fram. Rådgör med din lokala charkuterist. 0 Citera
gorse Postad 17 januari 2008 Postad 17 januari 2008 Jag upprepar vad jag redan sagt. Vad är kilopriset på griskött och vad väger en gris? Klart det går att trolla fram en gris, men är det värt 3-5000 spänn? 0 Citera
Vito Gogola Postad 17 januari 2008 Postad 17 januari 2008 Jag upprepar vad jag redan sagt. Vad är kilopriset på griskött och vad väger en gris? Klart det går att trolla fram en gris, men är det värt 3-5000 spänn? Om man tror på sin film, så javisst! Det är värt 3000-5000 spänn! 0 Citera
gorse Postad 17 januari 2008 Postad 17 januari 2008 Hm, jag skulle helllre lägga pengarna på tex musik eller betala de som jobbar. Av att döma de flesta inlägg på forumet är det inte många som är beredda att spendera så mycket pengar. Men det är valfritt. 0 Citera
Johankan Postad 24 januari 2008 Postad 24 januari 2008 Gorse, var det inte du som fotade små modeller i perspektiv så att de såg fullstora ut? Eller jag kanske är helt ute och snurrar. Kan man inte bygga en lite mindre griseknoa, sätta den i perspektiv i förgrunden och få den att se fullstor ut? Beror naturligtvis på hur mycket av filmbilderna som ska kretsa kring nöffnöff. Med en mindre grismodell kan ni ägna mer pill på detaljer jämför med om ni ska ha en fullstor bjässe. Johan 0 Citera
gorse Postad 24 januari 2008 Postad 24 januari 2008 Jo, det var det. Både skelett och en leksakspolisbil. Jag tror jag hade en sån idé i åtanke lite längre upp i tråden. 0 Citera
jullanmedj Postad 4 februari 2008 Postad 4 februari 2008 Måste de vara as-realistiskt?? Annars kan man väl ta en gosedjursgris! haha... 0 Citera
Recommended Posts
Delta i konversationen
Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.