Jump to content

moonis

Members
 • Posts

  106
 • Joined

Everything posted by moonis

 1. Tack för att du tog dig tid!
 2. Hej! Jag har ett synopsis som jag väldigt gärna tar emot all möjlig och omöjlig feedback på. Har du tid och lust att hjälpa mig slipa det till perfektion så får du gärna skicka ett PM så skickar jag texten i retur.
 3. moonis

  VHS-priser

  Hallå! Vad fick man ge för en relativt ny VHS-film i slutet 80-tal, början 90-tal? Är säker på att någon av er säkert var med då, och kan hjälpa mig. Tack på förhand!
 4. Nja det fina här är att man inte behöver använda samma skådisar i de olika delarna, och därmed inte heller samma rekvisita. De interagerar ändå. Men om man vill kan man ju använda ett eller två team också, möjligheterna är inte begränsade.
 5. I den tanken som jag har är det en övergripande story som kan spelas in av 3 olika team med väldigt få locations på varje. På så vis behöver varken skådisar eller rekvisita skjutsas runt på.
 6. Precis, det hade både varit rimligt och spännande.
 7. Nå, när får man börja pitcha? ;D Faktum är att jag fick en idé till ett manus när jag läste detta. Det skulle i sådana fall vara möjligt att ha 3 olika team som spelar in en del var, vilka sedan klipps ihop efter manus av en och samma klippare. Även färgkorr och ljudläggning och dylikt postarbete skulle ju kunna skötas av en och samma person på respektive position för att då skapa en helhet av de filmade delarna. Men detta projekt är kanske lite lagt på is?
 8. Låter intressant. Är lite nyfiken på hur långt gånget projektet måste vara, ska allt förutom budget vara på plats? Skådisar, team och rubbet? Eller räcker det att man har ett manus, regissör och dylikt och sedan skickar lista på önskade skådespelare? För om man har allt i princip klart med team och skådisar finns ju i regel också en budget.
 9. Av ren nyfikenhet under jag om ni brukar eller inte brukar använda lägga på letterbox när ni redigerar film och vad ni tycker att det finns för nackdelar och fördelar av att använda det?
 10. Bor inte i Göteborg, men bidrar gärna med manus till ett sådant här projekt om det är något som behövs.
 11. Jag förstår, men som sagt, jag blev imponerad. Framför allt av effekterna, vilket känns som det var det primära om jag förstår dig rätt.
 12. Imponerande! Måste fråga hur lång tid inspelning tog samt eftereffekter? I effektiv tid.
 13. Tänkte mer om det fanns något myggliknande som kunde fungera bra?
 14. Hej! Jag skulle vilja ha en rekommendation på mic till samma kamera, dock med ett litet inlägg. Filmen som ska spelas in, spelas in av 2 personer som båda också komer att agera framför kameran och på ganska stora ytor. Det kommer därför inte funka med en stor mic som måste hållas/placeras nära då det somsagt kommer filmas större ytor och de båda kommer röra sig över dessa ytor. Hoppas den lilla problematiken framgick.
 15. Du lär kunna använda låtar från tidigare också, bara för att det är 2012 så lyssnar ju inte vi enbart på låtar gjorda just då :-)
 16. Ah Kallocain, hade också varit häftigt. Är tv-serien en svensk produktion? De ska ju filmatisera Stålsprånget nu också av Per Wahlöö. Vet du hur det fungerar med rättigheter, hur man går tillväga för att få tag på dem. Sorry om det blev lite ot.
 17. Något som jag har funderat på, och som hade varit häftigt att göra, är ett manus på Harry Martinssons epos Aniara. Jag ser framför mig en tolkning som är lugnare i tonen och mer psykologisk, är det bristen på saker att göra/hopp som får människorna ombord på skeppet att sakta närma sig psykisk instabilitet, eller är det något helt annat på skeppet. Det är inget som skulle intressera dig?
 18. Chang// Jag har lite tankar om lokal och skådisar, men det är just tankar. Jag har ingen erfarenhet av att producera och pengar kommer dessutom behövas. Därför är det tveksamt om jag kommer göra det själv, kanske med hjälp som producent. tack för hjälpen dock, ska komma ihåg det utifall att det blir aktuellt!
 19. Chang// Tack så mycket för kritiken! Om du kommer ihåg får du gärna peka ut vilka ord du tänkte på så ska jag kolla upp det. Ja det är klart att de tankarna finns, jag är dock tveksam till om jag skulle klara av det själv. Jag får helt enkelt se om någon producent skulle gilla det, annars kanske man ska ge det ett försök :-)
 20. Tack för kritiken Like A Virgin, både den positiva och den negativa. Det fanns helt klart en del i det du sa som jag borde överväga, ska jobba lite på manuset utifrån de punkter jag känner att du har en poäng i och så slänger jag upp en ny version. Någon annan som har läst, Morse du har fortfarande inte nått slutet? :-)
 21. Leiner// Jag förstår dig, vi tänker nog lika. Ska fila lite på hur man kan göra det. Morse// Nått slutet än? Tankar? Någon annan av er som har laddat hem dokumentet som har lite feedback? Vore tacksamt!
×
×
 • Create New...