Jump to content

LEnfantTerrible

Members
 • Posts

  16
 • Joined

LEnfantTerrible's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Det finns svensk film, och så finns det Bergman. Ett cinematiskt geni har gått ur tiden. Jag satt och tittade på Smultronstället (min personliga favorit av hans alster) när jag fick en oemotståndlig lust att visa mitt deltagande på något sätt; så jag skissade ihop den här teckningen. http://www.deviantart.com/deviation/61011728/ Ingmar är borta, men långtifrån glömd. En av modern filmkonsts förfäder.
 2. Filmen är inget mästerverk ur berättarmässig vinkel, men jag vet inte... det finns en unik kvalité i den filmen som alltid lyckas påverka mig på något sätt. Min egen Jeunet-favorit är Amélie, då jag ännu inte sett Delicatessen.
 3. Allihop utom då Ninja Scroll och Evil Dead (vilka jag inte sett) skulle enkelt platsa på min egen topplista. Skulle dock vilja addera Princess Mononoke, De Förlorade Barnens Stad, Nosferatu; eine Symphonie des Grauens samt Dr.Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
 4. Jag kunde aldrig förstå varför man avslutade en så annars övertygande film med ett så (i min personliga mening) ostigt stinkande slut. Konventionella koncept såsom "bilen-som-stannar-i-filmens-klimax" har jag aldrig gillat. Slut som lyfter filmer finns det gott om; en annan med t.e.x Kevin Spacey är ju såklart The Usual Suspects.
 5. Knäpper nog hellre på Mars Attacks! om jag är sugen på alienaction från 1996. Då kan jag tillfredsställa mitt Burton-libido på samma gång. xD
 6. Kollade faktiskt på Burtons nyinspelning av Apornas Planet. Visst har den uppenbara brister; men den är långt ifrån dålig trots det. Största minuset är nog att den knappt känns "Burton" överhuvudtaget. Största fördelen är det fantastiska sminket... lustigt att t.o.m löjligt ensidiga oscargalan lyckades förbise det. Och jag menar; det hade kunnat vara mycket, mycket värre... Eller vad sägs om James Cameron vid rodret med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen? Nej - då föredrar jag nog Wahlberg faktiskt. Som sagt så är filmens make-up, kostym och design strålande - som alltid i Burtons filmer. Manuset svackar dock i de 'känsliga bitarna', och Roths överspelade Thade övertygar inte... men i övrigt finner jag faktiskt inte så hemskt mycket att klaga över. Personligen gillar jag slutet mest av allt med hela filmen -- det som annars tagit mest stryk hos kritikerna. Rolig liten tankeställare. Absurt, men samtidigt rotar det sig fast i bakhuvudet. Jag skulle själv aldrig ge den mindre än 7/10 om det är till att ge ut sifferbetyg; det är en snygg och underhållande film med faktiskt fler kopplingar till boken än vad originalet hade. Största minuset är dock som sagt att Burton inte känns igen på så mycket mer än ytan. Och även fast ytan är en stort del av Burtons regi är det inte allt - för det finns en viss närvaro som jag tyvärr saknar i Apornas Planet.
 7. Jag gillar simpliciteten i Stanley Kubricks 'Eyes Wide Shut', i Burtons 'Batman Returns' samt i Kellys 'Donnie Darko'. 1) "Cruise. Kidman. Kubrick." 2) "The Bat, the Cat, the Penguin." 3) "Dark. Darker. Darko." Annars är det två taglines för Jean-Pierre Jeunets och Marc Caros plågsamt bortglömda 'De Förlorade Barnens Stad' som innehar favorittitlarna. 1) "Where happily ever after is just a dream." 2) "Some people follow their dreams. Others steal them."
 8. [Jmalmsten] Jag förstod, jag ville bara ha en valid ursäkt för att kunna länka till videon. För övrigt så är "Braveheart" det tjugonde århundradets allra mest överskattade rulle.
 9. Dock finns det ju en hel drös med nördar som hunnit bli över 30. ;) Exempel: http://www.youtube.com/watch?v=8O5RD0MjyxY Stundtals är Triumph rent genial...
 10. Min egen styrka (och ambition) skulle jag säga ligger i att illustrera och designa, så just nu... kanske Tim Burtons första riktiga kortfilm; Vincent. Lysande -- och rent sjukt inspirerande på samma gång. Se den på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=6_YI_GHwfRg En av anledningarna till att Burton alltid varit min favorit. ;) Utifallatt ni är intresserade av hur jag tecknar (vilket jag starkt betvivlar) är här en länk till mitt DeviantArt-konto: http://liquidgrape.deviantart.com/ Mest egna små skisser av Burtons karaktärer, men jag jobbar med eget också.
 11. Hitta Nemo är en riktigt skön film den med, men känns mycket mer tillrättalagd än Brad Bird's superhjälte-porträtt. Dock ska det sägas att jag aldrig sett en film av Pixar jag tyckt varit i närheten av att vara dålig. Et Småkryps Liv är ingen större favorit, men ingen dålig film i sig. Mina tre favoriter är just The Incredibles, tätt följd av de två Toy Story filmerna.
 12. Båda Brad Bird's filmer; The Iron Giant samt The Incredibles har getts ut i gedigna DVD-utgåvor... speciellt den senare. Om man gillar animation är båda två självklara köp, då de för mig representerar något av det bästa inom västerländsk animation någonsin.
 13. Du sårar mig. I min bok är Dr.Strangelove säkert en av de 3 bästa filmer som överhuvudtaget gjorts. Och jag tror nog inte det är en fråga om ålder... jag är nyss fyllda 17 och den är en av mina favoriter. Det är nog som vanligt bara en fråga om individuell smak. För övrigt är "Så som i Himmelen" ett av de värsta svenska filmspektaklena på länge. Jag ogillar inte Micke Nyquist, men när han innehar huvudrollen i 9 av 10 svenska filmer på ett år (det känns så iallafall) är det något som är fel...
 14. Jag blev verkligen inte imponerad av Kill Bill-duon. Visst får man leka med influenser, men om det går till överdrift och utmynnar i en krystad kavalkad Kung-Fu, svärdslakt och (tyvärr) tråkigt förutsägbar handling är det något som gått fel. Del två är den överlägset bättre av de två om någon, men Tarantinos flaggskepp är utan tvekan Reservoir Dogs och Pulp Fiction - och det var mer än 10 år sedan han gjorde dem. I min mening har Tarantino förlorat det mesta han en gång hade när det gäller attityd och dialogmässig perfektion.
 15. Ooof... det finns i synnerhet två filmskapare som alltid gör sanslöst bra intron... Tim Burton och Jean-Pierre Jeunet. Mars Attacks!, Sleepy Hollow, edward scissorhands/De Förlorade Barnens Stad, Delikatessen, Amélie... I min mening moderna mästare i konstformen.
×
×
 • Create New...