Jump to content

Simon Hasselblom

Members
 • Posts

  41
 • Joined

Personlig information

 • City
  Varberg

Filmskapande

 • Influences
  Ingmar Bergman och Stanley Kubrick

Simon Hasselblom's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Redan samma dag som jag inledde detta ämne kände jag mig så grad intresserad att jag skrev klart berättelsen i manusform. Tyvärr har jag inte fått tillfälle att kunna skicka det förrän nu, eftersom jag haft lite problem att bifoga filer här på forumet. Men, men - här kommer manuset i alla fall. Jag vill innan ni läser poängtera att jag ändrat vissa delar från den ursprungliga historien, men jag tycker att det blivit åt det bättre. Säg vad ni tycker om det! (Innan jag skulle bifoga brevet blev det fel igen, men jag har nu ändrat filen till en vanlig .txt-fil, men jag hoppas ni har ork att läsa den i alla fall.) Mitt nya liv, Simon Hasselblom (version 1, grovmanus).txt
 2. Tack för alla tips! Jag ska testa demoversionen av Abode Premiere Elements och se. Vill bara säga att jag blev förvånad; för det första funkade det att spela in filmen på DVD, med en viss svårighet, ska jag tilllägga. Jag förmodar att det var ett enstaka fel vid första bränningen, eftersom jag då bärnde med DVD+R och andra gången på DVD+RW, plusskivor i bägge fallen alltså. Men det jag blev förvånad över var den klara och fina kvalitén, gentemot den jag är van vid. Jag har inte testat denna på TV-skärm ännu, men det ska jag göra senare. När jag tidigare sparade en film som avi-fil och därefter sparade denna på DVD blev kvalitén åtmindstånde 40% sämre. Jag är nöjd, helt klart!
 3. För hur mycket kan man få en begagnad 16mm-filmkamera för idag, ungefär?
 4. Jag älskar konstruktiv kritik, så det är bara att peppra på! ;)
 5. [citat=maxv]Kan man inte bränna ner det som DVD filer först till hårddisken, och sedan bränna på en disk via ett vanligt brännprogram...?[/citat] Jag har faktiskt aldrig funderat över detta alternativ. Men jag har tidigare skapat avi-filer av redigerat material, men jag kan kolla. När jag brände via avi-filer var jag tveksam över kvalitén - det kändes som om bildkvalitén försämrades av evtuell komprimering. Detta känner jag mig ytterst osäker på, men en skillnad var det ju.
 6. [citat=Black Star]Hände samma sak för mig i pinnacle studio 9. Men efter ett tag så började det helt plötsligt att fungera av någon konstig anledning...[/citat] Jaså? :O Konstigt. Men fungerade det inte på någon DVD-spelare alls till en början då? I mitt fall hände följande: 1. Till datorns DVD-spelare hände absolut ingenting när jag stoppade i skivan, och det hände heller ingenting när jag försökte nå innehållet från Den här datorn. 2. Till tevens spelare försökte skivan läsas, men efter ett tag kom det upp ett textmedelande på displayern med Err (Error). Jaja, hehe, jag ska inte göra en kort historia lång - jag testar att bränna en ny, och om det blir samma fel igen, då är det nog läge att bli förvånad.
 7. Tack Norbert! Japp, jag ska maila dem och kolla. :)
 8. En tankeväckande film, men jag tycker som andra att du borde jobba med ljussättning, för det var vissa foton som var extremt hög kontrast, till den grad att vissa detaljer bler överexponerade, medan andra var så låg att man nästan bara såg en grå, matt, yta - som uppe i våningssängen. Men som sagt, jag gillar konceptet. ;)
 9. Jag funderar på att köpa en Letus35. Vet ni ifall allt ingår då, alltså roterande mattskiva kopplat till en 58mm filtergänga? (Jag får fixa lite stepringar...) Jag får se hur jag gör med objektivet. Vet ni vad adapterplace.com har för obejtivfäste ytterst på adaptern? Är det skruvfattning? Jag har undrat över en sak, miniDV-kamerorna är ju byggda att hålla ett filter utanpå kameran, men när man bygger på adapter, stepringar plus obejtiv, borde det verkligen hålla och vara stadigt att bära med sig? Bara en tanke...
 10. Aha, okej! Jo, i för sig, men jag testade på fyra stycken, på tre datorer med DVD-spelare och en vanlig till TV:n. Men det verkar ju i så fall bara vara ett tillfälligt fel. Tack för era kommentarer! ;)
 11. Hejsan! Jag fick inatt en idé på en historia, en mycket vidrig historia som jag bifogat i ett Word-dokument. Historien är skriven som en vanlig novell, och jag vill helt enkelt få lite feedback innan jag skriver om den till manusform. Tack för att Ni tar en titt! ;) Mitt nya liv.doc
 12. En fråga bara; din mini35-adapter, kommer den kunna passa till denna kamera också?
 13. [citat=Double Trouble][citat=Simon Hasselblom]Jag köpte en 3 CCD kamera från Panasonic, en billigare och förmodligen lite enklare version av 400-modellen - den var Panasonic NV GS120. Om den fortfarande finns på marknaden kan den inte ligga på många tusenlappar idag.[/citat] Berätta gärna lite om den![/citat] Javisst; det som skiljer denna kamera ifrån de övriga i likartad prisklass då jag köpde miniDV-kamera, var att denna för det första har tre bildsensorer istället för en, och att den dessutom har manuella reglage för fokusering, bländare, vitbalansering och slutartid, vilket jag ansåg som bra eftersom jag sällan vill ha bilder jag inte kan kontrollera själv. För mer information kan du söka på modellen, eller se den på Panasonics hemsida, http://www.panasonic.se/servlet/PB/menu/1057216_l15/index.html.
 14. Samma här, ska bli intressant att se! :D
×
×
 • Create New...