Gå till innehåll

Jonteponte

Medlemmar
  • Inlägg

    23
  • Blev medlem

Utmärkelser för Jonteponte

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Schysst film! Lagom längd och väldigt bra tempo. Måste erkänna att jag satt med händerna på högtalaren, redo att sänka om det hände nånting. Var helt säker på att nånting skulle poppa upp i fönstret 4:35, blev lite svettigt där ett tag. Skådespelet var naturligt och man fick känslan av att man hade reagerat likadant. Nånting som ni skulle kunnat lagt mer tid på var ljussättningen, lyckas man med det blir det en helt ny nivå där man kan ha mer kontroll över tittaren och på så sätt göra en bra skräckfilm ännu mer obehaglig. Lite info om utrustning hade varit väldigt uppskattat, både ljud och bild. Måste fråga, fick ni idéen med slutet från en post på 9gag? Såg den häromdan och fick rysningar, väldigt creepy situation: 9GAG - I'm at work honey. *I Lied* Hur som helst, väldigt snyggt berättad story och jag ser fram emot fler filmer från er!
  2. Wow! Det ser riktigt lovande ut! Synd att sensorn är "liten" jämfört med Canon DSLR som man har blivit så bortskämd med. Sen så är väl ljuskänsligheten inte lika bra på GH2, eller har det blivit bättre i.om hacken? Hade varit kul om du kunde ladda upp en fil i råformat så man kunde ladda ner o testa att gradea och kika på. Funderar på att byta från min 550D till GH2 nu när man ser alla trevligt videos som poppar upp. :D
  3. Holy hell, dags att skaffa en GH2a ser det ut som. Länge leve hackarna, fan vad skarpt det blir! Extremt fin detaljrikedom
  4. Hej, har haft både sigman och samyangen på min 550D. Jag köpte sigman först, använde den knappt tre månader innan jag sålde den. Tyckte att den var snäppet för vidvinklad, den frontfokuserade med autofokusen och var inte speciellt skarp på 1.4. Dessutom var fokusringen hackig, och den hade inte hårda stops utan man kan snurra den i oändlighet utan att ändra fokus. Ni som säger att "den blir 30mm i kameran", det stämmer inte. Den är gjord för aps-c senosorer och blir därmed närmre en 50mm, skulle man tex sätta den på en 5d med full frame hade du fått en nasty vingett. Martin ger det bästa tipset här tycker jag. Köp samyangen i nikonfattning. Då har du ett helmanuellt objektiv med en fattning som går att konvertera till alla möjliga hus, och en extremt prisvärdglugg. Fokusringen har precis lagom långt throw i mitt tycke och glaset är mycket skarpare än Sigman!
  5. Efter lite mer research så kommer jag nog att köra på denna setupen: H4n, NTG-2, Fethead phantom, 15000mAh 5V extern batteri. Fetheaden fungerar på samma sätt som Powerpluggen, men släpper igenom phantommatningen till miken. Detta kommer att suga mycket batteri från H4n så tänkte köpa ett "USB-batteri" och köra Zoomen på usb ström istället för AA battierierna. Då får jag ca 12ggr så lång batteritid vilket borde räcka för en dags inspelning. Fetheaden kostar 660:-, batteriet kostar 270:-. Batteriet: 5V/9V/12V USB Super Capacity Recharge Li-ion Battery | eBay Fetheaden: FetHead - tritonaudio Förresten, är det någon som har en H4n och kan säga vad ac-adaptern har för volt? Om det är 12 volt så batterierna mycket billigare istället för att köra 5v genom usb-ingången.
  6. Nej den drivs utav zoomen, men läste lite om power pluggen. Den drar 3mA @ 48V, alltså en effekt på 0,144 Watt. Zoomen med sina 2 stycken 2000mAh, 1.5 V batterier har en total effekt på 6Wh. Man kan alltså driva power pluggen i ca 40 timmar med endast två stycken AA batterier. Dock så är nog effekten i voltomvandlingen i zoomen inget vidare så det försvinner nog en del timmar där + zoomens egna konsumption såklart. Någon kunnig som kan konfirmera mina beräkningar?
  7. Det lutar mot att det blir en Zoom H4n, NTG-2 och en Rode D-power plug: Rode D-PowerPlug Cable Mounted Amp at zZounds Har läst en del om H4n - NTG-2 kombon och Zoomen verkar har ganska klena preamps, samtidigt som att NTG-2:an inte är så känslig så man får kämpa för att få acceptabla nivåer. Tydligen så ska denna power plugen fungera som en preamp och boosta gainen med 20db så man får en hetare signal in i zoomen. Man sätter den mellan micen och inspelaren och den drivs utav Fantonmatningen från inspelaren. Så dem 48V från inspelaren når inte fram till micen men det spelar ingen roll då NTG-2:an har egen strömförsörjning. Jag kommer att återkomma med test och reslutat när jag har fått hem alla grejerna! Tack för all hjälp
  8. Tack för svar! Jag har kikat lite på NTG-2:an, när du säger möjlighet för batteri, vad menar du då? Ser att det står att man kan köra det med phatommatning 48V eller ett AA batteri. Hur fungerar det rent praktiskt och vad blir det för skillnad i kvalité?
  9. Hejsan! Har använt mig utav Rödes Videomic och en Tascam DR-05 under några månader och börjar bli less på att det är så mycket brus i mina inspelningar. Jag ska spela in en seriösare kortfilm till våren och vill verkligen lära mig att spela in professionela dialoger! Just nu sitter Röde micken på en Boom pole, kopplad med en 3.5mm sladd till Tascamen längst ner. Har en känsla av att min billiga sladd spelar en stor roll i bruset, och när jag har sladden i mellan måste jag höja Gainen på Tascamen väldigt mycket, därmed väldigt mycket brus. Jag tänkte köpa en Zoom H4n, en bra xlr sladd och en bra shotgun mikrofon med xlr. Har ni några tips? Budgeten ligger på 1500-3000 för mikrofonen, men det viktiga är att hela setupen kommer att fungera bra tillsammans! Tack på förhand! :D
  10. Väldigt snyggt bildspråk! Ni höll en bra balans mellan statiskt och intressant. Vad har ni för font på för/eftertexterna?
  11. Sjukt bra! Fångade mig från första minuten. Väldigt snyggt foto måste jag säga. Skulle vara kul att veta lite mer om utrustningen, speciellt ljussättningen, tyckte det såg riktigt bra ut. Keep up the good work!
  12. Tjenare! Gjorde en kort skräckfilm med HV30'n häromdan, vill gärna höra lite kritik!
  13. Hejsan! Har råkat ut för ett jobbigt jävla missöde, har tappat bort en stepring som jag använder mellan mitt vidvinkelobjektiv(Raynox) och min HV30, har sökt på hela nätet men har inte hittat någon stepring till 42-43mm. Var kan man få tag på en sådan? Tack på förhand!
  14. Okej, har kollat runt lite där och priserna var ju allt annat än nådiga mot min stackars plånbok :) Är det någon som har koll på om en dv kamera skulle ta stryk av lite skakningar?
  15. Hejsan! Funderar på att ta min gammla kamera, en Sony dcr-pc110e pal och tejpa fast på hjälmen för att ha till cyklingen. Främst för att jag inte har pengarna eller lusten för att köpa en extern lins men också för att få en bra bild Dock blev jag lite osäker på om jag verkligen vågar, finns det saker som kan skaka sönder väldigt lätt i en vanlig dv kamera, vatten är inget problem då jag inte kör när det är blött? Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...