Gå till innehåll

Jannie

Medlemmar
  • Inlägg

    16
  • Blev medlem

Allt postat av Jannie

  1. Fodelsedagskalas pa lordagen, sen jobbar jag resten av helgen.
  2. Om man ar sa orolig kan man skriva ut manuset, stoppa det i ett kuvert och skicka det till sig sjalv. Ar kuvertet ooppnat galler det som bevis i ratten. Bara ett litet tips sadar!
  3. Mitt var ocksa menat som ironi sa vi ar nog lika daliga pa att uttrycka oss bada tva Jag foljer garna med pa filmkvall och ol kvall. Sag bara nar sa kommer jag om jag inte jobbar.
  4. Jannie

    USA nästa?

    Ar tveksam pa om utbildningar i USA ar varda sa mycket i Sverige. Har sjalv utbildat mig utomlands och nar jag nu kommit hem har jag upptackt att jag maste vidareutbilda mig for att ha nagon som helst kredibilitet har. Vet att skadespelarutbildningar i USA inte ar varda ett dugg i sverige, vet ej hur det ar med film dock. Vad jag daremot vet ar att nar man kommer hem har man inget som helst kontaknat har sa det ar bara att borja om fran noll. Darfor, vill du jobba i sverige eller inte har mojlighet att fa permanent uppehallstillstand i USA rekommenderar jag nagon av de europeiska skolorna.
  5. Freier ar en schysst metod men jag har aldrig jobbat med en regissor, och jag har jobbat med ganska manga, som har gatt med pa att vi skadespelare har kommit till repen utan att ha kunnat sina repliker. Later as soft att jobba sa... Sjalv brukar jag inte vara sa hard pa de exakta replikerna nar jag skriver utan lagger ner mer energi pa kanslan i samtalet sa improviserar jag fram det med skadespelarna sen. Tycker det blir mer djup i karaktaren sa. Men det ar jag...
  6. da ska ni se Nya Zeelandsk film, svensk film framstar som rena masterverken i jamforelse. Dessutom finns det ganska mycket bra film i sverige om man tanker efter lite.
  7. Jannie

    Skrivarcirkel

    Du bara sprudlar av bra ideer du! Kommer garna nan gang ibland men har tyvarr inte rad att aka till stockholm varje vecka hur garna jag an skulle vilja. Ar fattig skadespelerska jag. *snyft*
  8. Hihihi, var inte riktigt sa jag menade, men jag brukar vilja traffa folk eller atminstonde veta vad de heter innan jag aker hem till dem. Speciellt om de bor i en annan stad. Som jag sa tidigare tycker jag ocksa att det ar ett utmarkt forslag. Bodde jag ensam skulle jag ocksa garna bjuda in er. Ska tyvarr pa fodelsedagskalas nasta lordag men annars... Jag tycker fler ska ta sadana initiativ.
  9. Jannie

    Filmidé

    Mitt tips ar, utover sfi, eftertexterna pa andra svenska filmer. Finns mycket information dar om man bara kollar ordentligt. Sen brukar jag tjata, ring till alla foretag du kan komma pa och forsoka salja dig sjalv. Om de inte kan erbjuda nat brukar de kunna tipsa. Visa framfotterna. Men sa har ju jag arbetat utomlands i flera ar, kanske inte funkar sa i sverige?!
  10. Ehm... Nej! Har potential helt klart men vad handlar den om? Nog for att sex saljer men... Jag kan saga bade som skadespelerska och manus forfattare att monologen ar ett 'big no no'. Det kommer aldrig ga att genomfora pa ett bra satt. Folk kommer att forlora fokus halvvags igenom och det kommer inte att lata naturligt. Den ar helt enkelt for lang for allt annat an en shakespeare pjas. Gillar den dar 'klatchiga namn' repliken for precis som alla andra reagerade jag pa de pretantiosa namnen. Du maste helt klart utveckla karaktarerna en hel del men det ar helt ok att gora det i samarbete med skadisarna, blir liksom mer djup och battre skadespeleri da. Jobba pa, ser fram emot en uppdaterad version.
  11. Alla filmer ska ha utvecklade karaktarer och motiv men det behover inte forklaras pa djupet i sjalva filmen. Ar karaktaren tillrackligt utvecklad skiner det igenom iallafall, en bra skadis kan fa fram det utan att saga ett ord med lite hjalp av rekvisita och kamera vinklar. Men det galler att NI kanner rollen utan och innan. Nar jag gor film blir jag karaktaren, bade som manusforfattare och skadis. Jag tanker, lever och reagerar som henne/honom. Pa sa satt integrerar jag mig sjalv i karaktaren vilket jag tror hjalper till att gora karaktaren mer mansklig och lattare att forsta sig pa. Kan dock verka aningen schizofren for min omgivning ;-)
  12. Ehm... Nej! Har potential helt klart men vad handlar den om? Nog for att sex saljer men... Jag kan saga bade som skadespelerska och manus forfattare att monologen ar ett 'big no no'. Det kommer aldrig ga att genomfora pa ett bra satt. Folk kommer att forlora fokus halvvags igenom och det kommer inte att lata naturligt. Den ar helt enkelt for lang for allt annat an en shakespeare pjas. Gillar den dar 'klatchiga namn' repliken for precis som alla andra reagerade jag pa de pretantiosa namnen. Du maste helt klart utveckla karaktarerna en hel del men det ar helt ok att gora det i samarbete med skadisarna, blir liksom mer djup och battre skadespeleri da. Jobba pa, ser fram emot en uppdaterad version.
  13. Visst gillar jag film men att aka hem till en frammande manniska i Alby ar inget jag rekommenderar nagon flicka. Annars ar det en javligt schysst ide'. Me like! Daremot kan jag rekommendera en film for er att se: Dear Wendy! Min favvo film den har veckan
×
×
  • Skapa nytt...