Jump to content

91Thpe

Members
 • Posts

  29
 • Joined

Personlig information

 • City
  Haninge
 • Job/title
  Gymnasium
 • Name
  Thomas Persson

Filmskapande

 • Gear
  Sony HDR-SR12E, Sony ECM-MSD1 zoommikrofon
 • Interests
  Film, fotografi

91Thpe's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jag vet att priset per kilo borde vara rätt billigt. Någon hade t.o.m. hittat 30:-/kg, men jag har letat ganska länge och frågat runt utan samma resultat. På CGT.se ligger ett 100x50x3.00 (6 meter långt) på 1200:-. Detta spräcker min budget och jag behöver runt 6 meter för mitt projekt. Jag skulle kunna tänka mig att använda två mindre rör vid sidan av varandra, men jag tvekar på att det skulle bli mycket billigare. Jag såg även på Bauhaus att ett 2 meter långt rör (dock väldigt smalt och tunt) kostade runt 300:-. Jag tror att ett rör vägde runt 1 kilo och skulle alltså behöva 6 sådana rör. Jag har verkligen ingen lust att betala en så stor summa som 1800:- för de yttre rören. Jag behöver sedan mindre rör som passar in i dessa för att koppla ihop dem. Om någon känner till någon billigare affär så skulle det uppskattas väldigt mycket.
 2. Jag har letat som en galning efter billiga aluminiumrör, men för 6m får jag betala runt 1000kr Finns det ingenstans jag kan få det lite billigare. ska nämligen ha lite grövre rör. Jag tänker dela upp den i bitar på 1 meter och vill ha aluminium p.g.a. vikten.
 3. Tack för tipset! Jag hittade en som jag tycker verkar vara ganska bra. Får se om jag köper den någon gång snart. http://www.ammdata.se/PartDetail.aspx?q=p:1094298;c:36167
 4. Hej, jag har en digital fotoram som jag skulle vilja använda som monitor, men jag har ingen aning om det är möjligt. Den har bara ingångar för diverse minneskort samt usb-minne. Dessa går på runt 1000;- Är det någon som vet om man kan fixa så att man kan koppla kamerans HDMI till den?
 5. Som de säger: markera ut tydliga punkter som du sedan kan "tracka" med Adobe After Effects. Men frågar du mig så borde du satsa på att göra en latex/silikonmask. Platsil Gel-10 ska man använda! Andningshål kan dock vara ett problem, men lämna två hål för näsan så blir det lättare att ta bort det digitalt.
 6. Gel-10 är ett silikon som används för professionell sfx. Det är inte direkt billigt, men det är väldigt bra. Youtube'a lite ;)
 7. Man kan ju skriva exakt som han ska säga det (även om det ser förjävligt ut) och sedan skriva med ordentligt skriftspråk under och inom parentes. T.ex. "Asså vadå hinner inte? Vi hade ju bestämt, va fan ere me re? Vi ha ju knappt setts ba du och ja på flera veckor." (Alltså vadå hinner inte? Vi hade ju bestämt. Vad fan är det med dig? Vi har ju knappt setts bara du och jag på flera veckor.)
 8. Voice Over kan väl även vara en röst från exempelvis en radio?
 9. Jag har gjort en antändningsanordning som är gjord av en engångskamera och man antänder den med en knapp som man kan dra längst ärmen till handen. Ang. squib.. Jag har gjort flera små av krut, silvertejp och den glödande tråden i små lampor. Exempelvis lampor till ljusstakar.
 10. de kraftiga panorerinngs-skakningarna kunde ni nog ha förhindrat. ni bodre ha gjort ett axelstöd för kameran som riktiga reportrar har
 11. Vi håller på med vårt eget raketgevär :P Se bilder ^^
 12. Precis.. Skulle man kunna använda ett kvastskaft tro? Det är ju i princip det billigaste man kan få tag på och sedan kan man ju bara skruva i två sådana i vardera ände: http://www.biltema.se/products/product.asp?iSecId=1095&iItemId=87408 Låter det som en vettig idé för en "poor man's steadicam"? Hur jag ska fixa en gimbal vet jag inte ännu.
 13. Tja! Jag behöver väldigt små squibs som ska fästas på huvudet. Under en mössa eller med peruk. Det måste vara en elektriskt tänd squib. Hur ska jag lyckas med detta? Några tips? edit: Krut har jag, men inga tigersmällare eller liknande. Jag har både svartkrut och "flash powder".
 14. Han vill ha aluminiumrör som är gängade så de passar ett stål t-rör
 15. StenR, du förväxlar mig med aik putte :P
×
×
 • Create New...