Gå till innehåll

Nicodemus

Medlemmar
  • Inlägg

    12
  • Blev medlem

Allt postat av Nicodemus

  1. Inte för att vara näsvis och besservisser på något sätt men i The Matrix heter effekten "Gaeta" och består av ett antal höghastighetskameror som filmar simultant. Man byter kamera i vilken ordning man vill samtidigt som man kan spela filmen fram och tillbaka. I vilken hastighet man vill. Tack.
  2. Jag har försökt en mängd liknande tester men hjälp av Maya. Enklaste sättet där är att filma ovanifrån och att inte dra ut magasinet hela vägen och bara motiontracka på ett modellerat magasin ovanpå. Kan eventuellt kräva "lite" vana av 3D hantering och compositing :/
  3. Jag har sett det jag tyckte var det mest övertygande looken och det var filmat genom en flaskbotten av glas. Man får tunnelsyn effekten och genom glaset får man lite skumma högdagrar och dyligt. Fungerar kanon.
  4. Det börjar kännas som att vi går runt i cirklar...
  5. Joda det går alldeles utmärkt. Om du hittar en fullt uppladdad industri kondensator för faskompensering... Men sådana hittar man inte i hemelekronik direkt ^^ För allmännbildningens skull så kan det väl vara värt att säga att kondensatorer i hemelektronik såsom tv-apparater används mest till pulsreglering och då gäller spänningar runt 4-5 volt. Ur och Uppladdning mäts i mikro/nanosekunder.
  6. Nja. Så skulle jag inte riktigt vilja uttrycka det. Varningen angående kondensatorer gäller för fullt uppladdade kondensatorer som inte är integrerade innom någon forma av krets. Dvs optimalt läge för att bibehålla sin spänning. Men kondensatorer som sitter på integrerade kretsar laddar såsmåningom ur sig. Sedan skall väl anmärkas på att kondensatorer alldrig kan ha en större spänningsladdning än matningsspänningen (till komponenten) Mycket osannolikt 230V. Även då är tidskonstanten lång nog att orsaka några allvarliga skador. Det känns lite onödigt att lägga upp de mattematiska beräkningarna för kondensatorernas läckström. Jag tycker det räcker med att säga att elekronik som är bortkopplat från nätspänningen är ofarlig.
  7. Sandra: Ja jag har sett Long kiss goodnight och pinsamt nog så är det en snarlik handling men ingenting jag medvetet plagierat. Kort beskrivningen av handlingen skulle väl vara att personen det handlar om är en programmerad lönnmördare. Han är omedveten om sin programmering men den exekvieras under olika förhållanden. Självförsvar t.ex, om han blir hotad (uppdraget riskerar att misslyckas) så sätts programmeringen igång och våldsamt ninjavåld och pang pang bryter ut utan att han har någon större kontroll. Genom filmen ska vi följa hans eskalerande paranoia då han desperat försöker att finna vem han egentligen är. Mängder av roliga vändningar och överaskningar väntar i handlingen.
  8. Jo mycket riktigt, om det skrivs om till ett riktigt manus format så blir det nog inte i "du" form. Men det kändes lättast att skriva det på det sättet. Överanvändandet av riklig beskrivning är något som jag själv tycker är mycket användbart. Även om det är svårt att uppleva doftsensationer på film så kan sådana beskrivningar bara vara till nytta. Sedan när man tänker på det bildliga språket så är det ju viktigt att skriva rikligt (dock kanske kortfattat) i ett draft snarare än att ta med för lite. Eller? Jag skulle väl framförallt vilja få kritik på "handlingen" snarare än det språkliga formatet men tack för att ni läste.
  9. Oppps, såg just att detta är postat i fel sektion... Hej förressten, jag har postat några gånger här på forumet men har mest smygit omkring och läst. Angående detta intro så är det baserat på att jag snart skall införskaffa en dv kamera till att börja med och behöver ett bra enkelt manus att använda som debut kortfilm. Titeln är stulen från boken "Who Goes there" som John Carpenter baserade "The Thing" på. (Har även gjorts en tidigare tappning på samma bok) Sen har jag sett att de flesta har postat sitt material som länkar till text filer. Om detta är praxis ber jag om ursäkt för att jag inte gör det. Här kommer iaf introt: _______________________________________________________ You wake up and have no clue of who you are. You open your eyes but don't recognize the room you're in. You close your eyes again and concentrate to recollect anything but there simply isn't anything there. Your memory is blank. You open your eyes again and look around the room. There is a chair with some clothes neatly folded on it. You realize you're naked and you're lying in a filthy bathtub. The lamp begins to flicker. You slowly stumble out of the bathtub and look around. There is only a sink with a dirty mirror hanging over it, a window boarded shut and a closed door. The room discolored by moist and smells like stagnant water. You pick up the trousers from the chair and under it, A gun. You look at the gun. Did you place it there? As you pick up the gun, allthough you have no memories of the gun, is feels familliar and confortable. You continue to get dressed. You slowly look up and into the mirror. You see a stranger looking back at you. His face looks not at all confused but focused and determined. He has the eyes of a killer...
  10. Nedladdade filmer är sug... ...Inga bakom kulisserna material :P
  11. Jag har alltid velat sett en "mogen" version av tomtar och troll i tomteskogen... En skräckfilm som bygger på historen om onda knytt... Kräver nog att huvudkaraktären är ett barn. En film som lever av mardrömmar som alla hade som barn. Nu behöver du nog inga tomtar... John Bauer vs Terror på Elmstreet... ^^ Jag vetinte med er men bilden jag har i huvudet fungerar iaf...
  12. Sedan kan det vara bra att veta att all pyroteknik (oavsett vilken teknik man använder) är nogrant uträknade. Så ta kontakt med yrkes människor. Men rent filmatiskt sett så finns det lite saker att tänka på. Med tanke på att scener som denhär bara kan filmas en gång så är det alltid bra att ha så många kameror som möjligt. Få har tillgång till höghastighets kameror men om detta alternativ finnes så är det att rekommendera. Explosioner i miniatyr rör sig som bekant mycket fortare än en stor explosion. Detsamma gäller eld i miniatyr. Många metoder har tagits fram för att få miniatyr eld att (brytas up) dvs att få flammorna att de mindre ut. Det billigaste alternativet är att blåsa på den. (detta användes i "Aliens" i scenerna med den brinnande bilen) Det finns även experiment med olika "bränslen" som brinner med olika intensitet. Jag kommer inte ihåg vad det heter just för tillfället men jag kan ta reda på det. Men i övrigt så håller jag fullkomligt med DanyaelX angående säkerheten.
×
×
  • Skapa nytt...