Jump to content

STIM-pris?


Moiraine

Recommended Posts

  • 2 months later...

Vad jag vet så ska det inte kosta något, eftersom det inte är vilka som helst som kan komma och titta på det, alltså bara din skola. Och det gör det inte offentligt. Och när du dessutom inte tar betalt för det, det står ju inget direkt på Urlen som jag såg angående i skolan, lättast är ju att ringa STIM.

Link to comment
Share on other sites

har precis läst om rättigheter i media, och är nu mer påläst :)

du har helt rätt Opus. T ex en skoluppvisning är ett "slutet sällskap" som inte är offentligt och då krävs alltså inga rättigheter.

 

Hade jag haft bra minne hade jag rabblat paragrafer ;)

Link to comment
Share on other sites

Hur är det om man lägger upp filmen på Internet? T.ex. Lucasfilm är ganska snälla med att ge tillstånd att sno musik från Star Wars-filmerna, men då måste man ju fråga först...

 

Jag tänker på http://www.alamdv.com, där finns det massor filmer med upphovsrättsskyddad musik, men ingen verkar bry sig eftersom det rör sig om hemgjorda filmer. Vad säger lagen?

 

Jag frågar eftersom jag redigerat en av filmerna på http://www.alamdv.com, Fucking Soap (eller F-ing Soap som de döpte om den till).

Link to comment
Share on other sites

Hm...det var en lurig en. Ingen musik på internet som inte är köpt är egentligen tillåten, men sedan t ex vem som blir ansvarig och hur mycket man bryr sig är en fråga jag inte kan i huvudet.

Ska kolla med min mediekomunikationslärare imorgon. Tycker det är ganska intressant att veta. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 1 year later...

Jag håller på att ordna en filmfestival för amatörfilm. De ska visas upp på bio i januari, måste all film ha musikrättigheterna för att visas? Eller kan detta kringgås om man är ett slutet sällskap?

 

Man kan ju visa sina semestervideos med lite snodd musik för sina polare och så men hur är det med detta?

Link to comment
Share on other sites

[citat=art]måste all film ha musikrättigheterna för att visas? Eller kan detta kringgås om man är ett slutet sällskap?[/citat]

 

all film måste ha musikrättigheter för att *göras*. sedan behöver du nog inte någon licens för att *visa* om det är slutet sällskap. detta är två olika frågor. musiklicens från stim är det annars du som skaffar medan filmarna ska ha clearat licens och synkrättigheter innan. detta kan de absolut få gratis om de har tur, men visaren kommer inte undan även om filmaren fått musiken gratis. låter det krångligt? det är det också :-)

 

/mattias

Link to comment
Share on other sites

du kan ju alltid ställa krav på att filmarna visar filmen och står för alla rättigheter i denna. en skola är INGET slutet sällskap, inte en amatörfestival heller. för att det ska räknas som ett slutet sällskap måste du veta exakt vilka som kommer vara där samt hur du känner igen dessa osv. osv. det kan du nog knappast garantera, sen är det skillnad på stim och licens, stor skillnad, lyssnar på mattsand här uppe.

Link to comment
Share on other sites

Ok, då måste alla bidrag ha rättigheterna till musiken alltså. Tack för era svar, måste genast gå ut med det till alla som ska vara med.

 

Jag är intresserad av all kortfilm och det är inte försent att bidra med en film, så hör gärna av er om ni har en film ni vill visa.

Mejla till themoviegang@hotmail.com eller gå in på hemsidan (står nedan) för mera info om festivalen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...