Sidan 3 av 3 FörstaFörsta 123
Resultat 51 till 58 av 58

Ämne: Musikprogram

  1. #51
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jun 2007
    Inlägg
    119
    Karma
    13

    Standard

    Cubase kan klara upp till 3GB i Windows.
    Prova 3GB-switchen i din boot.ini. Då fördelas minnesresurserna 3:1 istället för 2:2.

    Angående play har du säkert rätt. Men det är på g det här. Skulle vara fint med en fristående version.

    Jaja, lite väntan är det allt kvar....

  2. #52
    Besatt medlem
    Reg.datum
    okt 2004
    Inlägg
    437
    Karma
    16

    Standard

    3GB-switchen är så Windows klarar 3GB men inte Cubase.
    Men det hjälper ju att Windows kan kan ha sitt och Cubase resten till ca 2 GB.
    Själv kör jag Mac så 3GB-switchen gäller inte för mig utan det funkar utan hack.
    Men som jag skrev innan så går det att kringgå det om man kör Kompakt/Kontakt som "stand alone" utanför sitt seq prg.
    Jo vi får hoppas PLAY versionerna av EWQLSO kommer snart. Har ju blivit ganska försenade.
    Lite trist med iLok dongle och det blir nog lite dyrt för mig då jag av deras produkter har
    Stormdrum, Colossus, Gold + XP, RA, Choirs & Platinum + XP.
    Vill man dessutom behålla sin NI licens kostar det $99 per produkt.
    live slow die old!

  3. #53
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jun 2007
    Inlägg
    119
    Karma
    13

    Standard

    tuco:

    Ska kolla in och köra stand alone-tricket.

  4. #54
    Medlem frasimmats avatar
    Reg.datum
    apr 2007
    Inlägg
    63
    Karma
    0

    Standard

    jag kör med fruityloops det är bra
    Im the little dude whos can do everything you cant!

  5. #55
    Nybörjare StefanCarlssons avatar
    Reg.datum
    jul 2007
    Inlägg
    9
    Karma
    0

    Standard

    Säger bara en sak: Samplitude Pro...
    Har io. gett upp det nu. Cubase då.
    ______________________________________
    www.musikochproduktion.se
    Producerar & komponerar musik, inspelningsstudio, musikskola.

  6. #56
    Medlem Radiomans avatar
    Reg.datum
    jul 2007
    Ort
    Stora Höga
    Inlägg
    76
    Karma
    13

    Standard

    Hur gick det egentligen för Siggva som startade tråden?

    Jag tror han var ute efter något program som kan skapa musik utan att han direkt spelar själv. Alltså killen har antagligen inte ens en keyboard. Än mindre vet han vad MIDI är osv.

    Om du läser detta Siggva så föreslår jag att du testar "Band in a box" Kanonbra program att skapa musik med. Man lägger in några ackord i programmet och talar om vilken stil man vill ha. Country, rock, bossanova osv. Sedan gör programmet en låt med komp, solo och allting om man vill. Eller bara kompar med trummor, bas, utsirningar och allt . Du kan sedan t.ex. läga sång till detta
    Lite barnsligt användarinterface men skitroligt att göra musik i. Om man får till något man gillar kan man gå vidare, exportera ut till midi och plocka upp det i en riktig sequenser. Kanske bör du också skaffa en keyboard som du kan koppla ihop med datorn för att kunna göra egna melodier lite enklare.

    Programmet finns här: http://pgmusic.com/
    mvh // Radioman

  7. #57
    Besatt medlem Anhools avatar
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Gambia
    Inlägg
    849
    Karma
    15

    Standard

    Det enda rätta är trackers. Dosbox+FastTracker 2=MAGI!

  8. #58
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jun 2007
    Inlägg
    119
    Karma
    13

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Anhool Visa inlägg
    Det enda rätta är trackers. Dosbox+FastTracker 2=MAGI!
    FastTracker 2 var en höjdare ja. Satt dag och natt med det för många år sedan. Skulle vara kul att köra det nu igen. För nostalgins skull.