Gå till innehåll

Hargiwald

Medlemmar
  • Inlägg

    26
  • Blev medlem

Allt postat av Hargiwald

  1. Tack. Skönt att höra. De flesta skriver för att de gillar film och språk. Ingen som gillar språk lär uppskatta en sån regel. Så jag är glad att jag bara verkar ha inbillat mig den.
  2. Detta har alltid förvirrat mig en smula och jag känner att det är dags att gå till botten med det hela. Jag har läst en del storfilmsmanus och jag har fått intrycket att i händelsetext som beskriver ska man alltid använda karaktärsnamn, även om det blir flera gånger i samma mening och flera meningar i rad, även i scener där endast en karaktär finns med på bild. Med andra ord, "han/hon" verkar vara förbjudet i manus. Men jag har även sett manus som bryter mot detta, och jag tycker själv att det kan låta väldigt forcerat och dåligt vid tillfällen. Så vad är egentligen regeln, ska man skippa alla pronomen och strunta i hur det låter?
  3. Hargiwald

    Emotsedda filmer 2008?

    Hitman kan bli intressant. Den kan även blir riktigt kass, vilket verkar vara standarden för den typen av filmer, även utan Uwe Boll. För övrigt kom jag på att Paul Thomas Andersons nya film, There Will Be Blood, kommer ut nästa år. Jag är inget större fan av Boogie Nights, men There Will Be Blood verkar underbar, likaså Daniel Day-Lewis.
  4. Hargiwald

    Emotsedda filmer 2008?

    Nu är jag inte helt säker på vilka filmer som faktiskt hinner komma till Sverige i år och inte, men 1, 2 och 4 i listan ser jag faktiskt fram emot tills vidare. För övrigt en ganska ointressant samling filmer. Eastern Promises, No Country For Old Men (bra bok och Coens) och The Assassination of Jesse James (ännu bättre bok) är mycket efterlängtade, och jag tror att de dröjer till nästa år. Jag är även nyfiken på Hellboy 2 efter att ha sett Pan's Labyrinth. Och om jag inte misstar mig så ska Alfonso Cuarón komma ut med en självbiografisk film nästa år. Då jag har ganska dålig kolla på vilka mindre stora, och icke-amerikanska, filmer som kommer ut nästa år, missar jag säkert många filmer just nu som jag kommer att gilla senare. Edit: Jag har undersökt saken och upptäckt att Eastern Promises och The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford båda kommer hit i år. Den sjunde december respektive trettionde november.
  5. Hargiwald

    Al Pacino som Han Solo?

    Jag antar att man får tacka gudarna för att vi slapp Sean Connery som Gandalf. Så fort en gammal skådespelare behövs i en mastodontfilm dras namnet Connery upp, varför? Vad är så kul med typecasting?
  6. Hargiwald

    TV3 klipper filmer

    Storslagna slut med storslagen musik som fortsätter en liten stund in sluttexterna är ett exempel. Musiken i sluttexterna ger ofta ett extra eftertryck åt filmens känsla och det är därför antiklimatiskt när allt bara bara bryts av med reklam för internet-poker. Låt åtminstone musiken fortgå i 10 sekunder och sen fadas ut så blir effekten inte lika förödande. Alla andra problem kan lösas med IMDB.
  7. Hargiwald

    Canon HV-20

    Ok, tack. Någon som har några åsikter på stativet, är det bra och tungt nog?
  8. Hargiwald

    HDR-HC3 vs HV-20

    Ok, det är ju inte så mycket pengar när man redan är igång och köper en kamera och jag har ett antal skönlitterära böcker att beställa hem så det kanske blir en sådan med på köpet. Tack för hjälpen!
  9. Hargiwald

    Canon HV-20

    Nu är jag snart medlem i HV-20-klubben, men jag vet inte riktigt vad som är rekommenderat att beställa hem tillsammans med kameran. Det jag hade tänkt är väl det här: Extrabatteri (Det ansmann som rekommenderas på Cyberphoto) Panasonic DV 60-band Soligor UV-filter verkar vara bra att ha. Röde videomic (den billiga varianten) Ett kvastskaft Manfrotto Stativ Digi 728B + videohuvud 390 (ok, detta är en vild gissning, men cyberphotos hemsida rekommenderade detta) Hähnel MCL 103 batteriladdare för Canon videokameror (Vet någon om detta fungerar till HV-20's batterier?) Billigt minneskort. Något slags hyfsat billig väska. Så, har jag missat något, jag antar att jag får med alla sladdar. Om jag har fel så säg vad jag bör köpa extra. Om ni ser något som jag borde låta bli eller byta ut mot något bättre så säg gärna till (om ni till exempel anser att jag bör köpa ett annat stativ).
  10. Hargiwald

    Musikprogram

    Det jag kan bidra med här är Garritan Studio, men där kan du bara göra orkestermusik om du inte vill köpa flera ljudpaket. Detta är bra om du till exempel använder billigare midi-program för att göra musiken och vill ha bra ljud. Du kan egentligen inte komponera i Garritan och behöver dock ha ett garritan-kompatibelt program som gör midi-musik till. Själv spelar jag gitarr så därför har jag alltid gjort musik i Power Tab Editor (Gratis) och Guitar Pro (Kostar inte mycket) så jag "skaffade mig" (tänker inte gå in på hur) Garritan så att jag bara kan koppla programmet till Power Tab Editor eller Guitar Pro och spela upp min midi-musik i riktigt bra Garritan-midi (jag tycker att de instrument som finns helt klart låter bättre än det jag har hört från till exempel reason). Jag rekommenderar att du kolla upp garritan på http://www.garritan.com sen får du avgöra själv.
  11. Hargiwald

    HDR-HC3 vs HV-20

    Det där ser ganska intressant ut, är just det här en ovanligt bra bok på ämnet eller rekommenderar du bara att jag lär mig via en bok? I vilket fall som helst, tack för tipset. (Du får förlåta mig om du tycker att jag är trög!)
  12. Hargiwald

    HDR-HC3 vs HV-20

    Ok, men det vore däremot bra om kameran klarade den där sista halvtimmen någorlunda ändå. Jag är ingen expert men jag gissar att även om man får lägga till mörker i post för nattscener och liknande ser det bättre ut om originalmaterial är inspelat då solen inte skiner. Således vore det bra om kameran klarade åtminstone en del av den där halvtimmen (som bör vara längre sommartid) hyfsat bra, eller? Förvisso borde molniga dagar också fungera, men vem vill ge sig ut i skogen med risk för regn om det är mycket som ska spelas in?
  13. Hargiwald

    HDR-HC3 vs HV-20

    Haha, nej fladdermöss har aldrig varit mitt stora intresse, men vem vet? Jag har kollat på HDR-HC7 men av de recensioner jag har läst verkade den inte klara låg belysning alls lika bra som HV20 eller föregångaren HDR-HC3 så jag nobbade den av den anledningen, men jag får kolla upp det där. Om du har länk till klipp av dessa kameror inspelade i mörker så länka gärna. Tack! Förresten, jag kanske uttryckte mig lite oklart, jag är inte egentligen inte ute efter den perfekta nattkameran eller något, men bor man i Sverige så blir det jobbigt att spela in efter klockan tre på eftermiddagen med gamla kameror några månader i streck, som ni säkert vet, och detta problem vore skönt att undvika till den mån det är möjligt utan att det går åt mer pengar än jag är redo att spendera.
  14. Hargiwald

    HDR-HC3 vs HV-20

    Ok, vad skulle du rekommendera då? (Andra krav är i princip att det är en HD-kamera och har ingång och utgång för mikrofon respektive hörlurar). Tack för hjälpen.
  15. Hargiwald

    HDR-HC3 vs HV-20

    Det räknar jag med, problemet är att jag inte vill lägga alltför mycket pengar på min första kamera. Runt 10000-20000 kommer, om jag har förstått det rätt, i princip alla kameror ha problem vid låg belysning. Frågan är vilket som har minst problem i den prisklassen utan att tappa många andra viktiga funktioner (vilket enligt de recensioner jag har läst verkar vara antingen Hv-20 eller HDR-HC3)? Aja, HV-20 verkar vara populär här, så den blir nog en sådan till slut. Jag hoppas att besökarna här vet vad de pratar om. ;)
  16. Ok, glöm min förra tråd (kunde jag så skulle jag ta bort den, vore vänligt om någon admin hade lust att göra det). Jag vill ha en kamera för att spela in kortfilmer, sketcher och liknande med, och har med uteslutningsmetoden kommit till den punkt där jag velar mellan två kameror. Jag vill ha en som inte har för mycket problem med lägre belysning, då Sverige är ett mörkt land, och undrar vilken kamera som ger mig mest för pengarna.
  17. Hehe. I just det här fallet påstår de att det har med förbättrad upplösning att göra.
  18. Vet du vad puffror köpa på Hich Chaparral kan tänkas gå på? Jag och mina vänner beställde hem några pistoler från http://www.lonesomepine.se förra sommaren (samma som finns på Hobbex till ungefär samma pris) men vi skulle inte ha något emot att få tag på lite billigare rekvisita att ha i bakgrunden.
  19. Ja det kan jag helt klart godta, men jag ville att vadhannuheter skulle veta att HV20 var bättre på just detta, även om de har samma sensor. Jag kan inte låta bli att undra varför HC7 presterar så dåligt i låg belysning när HC3 tydligen också var väldigt bra på denna punkt.
  20. Mer problem än vadå? I vilket fall som helst: http://www.camcorderinfo.com/content/Canon-HV20-Camcorder-Review/Performance.htm här verkar det i alla fall som om HV-20 är riktigt bra i låg belysning (förvisso i 24p) medan HDR-HC7 inte är det, men vad vet jag?
  21. Jo visst menar jag det. Ibland blir det för många kameror för min lilla hjärna. Jo jag lutar själv mot en HV-20 men det är alltid bra att undersöka om någon har någon information som kan få mig att ändra mig. HDR-HC3E ska tydligen också vara väldigt bra.
  22. Hej, jag ska köpa en kamera och funderar på lite olika alternativ. Jag hade tänkt lägga cirka 10000 men är redo att gå så högt som 20000. Kameran kan komma att användas en hel del till att spela in hemmafamiljer nu när min storasyster har gått och blivit mamma, men kamerans egentliga syfte kommer att vara filminspelning. Det jag speciellt vill vara säker på, då det verkar vara ett vanligt problem bland dagens kameror i min prisklass är att kameran klarar låg belysning bra (vi bor faktiskt i Sverige och det är inte omöjligt att jag vill ha kameran på vintern, då mörkret tenderar att falla tidigt). Det vore också bra om kameran klarade rörelser någorlunda, men inte lika viktigt. Här är några kameror jag funderar på: Canon HV-20 Sony HDR-HC3 (E?) - Här följdfråga, vad är skillnaden på HC3 och HC3E? Panasonic HDC-SD1 (Dock verkar minneskort inte vara det bästa formatet, och vad jag har hört är den inte så bra i dålig belysning, stämmer detta?) Sony HDR-HC7 (Även denna ska tydligen prestera dåligt i dåligt ljus, eller?) Så om ni har några erfarenheter av dessa kameror och känner att någon av mina uppfattningar är fel, rätta mig gärna. Vilken tycker ni experter verkar ge mest för pengarna (för mina behov)? Om ni därtill vet några andra kameror som jag borde titta på som jag inte har nämnt här (jag har kollat på fler) så nämn dem gärna! Sen har jag en sista fråga, är det möjligtvis någon kommande kamera som ni anser att jag bör vänta på? Här måste jag dock tillägga att jag förmodligen kommer behöva inhandla kameran senast någon gång i Augusti då jag och några vänner hade tänkt ge oss ut i skogen med kobojsarhatt och pickadoller för att spela in efter ett manus som jag har försökt koka ihop ett tag nu. Tack på förhand!
  23. Jasså, det också? Ännu mer anledning att ta HV20, jag funderar själv väldigt mycket på den. Jag ska ta mig en titt på den i verkligheten och känna hur den känns i min hand och se om det verkligen är så farligt. Zoomknappen ska tydligen vara riktigt korkad, men jag tror inte att jag kommer vilja zooma under inspelning särskilt mycket. Det vore om jag ska spela in något mindre seriöst hemma, sådant som familjakameror används till, men då gör det inte mycket om zoomandet blir dåligt för att knappen inte fungerar. Dessutom kan man ställa in en fast zoom-hastighet så det bör inte vara något direkt problem.
  24. En sak som inte verkar ha tagits upp är att HV20 tydligen ska vara mycket bättre i svag belysning än HDR-HC7. Annars är skillnaden, som jag förstått det, att HC7 är mer praktisk och skön att hålla i. Om du inte ska filma mycket i mörker (en solig dag i skidbacken är förmodligen lika snygg på båda kamerorna) är kanske HDR-HC7 att överväga, men om du ska det så har HV20 stora fördelar, men det där är upp till dig att fundera på.
  25. Hargiwald

    Sony HC7 vs Canon HV20

    Själv tänker jag nog göra samma sak, jag har kollat på många kameror, och många har fått mig att tända till tills jag tänkt om av olika anledningar, men HV-20 har alltid stått kvar på min lista. Jag tänker åka till närmsta Expert och kolla om den är så ruskigt obekväm som de påstår, och är den inte det så är valet gjort. Men jag är intresserad av en kamera i den prisklassen som klarar låg belysning, det kanske inte är lika viktigt för dig osv. Allt beror på vad man är ute efter. Hemsidan jag länkade till rankar den i alla fall som årets bästa, ännu så länge, och de verkar minst sagt seriösa med sina tester.
×
×
  • Skapa nytt...