Jump to content

X-men 3


_nemo_

Recommended Posts

Jag har verkligen inte sett fram emot den här filmen efter allt som stått om den. Ny regissör (Ratner istället för Singer) Stressat schema. Fjantiga promotionbilder (speciellt Grammar som Beast, såg ut som en kattsmurf) osv osv. Men den här trailern vänder på allt, helt plötsligt ser det ut att kunna bli riktigt underhållande. En krigsfilm med mutanter, verkar nice.

 

http://www.apple.com/trailers/fox/tls/trailer/large.html

 

Och alla som älskar Ian Mckellen räcker upp en hand *räcker upp handen*

Link to comment
Share on other sites

Första filmerna katastrofala? På vilket sätt då? X-men 2 är en av de bästa filmer jag sätt, innerhåller precis allt som behövs.

Nya filmen ser riktigt nice ut också, ska bli intressant och få reda på hur ratner har gjort detta eftersom många tvivlat starkt på honom.

Link to comment
Share on other sites

Jag var rätt tveksam till den här filmen när man hörde om hur det krånglade, men trailern får onekligen filmen att verka riktigt lovande. Dock verkar det som om det kan bli lite jobbigt att hinna med både Dark Phoneix- och Cure-storyn i samma film.

 

Nåja, X3 kommer jag att se på bio.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Va tyckte ni om filmen nu då, ni som sett den?

 

Själv tycker jag att de försökte trycka in alldeles för många karaktärer och storys i filmen så det blev en stor gröt av alltihop. Visst, den var underhållande ibland, det fanns vissa stunder där filmen verkligen funkade (Ian Mckellen´s scener t.ex). Men i det stora hela så ja, otillfredsställande. Och när de inte använde Dark Phoenix fullt ut, varför använde de henne alls? De borde ha satsat på en film som enbart fokuserar på henne istället, men det är försent nu........ Detta var abslout inte Brett Ratner´s fel, utan det var Fox fel.

Link to comment
Share on other sites

Jag tyckte filmen blev bra. Jag hade förväntat mig Uwe Boll kvalitet, men den ligger när singers kvalisort. Helt klart sevärd, nu ska min sambo gå och se den (vi får gå om lott för den ena ska ta hand om sonen) och jag tror hon också kommer att gilla den.

Link to comment
Share on other sites

[citat=jonkanon]Jag tyckte filmen blev bra. Jag hade förväntat mig Uwe Boll kvalitet, men den ligger när singers kvalisort. Helt klart sevärd, nu ska min sambo gå och se den (vi får gå om lott för den ena ska ta hand om sonen) och jag tror hon också kommer att gilla den.[/citat]

 

Mmm, det är bara det jag blir så jääävla petig när det kommer en ny film i en serie jag verkligen gillar. För de som inte bryr sig speciellt mycket om x-men så är den nog superbra (mina 3 vänner som var med gillade den allihop, de tyckte tillochmed att det var den bästa i serien). En bra film kan bli totalförstörd tack vare detaljer för mig. Här är min lista på irriterande saker.

 

1. Dark Phoenix, totalt annorlunda från originalet, här hade de en superstory att väva på, men de knullade sönder den istället.

2. Dom försökte trycka in föööör mycket, de ville ha "The cure", phoenix massa nya mutanter osv osv, de tryckte tillochmed in Sentinels bara för sakens skull.

3. "Vi slänger in mer mutanter, mer, mer. Och för att publiken ska veta vilka som är onda så får de ha på sig läder och vara tatuerade" Sämst.....

4. Obehandlade delar, avsaknad av fördjupning. Ja, här passar väl mycket in som jag tagit upp redan. Men en till sak, triangeldramat som filmen sätter upp i början mellan Bobby, Kitty och Rouge, vad hände med det? Inget, bara ett onödigt inslag.

5. Juggernaut. En engelsk snubbe med gummimuskler och en stor ful plasthjälm. Snälla, varför tryckte de ens in honom i filmen? Fick man se minsta antydan till att han och Xavier är styvbröder och att han flera ggr försökt att döda honom? Nej....

 

 

Och varför blev det helt plötsligt natt när de stod vid bron i slutet? Bortklippt scen? Eller gjorde dom så helt enkelt för att de skulle vara dag när de gick på bron för att ha mycket bilar där, och sen kväll när det börjar slåss för stämningens skull? Klumpigt gjort iaf.

 

De skulle helt enkelt ha fokuserat bara på "The cure" historien och skitit i att trycka in för många mutanter och på så sätt fått en mycket bättre film.

Men som sagt, de som bara sett filmerna och inte läst något ur serien kommer förmodligen gilla den här lika mycket som de tidigare, jag tycker för övrigt att X-men 2 är bäst i serien.

Link to comment
Share on other sites

Såg den nyss och blev positivt överraskad, mest för att den var helt galet underhållande. Men gemfört med de andra 2 är det annorlunda klasskilnnad.

Att de visar tillbaka blickar på Jean Grey och speciellt Angel vid början är totalt onödigt, speciellt då han har en helt betydelsselös roll i filmen.

Sedan så tycker jag också att det är på tok för många mutanter i filmen, man får aldrig någon indetifikation vid de nya som kommer in.. det skulle gått om filmen var längre men nu känns det som om de bara tryckts in i en stor röra.

Aja det går och skriva mycket som man själv skulle ändrat på men i alla fall jävligt underhållande film, grymma effekter och helt fantastiska action scener.

Link to comment
Share on other sites

[citat=trancedanne]Såg den nyss och blev positivt överraskad, mest för att den var helt galet underhållande. Men gemfört med de andra 2 är det annorlunda klasskilnnad.

Att de visar tillbaka blickar på Jean Grey och speciellt Angel vid början är totalt onödigt, speciellt då han har en helt betydelsselös roll i filmen.

Sedan så tycker jag också att det är på tok för många mutanter i filmen, man får aldrig någon indetifikation vid de nya som kommer in.. det skulle gått om filmen var längre men nu känns det som om de bara tryckts in i en stor röra.

Aja det går och skriva mycket som man själv skulle ändrat på men i alla fall jävligt underhållande film, grymma effekter och helt fantastiska action scener.[/citat]

 

Jag tycker att många actionscener och effekter var riktigt dåliga för att vara en sådan film som det är. Några exempel:

 

Wolverines två flygningar efter att ha blivit kastad ser ju patetiska ut, han svävar iväg och man ser verkligen hur han gungar fram lite av linan han hänger i. Att använda sig av den tekniken känns gammal med dagens dataeffekter. Likaså The beasts slagsmålscener, man ser verkligen att det är uselt lin-arbete, han liksom hänger i ett rep och viftar lite på armar och ben. Även när alla onda mutanter hoppar av bron för att anfalla (och sen när fick alla mutanter krafter att göra superhopp??)

Flera dataeffekter ser ut att komma från Mortal kombat 2. Glasögonen som sprängs, pinnen som Wolverine får kastad i axeln, Iceman när han är full med is, killen vars armar växer ut igen ögonblickligen efter de blir avhuggna osv.

Och som jag sagt tidigare, Juggernaut såg hemsk ut.

De flesta slagsmål är även uselt genomförda bl.a Beasts, Storms, Iceman vs Pyro och massa andra.

 

En sista sak, är det smart att ta in ungen som kan bota alla på skolan i slutet, blir det liksom inte som en vanlig skola då, med massa människor utan krafter när han är där i närheten?

Link to comment
Share on other sites

Iceman vs. Pyro kan jag hålla med om var dåligt gjord, de står i stort sätt bara mot varandra och skjuter sina krafter, väldigt stelt..

Beasts fightscener tycker jag var grymma dock för det var mer varierat, även scenen då med wolverine och "Spike". Colossus effekter såg ganska tama ut, speciellt gemfört med i x-men 2 (den korta stunden)..

Juggernaut såg cool ut, om de skulle gjort honom större som i serierna skulle det vart överdrivet.. Men vinnie jones passade helt enkelt inte, speciellt med sin engelska dialekt.

Men varför väljer de "kig omega" som en av magnetos högra händer? vet inte så mycket om honom men han är väll amerikan egentligen och är en ganska svag mutant, då är tex spike mycket bättre. Tycker man skulle se mer av Mystique också i sin människo form då hon kanske ser något positivt med att vara människa. Jo det är konstigt att de tar in ungen i skolan, speciellt då storm är helt emot iden att bota mutanter.

Link to comment
Share on other sites

här är lite mer intressanta grejer jag hittade på ett forum:

 

Alternate ending "coda" scenes at the end credits

 

-Moira McTaggert walking into a hospital room to check on a patient (the same subject being talked about at the beginning of the film who had no consciousness) who says to her, "Hello Moira" in Charles' voice (most widely seen ending) "SEEN IN MOST PRINTS!"

 

- A shot of an empty corridor in the X-Mansion, but suddenly the walls start shaking, and the scene moves outside to Jean's grave, which has a giant hole in front of the tombstone (reported to be shown at theatres in France)

 

- A scene with the human Mystique walking up to Magneto and giving him a wallet (not sure if this is confirmed)

 

- A scene at Alkali Lake, where the water suddenly turns red and a beam shoots out from under the water (reported from theatres in France)

 

- A scene in a hospital where two doctors are looking at an unconscious Cyclops, and they say he has brain damage, then his eyes open and the screen goes red (supposedly seen during a pre-release screening)

 

- A shot of Pyro walking into Xavier's school (reported at theatres in Hong Kong)

 

- (from trailer) the speech where Xavier talked about angels and demons, in reference to the mutant war

 

- (from trailer) a shot of the Sentinel's leg crushing a car

 

- (from aired footage on The Tonight Show) Wolverine hollering when Colossus throws him towards the Sentinel

 

- (from pre-release screening) noises of the Sentinel's body crashing into the ground, as well as Wolverine hitting the ground

 

- (from trailer) Leech being put into a cat-scan machine

 

- (from pre-release screening) different dialogue during the mansion sequence with Storm, Hank and Wolverine

 

- (from trailer) Bolivar Trask saying to the President, "You are talking about declaring a war on U.S. soil."

 

- (from pre-release screening) Magneto saying in the church sequence, "Who will you stand with when this massacre is upon us?"

 

- (from trailer) Magneto throwing a police escort vehicle into the semi holding Mystique

 

- (from trailer) Scott screaming at the sky during the Alkali Lake sequence

 

- (from publicity photos) Angel standing by a window before his father tries to inject him with Cure

 

- (from magazine photos) a diagram being shown that details how Cure is injected into the body (may be a storyboard)

 

- (from pre-release screening) Logan telling Xavier that he was only able to find Scott's glasses at Alkali Lake

 

- (from trailer) Logan saying to Jean, "We can make it like it was!" while she has tears streaming down her face

 

- (from trailer) Magneto screaming while down on the floor during the house sequence with Jean and Xavier

 

- (from magazine photos) a scene where Storm gives Kitty a hug after Xavier's death

 

- (from magazine photos) Colossus consoling a child after Xavier's death

 

- A scene with Rogue's mother (confirmed by the film's scriptwriters)

 

- (from trailer) alternate shots of Magneto walking along the bridge at sundown, and the Golden Gate Bridge falling at night-time

 

- (from trailer) Logan telling Bobby before the final battle, "You might not come back. She (Kitty) might not come back. Are you ready for that?" and Bobby saying, "We're not kids anymore."

 

- (from IGN.com) a scene where Pyro shoots a fireball directly into the camera during the final battle sequence

 

- (from pre-release screening) Colossus getting levitated over to Magneto, and then Colossus says something to the effect of, "Try it without the power of magnetism on your side," and de-armors himself, then he tries to hit Magneto, but gets rushed by other mutants, and when he armors up again, Magneto throws him away

 

- (from pre-release screening) at least TWO instances where Colossus and Juggernaut fight each other: one where Cain is going into the Alcatraz facility to kill Leech, and Colossus locks arms with him for a few seconds trying to stop him, before getting thrown into a vehicle, and then, later on when everyone is fleeing the island, Colossus throws Juggernaut towars Leech, which causes him to lose his powers, and when Cain runs towars Colossus again, he gets knocked out (the second incident is unconfirmed)

 

- (from trailer) at least one unused shot of Juggernaut running through a wall that didn't make it into the final cut

 

- Psylocke using her psychic blade (confirmed by the film's scriptwriters)

 

- (from magazine photos) Storm shooting a tidal wave and flushing part of Magneto's army away on Alcatraz Island

 

- (from magazine photos) an expansion of the scene between Rogue and Bobby at the end, where they kiss

 

- (magazine photos) a scene where Hank is holding books, inferring that he is going to teach at the school

 

- (from magazine photos) Wolverine going back to Canada for some reason (there is a publicity still of him in the bar, and the man credited as the bartender in the first film was also listed in the credits for this film)

 

- (from pre-release screening) every time Colossus armors up, a metal clinking noise is heard

 

Rumored for the DVD version

 

Colossus vs Juggernaut scene added during the end-battle

 

--- It was cut because of time constraints. Because Colossus had alot of action against Juggernaut the studios decided to completely do it CGI wise ( with the actors ofcourse ) but it took too much time. They cut the scene and saved it for the DVD version.

 

- The "She might not come home" speech by Wolverine added

--- There was no time or purpose to put this into the final version. It made sense that they "stood together"

 

- Added scene of the CGI Wolverine "sliding" down the back of the Sentinel.

--- Again it took too much time and that was something Fox didnt have.

 

- Added scene of Kavito Rhoa expressing her doubts of the Cure.

 

Kavito Rao : "The cure seems flawless Warren ... but there are signs of..."

 

Warren : "Signs of what? This is the only chance we got to save us humans against the growing threats of ... mutants. Before you know it will become an endangered species!"

 

- The Phoenix Firebirds shown once Jean starts to disintegrate people

 

--- It was removed because it didn't fit into the real-world. Rumor has it that it might be put on the DVD 2-DISC version.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...