Gå till innehåll

gotesson

Medlemmar
  • Inlägg

    23
  • Blev medlem

Allt postat av gotesson

  1. Hej! Har köpt mig en Röde videomic, och kopplat den till min 5D. Men jag tycker det är lite mycket brus i den. Har senaste firmwaren i kameran, och ställt ljudet manuellt. Har läste lite om det, och det verkar som att man behöver nån förförstärkare, typ JuicedLink. Är detta det enda sättet att lösa det på? Min budget är extremt liten för just detta, därför letar jag efter billiga lösningar på det. Vet att det går ta bort bruset efteråt, i t.ex soundbooth, men det är verkligen den sista lösningen. Finns det billigare förförstärkare som skulle lösa problemet? Har hittat den här på kjell.com http://www.kjell.com/?item=88040&path= , men kan tänka mig att en sån grej inte fixar biffen. Tack på förhand!
  2. Hej! Använder mig av en 5D mark2, och funderar lite på hur jag ska göra med vitbalanserandet. Ska man skaffa sig ett gråkort att vitbalansera mot? Eller räcker det oftast med dom förinställda för skugga, direkt solljus osv? Hur gör ni? Mvh Fredrik
  3. gotesson

    Filma med lastbilskran

    Tack för tipsen! Har också funderat på att försöka få bort skakningarna efteråt, men vill undvika det så långt som möjligt. Det blir rättså mjuka dragningarna när man sitter där uppe (duktig kranförare), så det största problemet har nog varit mitt hanterande av kameran. Tänkte testa att fästa ett videostativhuvud på stolen. Kommer med en uppdatering efter helgen!
  4. Hej! Skall snart spela in en kortfilm. Och har inför detta testat att filma scener ovanifrån, med hjälp av en lastbilskran och sele/stol. Det har funkat helt ok, men har problem med hur jag skall hålla kameran utan att det blir skakigt. Har testat med glidecam, men det verkar bli för bökigt där uppe. Någon som testat nåt liknande, och har tips? Kolla testfilmen här: http://www.theshape.se/kran.wmv. Problemet med svajandet har vi löst, genom att använda kortare linor. Men det är just mitt manövrande av kameran som är svårt. Kanske fästa ett stativhuvud på stolen jag sitter i? Fig rig? All hjälp/tips uppskattas enorm! Använder en 5D mark2 med 50mm 1.4 och 24mm 2.8. Ljudet läggs på i efterhand, eftersom motorn från lastbilen hörs alldeles för tydligt annars. http://www.theshape.se/kran.jpg http://www.theshape.se/kran2.jpg http://www.theshape.se/kran3.jpg Tack på förhand!
  5. Hej! Ska snart börja spela in en kortfilm. Kortfilmen skall spelas in utomhus, en så vindfri dag som möjligt. Jag kommer använda mig av en Canon EOS 5D Mark 2. Har även tänkt att använda mig av en mikrofonbom. I nuläget har jag en Sony ECM-MS907 mikrofon, men funderar på att köpa något bättre, då jag tycker denna brusar för mycket. Prisklassen får vara runt 1000kr. Jag har funderat på antingen en Zoom H1 eller en Röde videomic. Vilken tror ni fungerar bäst? Zoom H1 blir ju lite krångligare, eftersom jag måste synka i efterhand. Några andra tips gällande inspelningen av ljudet? All hjälp tas tacksamt emot! Är nybörjare när det gäller ljud! Mvh Fredrik
  6. Nej jag har bara vista business standardfonter, plus adobes. Så det är inte så överdrivet många. Det går även långsamt ifall jag ska göra något med titeln när jag inte är i titelgränssnittet. Dvs t.ex flyttar lite på den i monitorn ute vid timelinen. Blir tokig på det, speciellt när man vill lägga lite undertexter till videon. Tack för snabb respons! Underbart att kunna få hjälp så här snabbt och smidigt.
  7. Tja! Har ett problem med Adobe Premiere CS4. När jag i ett HDV-projekt lägger till en ny text med hjälper av "titles" så går hela hanteringen väldigt segt. Detta även om jag stänger av så att bakgrundsvideo osv inte visas. Att bara byta font går väldigt segt. Ska jag sedan flytta texten lite, så kan det släpa efter med säkert 2 sekunder. Vad kan detta bero på? Jag har dom senaste drivrutinerna för mitt geforce 8000gts-kort, och resten av komponenterna i datorn. Jag kör windows vista 64-bit, med 8gb ram och en q6600-processor. Några tips om vad det kan bero på? Tack på förhand! Fredrik
  8. Här kommer en film som jag gjort. Filmen är egentligen ägnad åt BMX-folket här i sverige. Men då jag lagt ner lite mer energi på den än att bara ta en låt och lägga in massa klipp till den, så postar jag den här. Jag försöker med filmen förmedla en good times-känsla. Det finns en liten risk att folk som inte är intresserade av BMX kommer tycka att den blir långtråkig. Men jag hör gärna lite kritik angående introt på filmen iaf :) Längd: ca 31min. Format: Vimeo. Ska även gå att ladda ner från vimeo i mpeg4, h.264. Då är filen ca 1gb stor. Länk: Ha det fint! Fredrik
  9. Det integrerade grafikkortet fungerar alltså utan problem hela tiden? Att en dator inte ger bild kan ha många orsaker. Till och med en trasig CD/DVD-spelare kan få en dator att inte visa bild. Det första jag tänkte på när du beskrev ditt problem (innan du nämnde att den fungerar med det interna grafikkortet) var ram-minnet. Trasigt minne kan få datorn att inte ge någon bild. Men ifall det funkar med det integrerade kortet så verkar det ju skumt. Testa att rycka ur alla kort, CD-spelare, floppys mm, och starta datorn endast med de komponenter som är nödvändiga för att en dator ska starta, plus ditt nya grafikkort och se ifall det ger bild. Ifall den ger bild då, så är det någon av kringkomponenterna som ställer till det. Bara att börja felsöka.
  10. Det jag kommer göra är färgkorrigering av HDV. Curves, levels mm. Även lite med hjälp av magic bullet. Så ett quadro ritar alltså upp allt mer noga, men inte inte snabbare? Det jag är ute efter är att kunna titta på t.ex färgkorrigeringen utan att behöva rendera. 3D kommer jag inte använda mig så mycket av alls. Det Quadro-kort jag tittat på är PNY Quadro FX 570. (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=341668). Skulle lätt kunna tänka mig att köpa det, ifall det skulle ge bättre prestanda. Men ifall det inte gör någon skillnad, så köper jag hellre ett annat för runt tusenlappen. Som gärna är fläktlöst med... Flasha om ett kort så datorn tror det är ett quadro känns inte som ett val för mig. Finns alltid risker med att det krånglar till sig. Tack för infon som sagt, guld värt att få lite reflektioner från andra.
  11. Går det skaffa ett "vanligt" grafikkort och sedan fixa drivrutiner som säger att det är ett quatro alltså? Vad jag läst mig till, så verkar det som att quatro-kort fixar openGL bättre än andra kort... Tack för infon!
  12. Hallå alla, Ska under hösten köpa mig en ny PC för redigering av HDV. Programmen jag kommer använda är väl i stort sett de flesta program ur Adobe CS3 suiten, inkl Premiere och After effects. Kanske även Combustion. Frågan är bara vad för grafikkort jag ska välja. Har inte mycket mer än 2000 kr att lägga på grafikkort. Vad skulle ni rekommendera? Får jag ut mycket mer prestanda från ett Quadro-kort i den prisklassen, jämfört med något annat? Jag vill hålla mig till Nvidia. Funderar även på SLI, med ett moderkort som stödjer det så skulle jag ju kunna sätta i 2 st grafikkort som kanske kostar runt 1000 kr styck istället... Tjänar jag någon prestanda på det? Jag kommer troligtvis använda 2st skärmar. Men är inte omöjligt att jag väljer en 24" istället. Jag kommer inte spela några spel eller liknande på denna dator. Vill endast att redigering av HDV ska flyta på bra. Hade varit kanon att få lite reflektioner från någon som har koll! Mvh Fredrik
  13. Tja! Jag har en HV20 och en gammal letus35-adapter. Achromat-linsen i den är inget vidare, massa kromatisk abberation. Jag funderar på att byta ut den, då letusen fungerar helt ok annars. Någon som har något tips på vad för lins man kan använda? Tack på förhand!
  14. ODDNAME, din flycam 5000 fungerar bra alltså? Jag köpte en flycam 3000, men är inte så superförtjust i den. Om du balanserar din flycam, och sedan snurrar kameran så den pekar mot dig istället, tappar den balansen då? Det gör min, och det tyder på en dåligt balanserad gimbal. Dock har jag inte så mycket vikt på min, Har ett snabbfäste, vidvinkellins och en mic på min som extra vikt. Du verkar ha lite mer (:
  15. gotesson

    Motljusskydd

    Postförskott från USA går sällan. När jag handlar från Ebay betalar jag nästan alltid med Paypal. Med frakt så slutade det på runt 100 kr. Helt enkelt 8$ för motljusskyddet, och 5$ för frakten.
  16. gotesson

    Motljusskydd

    Jag köpte den här till min HV20. Fungerar bra, och ser bra ut. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170127681701
  17. Kör ihjäl personen i en bil! A la Death Proof. Kör på ett träd som bara träffar på passagerarsidan.
  18. gotesson

    Canon HV-20

    Här är lite test-stills. Dock gjorde jag testet ganska slarvigt. http://www.randomcreations.se/letus_test.rar
  19. gotesson

    Canon HV-20

    Jag har testat lite med min Letus35a på kameran nu. Och i bra ljus så fungerar den bra, dock blir det vinjettering om man filmar i lite sämre ljus. För övrigt så fungerar kameran bra för mig, har inte upplevt alls mycket wobblande. Dock ser bilden HEMSKT wobblig ut om jag spelar upp den i Media Player, men i VLC t.ex så blir bilden bra.
  20. gotesson

    Canon HV-20

    Du får skicka bild på din fig-rig nån gång, bulan! Jag har köpt mig en HV-20 också, och har en Letus35 hemma som jag skruvat på. Bilden blev helt ok enligt mig, dock lite vinjettering när man filmade i dåligt ljus. Har för närvarande bara ett Canon FD 1,8 50mm till den. Är det någon här som är intresserade av lite testklipp? Hojta till isåfall.
×
×
  • Skapa nytt...