Gå till innehåll

mixmack

Medlemmar
  • Inlägg

    32
  • Blev medlem

Utmärkelser för mixmack

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. En stilla undran. Jag har hört ryktas om att AVP2 inte kommer att gå på bio över huvud taget eftersom den första filmen fick så dålig kritik. Är det någon som vet hur det ligger till?
  2. Sant. Det är en kul teori, men det är något oidentifierbart som saknas i den. Kanske är det bara den låga trovärdigheten... Nästa gång tror jag förresten att man borde göra aliens mera "självständiga" av sig. I den första filmen blev de ju till bara för att predatorerna ville det, de var ju något av fångar under kontrollerade omständigheter. Förmodligen blev en del alienfans dessutom besvikna på den relativt lilla tid alien fick på sig i filmen. Jag tror, att AvP tog död på den sista mytologin kring alienmonstren. En detalj från Alienfilmen jag nyligen reagerade på: de två killarna som Ripley sköt i slutet av filmen, Brett och någon mer. Vad i h-e var det för mening för alien att släpa iväg dem dit och hänga upp dem? Det fanns ju inga facehuggers på skeppet som kunnat infektera dem! Någon som vet?
  3. Kul att höra, det är sällan man stöter på någon som läser den typen av serietidningar. (Tro mig, jag har letat några år...) Jag tror att med några modifieringar skulle den serien ha kunnat bli en fantastisk AVP-film. Grundkonceptet ändrardes ju inte så mycket - unga predators som revolterar, den gamla ledaren tar hjälp av människor för att få stopp på dem.
  4. Jag bara väntar (som sagt) på Alien versus predator 2, inte för att jag tror att det blir en förstklassare utan för att det ska bli kul att äntligen få se predators på bioduken. Men många håller nog med om att det ska bli kul att se trean i "Pirates of the Carribean"...? Ser fram emot den, tvåan hade riktigt magknipande effekter, särskilt i början. Jag hade gärna sett en uppföljare till "A sound of thunder". Missförstå mig rätt nu, det är en av de sämsta filmer jag någonsin sett, men tänk vad man skulle kunna krama ut ur tanken och ideerna!
  5. De som hörs, inte syns, kan vara riktigt läbbiga. Som t.ex "Nightmare on Elm street" - man får kalla kårar av FK:s skratt tidigt i filmen, men det känns inte särskilt nervigt i de scener då han väl visar sig.
  6. TomStac: Saken är den att hela denna sub-plot i att en predator och en kvinnlig karaktär samarbetar är taget från ett av serierna 'Aliens vs. Predator'. Lästips! Serien du pratar om finns på svenska. Den publicerades, hundra sidor lång, i den svenska samlarserietidningen "Thriller", nr 4/92.
  7. Såg nyss "Nightmare before christmas" igen. Brukar inte gilla den typen av film, men den var rätt skön... Bättre än man minns den.
  8. mixmack

    Fantastiska Fyran

    Träig intrig, fånig skurk. "Reed" var för ung, samma sak med "Invisible girl". Dåligt val till Human torch, i tidningarna är han ju en linluggad grabb med snabb käft och eldfängt humör. En av mina favoriter i Marvelserierna. Ganska bra val till the Thing. Halvtaskiga, liksom renskrubbade effekter. En del riktigt kul scener.
  9. mixmack

    Corpse Bride

    Corpse bride var en kul, huvudlös och aningen för kort film. Väl valda röster till figurerna, särskilt Johnny Depps röst till huvudpersonen Victor.
  10. Den läskigaste jag sett hittills är fömodligen den nya "The Nun". Jag kan riktigt höra "Tönt"-tankarna komma strömmandes...
  11. mixmack

    Alla actionkåta killar =)

    Riktigt bra actionfilmer tycker jag är sådana som får en att tänka och bygga vidare. Det gör heller inget om man får sig ett flin till livs då och då, och visst är det viktigt att det hela täcker in en acceptabel story. Fast man kan faktiskt klara sig utan en sådan också - men då måste filmen bjuda på en hel del annat i gengäld, vilket inte är helt lätt. Ett exempel tycker jag är "Pirates of the Carribean 2". Den har ju faktiskt ingen djupgående huvudstory, alla flänger bara omkring och letar efter ett hjärta i en kista av olika anledningar. Men det förlåter man så gärna så, för filmen - speciellt i början - är fullproppad med häftiga och hysteriskt roliga actionsekvenser. Ta bara scenen på kvarnhjulet. I den här filmen ersätts också storyn av en mycket charmig huvudroll som man bara måste fästa sig vid. Tyvärr klarar rätt få filmer av att på detta sätt kompensera en bristande grundstory. Ta vissa nya Beck- och Wallanderfilmer, ta Alien 4 eller ta någon amerikansk B-action.
  12. Såg nyss Ice Age 2 på DVD hemma. Vansinnigt rolig film, speciellt scenerna med stackars Scrat och hans ekollon... Sedan är det animerade vattnet väldigt snyggt gjort, det ser verkligt ut.
  13. Det jag blir mest rädd för på film är nog chockeffekten, när det plötsligt dyker upp någonting helt oväntat eller händer något utan minsta förvarning. På så vis var t ex "the Nun" en j-vligt läskig film enligt mig, hoppade en meter vid scenen då spökansiktet plötsligt dyker upp ovanför flygplansfönstret. Visst fattade man att något sådant skulle hända, men så fasen att den vetskapen hjälpte... Själv tycker jag inte det finns något läskigt i lemlästade döingar, faktiskt. Det ger bara extra krydda liksom. Hur läskig en film får vara bör kanske bestämmas av ålder och smak hos tittaren.
  14. mixmack

    X-men 3

    Sämsta filmen i serien, för många olika sidohistorier i den, men klart sevärd.
  15. Alien vs Predator, passande eftersom det kommer en nästa år. Hade varit kul att se en Predator 3 också, och med en ny story och bättre regissör hae kanske en Terminator 4 varit sevärd? Idel gamla actionfilmer... Ska bli kul att se den sista delen i triologin "Pirates of the Carribean" när den kommer.
×
×
  • Skapa nytt...