Gå till innehåll

91Thpe

Medlemmar
  • Inlägg

    29
  • Blev medlem

Allt postat av 91Thpe

  1. Jag vet att priset per kilo borde vara rätt billigt. Någon hade t.o.m. hittat 30:-/kg, men jag har letat ganska länge och frågat runt utan samma resultat. På CGT.se ligger ett 100x50x3.00 (6 meter långt) på 1200:-. Detta spräcker min budget och jag behöver runt 6 meter för mitt projekt. Jag skulle kunna tänka mig att använda två mindre rör vid sidan av varandra, men jag tvekar på att det skulle bli mycket billigare. Jag såg även på Bauhaus att ett 2 meter långt rör (dock väldigt smalt och tunt) kostade runt 300:-. Jag tror att ett rör vägde runt 1 kilo och skulle alltså behöva 6 sådana rör. Jag har verkligen ingen lust att betala en så stor summa som 1800:- för de yttre rören. Jag behöver sedan mindre rör som passar in i dessa för att koppla ihop dem. Om någon känner till någon billigare affär så skulle det uppskattas väldigt mycket.
  2. Jag har letat som en galning efter billiga aluminiumrör, men för 6m får jag betala runt 1000kr Finns det ingenstans jag kan få det lite billigare. ska nämligen ha lite grövre rör. Jag tänker dela upp den i bitar på 1 meter och vill ha aluminium p.g.a. vikten.
  3. 91Thpe

    Extern LCD-skärm

    Tack för tipset! Jag hittade en som jag tycker verkar vara ganska bra. Får se om jag köper den någon gång snart. http://www.ammdata.se/PartDetail.aspx?q=p:1094298;c:36167
  4. 91Thpe

    Extern LCD-skärm

    Hej, jag har en digital fotoram som jag skulle vilja använda som monitor, men jag har ingen aning om det är möjligt. Den har bara ingångar för diverse minneskort samt usb-minne. Dessa går på runt 1000;- Är det någon som vet om man kan fixa så att man kan koppla kamerans HDMI till den?
  5. Som de säger: markera ut tydliga punkter som du sedan kan "tracka" med Adobe After Effects. Men frågar du mig så borde du satsa på att göra en latex/silikonmask. Platsil Gel-10 ska man använda! Andningshål kan dock vara ett problem, men lämna två hål för näsan så blir det lättare att ta bort det digitalt.
  6. 91Thpe

    rivsår?

    Gel-10 är ett silikon som används för professionell sfx. Det är inte direkt billigt, men det är väldigt bra. Youtube'a lite ;)
  7. 91Thpe

    Skriv/talspråk?

    Man kan ju skriva exakt som han ska säga det (även om det ser förjävligt ut) och sedan skriva med ordentligt skriftspråk under och inom parentes. T.ex. "Asså vadå hinner inte? Vi hade ju bestämt, va fan ere me re? Vi ha ju knappt setts ba du och ja på flera veckor." (Alltså vadå hinner inte? Vi hade ju bestämt. Vad fan är det med dig? Vi har ju knappt setts bara du och jag på flera veckor.)
  8. 91Thpe

    Vad betyder V.O.?

    Voice Over kan väl även vara en röst från exempelvis en radio?
  9. Jag har gjort en antändningsanordning som är gjord av en engångskamera och man antänder den med en knapp som man kan dra längst ärmen till handen. Ang. squib.. Jag har gjort flera små av krut, silvertejp och den glödande tråden i små lampor. Exempelvis lampor till ljusstakar.
  10. 91Thpe

    The Game

    de kraftiga panorerinngs-skakningarna kunde ni nog ha förhindrat. ni bodre ha gjort ett axelstöd för kameran som riktiga reportrar har
  11. Vi håller på med vårt eget raketgevär :P Se bilder ^^
  12. Precis.. Skulle man kunna använda ett kvastskaft tro? Det är ju i princip det billigaste man kan få tag på och sedan kan man ju bara skruva i två sådana i vardera ände: http://www.biltema.se/products/product.asp?iSecId=1095&iItemId=87408 Låter det som en vettig idé för en "poor man's steadicam"? Hur jag ska fixa en gimbal vet jag inte ännu.
  13. Tja! Jag behöver väldigt små squibs som ska fästas på huvudet. Under en mössa eller med peruk. Det måste vara en elektriskt tänd squib. Hur ska jag lyckas med detta? Några tips? edit: Krut har jag, men inga tigersmällare eller liknande. Jag har både svartkrut och "flash powder".
  14. Han vill ha aluminiumrör som är gängade så de passar ett stål t-rör
  15. StenR, du förväxlar mig med aik putte :P
  16. Är DM100 bra för att vara shotgun och stereomik i ett? Lite över min budget då om man ännu ska ha mikrofon och andra tillbehör. Men det står bara om 25p inställningen under samma underrubrik som "cinema" inställningen. Övermättar Sony's HF-S10 bilderna vid 25p som Panasonic's HDC-HS100 gör?
  17. Canon LEGRIA HF-S10 spelar in med en upplösning som är nästan tre gånger större än 1920x1080. Jag har ingen aning om priset än, men hoppas att det blir inom min budget på 15.000kr. Här är ett citat från Canon: "Med en CMOS-sensor på 8,0 megapixels – 6,0 effektiva megapixels för video – blir bilderna faktiskt större än Full HD på 1 920 x 1 080 med Full HD, vilket ser till att alla detaljer fångas. Videofilmen konverteras sedan till Full HD-upplösning och spelas in med den maximala hastighet som kan uppnås enligt AVCHD-standarden – 24 Mbit/s. Resultatet blir skarpa bilder och mjuka rörelser."
  18. Är det någon som vet hur mycket Canon LEGRIA HF S10 och HF S100 kommer att kosta när de kommer ut? Vilken är bäst utav dem? edit: Jag kollade runt och fick reda på att S10 har 32GB inbyggt flashminne. Annars är S100 precis likadan.
  19. Tack för tipsen! Det borde väl ändå inte vara allt för jobbigt att köpa en kamera från amerika. NTSC och PAL går väl att ändra i kamerans inställningar. Eller? Men det borde ändå inte spela så stor roll eftersom att man ändå lägger över filmen till datorn och kan konvertera den där. Jag får köpa en NTG2 istället :) edit: Jag hittade en kamera som jag tycker låter väldigt intressant. Det är JVC GZ-HD30. "Ultrakompakt AVCHD/MPEG-2 videokamera med upp till 33 timmars 1920x1080 Full HD-inspelning på 80 GB hårddisk, 1920x1080/50P utgång och lättanvänt handhavande, med möjlighet till microSD-kort for utökad lagringskapacitet."
  20. Jag hade tänkt skaffa en Canon HG21. Den har väldigt många manuella inställningar samt "frame rates" 60i, 30p och 24p, vilket jag finner ytterst lockande. Den går på 12.000kr på Cyberphoto.se och då får man en 250GB extern hårddisk på köpet. Den + Röde's NTG1 blir perfekt ju :D
  21. Visst, men jag vill inte ha den aldeles för lång. Och sen beror det lite på hur starka fjädrar som används. Jag har än så länge inte minsta lilla aning om vad jag kan få tag på för fjädrar. Jag får prova mig fram :P Laddar upp film och bilder när jag påbörjar projektet. Det lär ta ett bra tag med tanke på vår ekonomi. Jag studerar fortfarande på gymnasiet och brorsan fick precis ett 12.000kr trumset, så morsan håller hårt i plånboken :P
  22. Här är min idé om en arm. Vad tycks?
  23. 91Thpe

    CCD. Mer= bättre?

    Jag läste lite om det på wikipedia. Jag är lite orolig över "Digital Cinema". Kommer det att förstöra mitt filmande? Jag är väldigt lockad av de tre CMOS sensorerna, men jag vill ha en flimmerfri film och med så lika bilder som möjligt när jag växlar mellan de olika "frame rates" som finns. Detta för att det ska se bra ut när jag sedan redigerar. Jag vill kunna ha så mycket kontroll över kamerans inställningar som möjligt och där är Canon HG21 ett stort plus.
  24. 91Thpe

    CCD. Mer= bättre?

    Tusen tack. Jag har dock några frågor ännu. Får jag bäst bild med Panasonic HDC-HS100 som använder sig utav tre MOS sensorer? Vad är skillnaden mellan CCD och CMOS? Edit: Jag googlade och såg att HDC-HS100 har en 24p inställning, men då aktiveras "Digital Cinema" som övermättar färgerna. Är det någonting att vara orolig över om man vill filma med 24p?
  25. Är det viktigt med CCD? Hur mycket skiljer det sig mellan kvaliteten på en CCD på 3,81Mpix (antar att det är pixlar) och 2,07Mpix netto vid film? Jag funderar nämligen på att köpa antingen Sony HDR-SR12 eller Canon HG21.
×
×
  • Skapa nytt...