Jump to content

Mattias_RF

Members
 • Posts

  4
 • Joined

Personlig information

 • City
  Stockholm
 • Job/title
  Regissör/Producent
 • Name
  Mattias Modig

Mattias_RF's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Det är inte kopplat till SFI på något sätt och kraven är betydligt lägre än på SFI och filmpoolerna. Branchkontakter har ingen som helst betydelse för oss. Vi går inte på ditt namn, men däremot vad du kan och vad du har gjort. Men det vi går på framför allt är om budgeten ser ut att gå ihop med idé och manus samt om du klarar av att hålla budgeten osv. Vi vill och kan inte finansiera en nybörjare med 40 miljoner kronor. Däremot kanske en eller två miljoner kan vara intressant så länge filmskaparen verkar att klara av den typen av budget. Om en filmskapare har varit aktiv länge, men inte gjort någon långfilm stiger ändå maxgränsen på budgetnivån. Som sagt, vi vet att det finns otroligt många duktiga filmskapare i Sverige och vi vill ge dem chansen. Det enda ni måste göra är att komma med projekt som ser ut att gå ihop. Det är väldigt logiskt faktiskt och inte särskilt mycket jobb som måste läggas ner för att få ni ska få finansiering till era filmer. Detta är alltså inte SFI eller något liknande. Det här är något helt nytt där vi öppnar upp möjligheterna för både kända och okända filmskapare att få finansiering på ett otroligt mycket enklare sätt än de som finns idag. Om ni skickar in era ansökningar till niklas@filminvest.se innan slutet av september har ni stor chans att vara med bland de första filmerna som får finansiering.
 2. Bra frågor! I regel kan du komma till oss när du är var som helst i processen. Har du fått in 90% av budgeten och behöver resten fungerar det lika bra som att du behöver hela budgeten från någonstans. De grejer som måste finnas med när projektet lämnas in är: - Synopsis+treatment - Manus (vid ett senare tillfälle) - Budget - samt hur mycket pengar ni behöver (vet ej om filmskaparna bara går in med swet equity tex) - Namn på vilka som har A-funktionerna samt ett bekräftande av dessa personer och fullständiga kontaktuppgifter. Sådant som stärker möjligheten för att ni ska få finansiering är följande: - Teamlista med fullständig kontaktinformation och bekräftelse - Samma sak med skådespelare - LOI från medproducenter eller distributörer - Avtal med medproucenter eller distributörer är så klart ännu bättre - En överskridande produktionsplan Vi vill absolut inte ha: - Önskelistor av något slag utan bara realistiska och verkliga uppgifter. Vilka projekt går igenom och vilka går inte igenom: - Använd det sunda förnuftet. Vi godkänner inte filmer där filmskaparna inte har gjort några filmer förut och ber om 40 miljoner kronor och vi godkänner heller inte "mastodontfilm-tänket" på en film som ska göras för 100 000 kronor. - vi går inte på tycke eller smak när det gäller idé och manus utan bara om idén och manus verkar stämma överens med budgeten. - Du behöver inte ha gjort långfilm förut för att få pengar. Tänk realistiskt bara! Vi tror på att det finns hundratals briljanta filmskapare i Sverige som vi mer än gärna vill ge chansen. - Skådespelarna eller teamet måste inte vara kändisar/elit, men om det går att koppla både team och skådespelare till andra filmer och t.ex. IMDB så hjälper det till väldigt mycket. - Ju mer kött på benen som sagt. A och O är även att ni har koll på budgeten. Känns det felräknat blir det svårt att godkänna. Jag hoppas det hjälpte lite. Ser fram emot alla ansökningar!
 3. Vi håller på att utveckla en helt ny plattform för finansiering av film och vi söker nu intressanta projekt att ta oss an. Vi har en betaversion klar och vid lanseringen av plattformen vill ha intressanta filmprojekt med direkt från start. Några av de största filmskaparna i Sverige har redan visat sitt intresse för att ha med sina filmer men vi behöver en bredd av projekt där även mindre kända filmare kan vara intressanta. * Det är omöjligt att säga mer än så i nuläget eftersom plattformen håller på att utvecklas, men ifall detta låter intressant så kan ni skicka in era projekt till oss. Om vi skulle vilja ha med era projekt så kan vi träffas och förklara exakt vad som gäller. Det är helt gratis att ha med era projekt, det enda vi kräver är er tid och lite information. * Det vi behöver av er: * - Synopsis * - Treatment * - Utförlig budget * - Teamlista (helst med länkar till IMDB eller showreels) * - Sådespelarlista (helst med länkar till IMDB eller showreels) * - Produktionsbolag (om det finns något ber vi om att få fullständiga kontaktuppgifter) * - Investeringar som redan är gjorda i filmen (om det finns några, isåfall av vem och hur mycket) * * Vi söker främst Långfilms- och dokumentärfilmsprojekt (Eller kortfilmsprojekt med väldigt etablerade filmskapare eller skådespelare). * Var med i revolutionen! * Svara till:* niklas@filminvest.se Mattias Modig RedFilm
×
×
 • Create New...