Jump to content

gregorvega

Members
 • Posts

  40
 • Joined

Everything posted by gregorvega

 1. Redigerat med anledning av Voodoo Film forums regler 2 §. Synpunkter angående detta beslut, ta kontakt med administratören. Otillåten annonsering. Mvh Pace Administratör, Voodoo Film forum
 2. [citat=Dr.waga]Jag gillade det fram till det att hon gick in på cafét... för då tog manuset slut! Jag hoppas att fortsättningen saknas, eller skulle det sluta där??! Jag vill läsa mer.. Har du några funderingar kring hur du ska göra filmen?[/citat] Manuset slutar där. Och där lämnar vi henne. Hela världen har stannat och hon tar en kopp kaffe för att fundera på hur hon nu ska leva sitt liv. Hur jag ska göra filmen? Jag vet inte...vet inte om det blir av heller. Jag hade tänkt ha allt i svart-vitt och spela hög kletzmermusik under hela tiden när "tiden går".
 3. Tja tja alla Nu har jag lagt upp filmen igen i en högupplöst divX-fil http://home.student.uu.se/gahe7277/Claykids.avi
 4. [citat=Mr.Man]//Reklam// ..eller varför inte lägga upp den på http://www.sprocket.se[/citat] Grejjen är den att jag för tillfället är bostadslös student i Uppsala som kuskar runt mellan kompisar med en vandringsryggsäck och en bärbar dator på vilken jag har gjort filmen, men jag kommer inte åt internet med den datorn förrän jag fått mitt egna boende i februari..så innan dess får det vara tror jag. Jag har hemsideutrymme, ungefär 50MB på universitetet så det är inga problem, bara en tidsfråga. Sen en annan grej...jag har en iBook som med sitt nuvarande RAM-minne inte klarar av final cut express så jag klipper i iMovie. Därifrån är det smidigast att exportera till .mov. Tillåts det formatet på sprocket.se?
 5. okej, nu verkar det som om servern har gett upp till sist...det går tyvärr inte att tanka hem den fantastiska lerfilmen längre. Jag kanske postar igen när jag ordnat nytt webutrymme.
 6. [citat=jonvision]Coolers, Men då vill jag ha lite råd. Tänkte börja leka lite med stop motion, då med en digitalkamera. Nu har jag en pc och vill ha tips på någon bra mjukvara för ändamålet. Har kikat lite på stop motion pro, men är nyfiken om det finns andra. Någon som har erfarenhet? Jag vill kunna spara i lite olika format, det är väl det ända. /jon[/citat] Det finns säkert utmärkta freewareprogram där du enkelt utan särskilt många valmöjligheter kan mixar ner ett (stort) antal stillbilder till en animation i avi-format. Det räcker faktiskt ganska bra. Sen kan du lägga på ljud i windows movie maker. Det går utmärkt. Ett annat alternativ, och jag vill inte promota piratkopiering här, är att använda Adobe Premiere om du skulle ha det. I Premiere finns helt okej ljudredigering och du kan ställa in hur många bildrutor som ska tas upp av en importerad stillbild. Sätt antalet till två, dra in hela mappen med bilderna i arrangemanget och du får en 12,5fps-animation. och för att svara frax: Stop-motion är en animationsteknik där man tar en bild på en docka/lergubbe/vadsomhelst, flyttar någonting lite, tar en ny bild, och flyttar lite mer etc. Sen sammanfogar man sina 1000 bilder och får sin dryga minut animerad film. Wallace & Gromit-filmerna är gjorda på detta vis.
 7. [citat=_nemo_]Hahahaha! Skitcoolt, kan tänka mig vilket jobb du måste lagt ner. Vad har du använt för kamera?[/citat] Jag tog bilderna med min digitala stillbildskamera Canon Powershot S60 i 640x480. Sen satte jag ihop dom till en 12fps-film i datorn med ett program som heter framed (finns nog bara till mac). I det rätt halvdana iMovie mixade jag ihop filmen med ljudspåret jag gjort i Cubase.
 8. Hej hej Kolla på min första stopmotion-film som landar över drömgränsen på en minut. "Children of the Clay" är psykedelisk och obehaglig! http://home.student.uu.se/gahe7277/Claykids.avi Nu ska det funka att tanka hem den hur som helst! Kommentera gärna, men förvänta er inga stora förklaringar till "handlingen".
 9. [citat=gorse]Hur kan man som amatör tala om att bryta ny mark[/citat] Din rubrik talar för sig själv...med en sån attityd förstår inte jag hur man kan skapa film med något annat syfte än att en dag få göra sin egen romantiska komedi med Björn Kjellman och Cecilia Frode eller actionfilm med Mikael Persbrandt. Det finns inget som är mer skadligt för en kreativ bransch än likformighet. Och till alla er som tycker att trailern är dålig för att den inte får ER att vilja se filmen...har ni tänkt på att ni kanske inte tillhör målgruppen? ...och hur man som amatör kan bryta ny mark...titta på nån av följande filmer: Man bites Dog Tarnation Blair Witch Project Evil Dead Sabotage (musikvideo av Spike Jonze) The Dirk Diggler Story
 10. [citat=sir_flint]Såg just "trailer" 3. Ärligt. du får kalla det vad du vill, men dom filmerna du visat här ser inte jag som några trailers. En trailer är för att visa en del av filmens handling. Och sen det du skriver med att det är ett annat tema i trailer 3 än dom andra. ööö. va. temat tar du från den riktiga filmen och sen gör du trailers av det. Allså. spelar ingen roll om du gör 10 st trailers av en och samma film. dom behöver inte vara lika dana. men dom har fortfarande ett och samma tema. jag vet inte vad jag kan kalla detta. Mer ett test för att klippa och filma 1 sekvens. Ursäkta att jag klagar. men jag är bara tvungen. Film eller inte. Det är i alla fall inte någon trailer i mina ögon.[/citat] Fy fan vad jag blir irriterad på din inställning...Poängen med att vara lågbudgetfilmare och göra kortfilm är att göra egna saker, inte att göra hollywoodfilm utan Tom Cruise, Meg Ryan och CGI. Det är ett fantastiskt tillfälle att bryta ny mark och att genomföra en egen vision...Detsamma gäller konceptet med reklamfilm/påannonsering för sin film. Att med hjälp av lite lagom menlös musik visa klipp ur en kortfilm för att låtsas att man gör långfilm som får bioreklam är bara patetiskt. Att göra en teaser som inte innehåller faktiska filmklipp och är lite halvklaustrofobisk á la Eraserhead är kreativt och visar på väldigt mycket större konstnärliga kvaliteter än att slaviskt följa voodoofilms manusskola för att ha våta drömmar om att Ella Lemhagen eller Reza Bargher (ojojoj...jag kan inte stava) ska filma ens historia i Trollhättan. haha...det blev ju lite väl elakt egentligen, men den som vill kan känna sig träffad. Sen låter ju Return of the Räv ganska pissigt...men det verkar vara en plojgrej så lycka till! Andra trailern (nr3) var bra! och så vill jag hälsa till Sting...
 11. [citat=barnholdt]Kunde inte upprätta anslutning till servern :([/citat] okej...filerna ligger på en hemmaserver...och den kan va nere ibland.
 12. [citat=Mr_H]Verkligen bra gjort! Imponerad![/citat] Fetingtack..Ja, det är jag som gjort coinwalk. Jag håller på med lite nya mer ambitiösa grejjer nu...alltså, inget över fem minuter, men lite mer film än de här två... En lite tveksam flört med videokonst finns i the bagman http://dumfan.nasa.se/~gabban/files/thebagman.avi Den kan verka lite långtråkig och intetsägande, men det är mer tänkt som en konstvideo än en underhållande aktiv kortfilm.
 13. [citat=barnholdt]Trevligt. Som så många andra redan sagt här så tyckte jag med att coinwalken var mycket bra gjord. Använde du en vanlig digital kamera och slussa över bilderna till ett redigeringsprogram eller du gjorde allt i en DV kamera? Posta gärna mera, det såg mycket trevligt ut... :)[/citat] Jag tog korten med min digitalkamera, en canon powershot a60, men det behövs inte en så bra kamera då jag tog korten i 640x480. Sen tog jag in dom på datorn och la upp varje bild på två bildrutor i rad i en 25fps-film.
 14. [citat=_nemo_]ser tyvärr ingen bild...bara ljudet[/citat] ja...dom är xvidkodade tror jag
 15. [citat=Opus]Jag gillade Coinwalk, tycker det är bra för att vara första stopmotion, bra testlixom, du leker med vinklar och sådär, och det är rätt schysst. Diggade monstret i slutet av coin. Den andra tyckte jag mest var rörig.[/citat] Jo, jag tycker coinwalk är den snyggaste...men den andra rörigare filmen fyller även den en funktion. Jag hade tänkt lägga dom här två och flera kortisar hopklippta och då blir tempoväxlingen ganska rolig...man hinner inte fatta vad som händer, ungefär som att zappa mellan Tarkovskijfilm och MTV. Men det här är som sagt lek med tekniken. Jag funderar på att göra något ordentligt (3-5 min) framöver nån gång..
 16. Hallå eller Jag funderar på att sälja min stationära dator och köpa en Ibook G4 1,2GHz 512MB RAM ATI Mobility Radeon 9200 32 MB för att det är mer praktiskt för en högskolestudent i liten lägenhet. Jag vill dock kunna klippa film på den. Kommer detta vara möjligt på ett någorlunda stabilt och drägligt sätt? Jag kanske ska tillägga att jag är fullt nöjd med klippningsmöjligheterna på min nuvarande dator som är en AMD 1,5GHz 512MB RAM ATI RADEON 9600 XT 64MB. Tack på förhand
 17. Jag vet inte vem "på-riktigt-petter" är, men här är min idé: Två killar går in på musikaffären för att den ene ska komma under fund med vilken sorts musiker han är och vilken plats han ska ha i deras gemensamma band. Han provar massor med instrument och spelar alla väldigt dåligt medans han sjunger Supremes - You can't hurry love. Till sist ser man bara ansiktet på honom när han ser lite nervös ut, men ändå lugn. Han sjunger fortfarande på samma låt. Sen ser man hans kompis ansikte när denne berömmer honom för hans talang och säger "Man kan ju tro att du inte har gjort något annat, det här är lugnt din ohotade plats i bandet!". Sen ser man att den inkompetente musikern står ute i personalrummet och kokar kaffe, nervöst medan han som sagt sjunger på You can't hurry love. och en röst som säger "MUSIKAFFÄRENS NAMN - För alla sorters musiker"
 18. Tja tja Jag har precis gjort mina första stop-motionanimationer och två av dom tyckte jag var lagom abstrakta och underhållande. http://dumfan.nasa.se/~gabban/files/wwe.avi http://dumfan.nasa.se/~gabban/files/coinwalk2.avi Jag är medveten om att dom inte är tekniskt fulländade, men det är inte heller tanken. Hittills kallar jag dom Deskisodes eftersom dom är gjorda av saker jag hittade på mitt skrivbord och satt och lekte med lite frånvarande framför datorn.
 19. Jag fixade det!...Movie Maker accepterade inte att jag gjorde bildsekvenserna korta nog att vara en frame, men premiere hade inga problem med det... Tack ändå!
 20. Yo yo whazzup Jag är sugen på att göra lite psykedelisk stopmotion-animation..om det är så det kallas när man tar en bild, flyttar på lite saker, tar en bild till osv tills man har fått ihop hela sin film. Klassisk lergubbeanimation alltså! Problemet är att jag inte har någon kamera som klarar av detta. Jag har dock en digital stillbildskamera som jag i mitt stilla sinne undrar om den inte går att använda till animationen. Säg att man tar bild för bild med en stillbildskamera med upplösning på 640x480. Då borde man kunna animera skiten i datorn med en fps på 12-18 bilder/sekund...eller vad som nu passar bäst. Som ni märker är jag inte så hemma på tekniken, men jag har lite orginella idéer till scenografi och handling. Vad jag behöver er hjälp med är väl egentligen eventuell programvara eller tillvägagångsätt. Tack på förhand
 21. Tja.. Jag har skrivit ett manus med ett någorlunda klassiskt tema. Lite twilight zone om ni så vill. Det är ganska kort och ska vara helt i svartvitt. Det ska vara ganska mycket musik i, främst klezmer. Det är till en kortfilm och om den ska göras ska jag göra den själv, så små missar i manusmallen har inte stora konsekvenser för en eventuell produktion. Jag har dock sugit åt mej av tidigare kritik angående konstigt skrivna manus och försöker vara en duktig liten hobbyförfattare. Slutligen har min dator just dött så jag sitter utan ms Office och var därför tvungen att göra det här i wordpad, så om det är pissigt marginaljusterat för Er så är det mitt fel och ni får rätta till det bäst ni kan. MagicMarker.doc
 22. [citat=vetgirig]1. Man brukar inte ange kameravinkar i ett manus. 2. Font skall vara courier inte times. 3 Hur filmar man "Han får syn på en offentlig toalett dit han fortsätter för att gömma sig.[/citat] Och på vilket sätt är det relevant kritik? Jag vill ha synpunkter på handling och upplägg och det tror jag att du vet innerst inne, men du kanske hade svårt att läsa manuset när det var skrivet med times new roman istället för courier...skärpning!
 23. kom igen nu...nån måste ha nån åsikt. Ni får gärna dissa det om ni vill.
 24. Tja, här kommer mitt ganska korta kortfilmsmanus till Den Store Tågrånaren. Manuset är inte up for grabs eftersom det redan är bortlovat. Vore kul att höra om folk gillar det och hur ni tolkar det...
 25. [citat=Opus]Alltså jag tycker det här låter aningen bisarrt om jag ska vara ärlig, ska det här göras på svenska skulle jag tro att sannolikheten blir lika med noll. Idéen har ju vissa coola inslag, men det känns som en blandning mellan Das Experiment och Psalmer från köket...[/citat] Alltså som jag ser det så är det inte ens tänkt att filmas, utan mer som ett manusexperiment.
×
×
 • Create New...