Gå till innehåll

sodah

Medlemmar
  • Inlägg

    10
  • Blev medlem

Utmärkelser för sodah

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. http://portal.sectumsempra.se/kong/anders.jpghttp://portal.sectumsempra.se/kong/nisse.jpghttp://portal.sectumsempra.se/kong/pl.jpg En kortfilm som vi spelade in idag då vi hade lite tråkigt. Vi hade inget manus och kom på saker under tiden, handlingen är inget att hänga i granen men jag tycker att den blev rolig med ljudeffekterna. :) 114 mb .rar och .avi (04:10) kräver XviD
  2. sodah

    Adobe After Effects

    Jag undrar vad åldern har för betydelse i det här sammanhanget. :P
  3. Hejsan alla! Jag håller på att planera inför en inspelning som ska äga rum snart. Tanken är att en av karaktärerna ska prata i en mobiltelefon med den andra, men hur gör man för att lösa dialogen där? Vi hade tänkt lägga på personen som inte syns i bildens röst i efterhand och förvränga den lite. För att underlätta jobbet för alla så undrar jag hur man ska göra för att spela upp dialogen tillsammans med skådespelaren och sedan klippa bort det som inte ska vara med? Att prata i mobiln tror jag inte är någon hit eftersom dialogen är rätt lång. Samt att jag har läst att det kan störa bilden. Tacksam för svar! :)
  4. sodah

    Frågor ang. DivX/XviD

    Tack för hjälpen. Nu är det bara ljudet som strular. :)
  5. sodah

    Frågor ang. DivX/XviD

    [citat=precision motion]Jag kan inte se några linjer, och speciellt inga jobbiga.[/citat] Om du tittar på mig när jag springer så blir det linjer runt omkring mig så att säga. Det kanske inte är mycket, men jag undrar vad jag ska göra för att undvika det helt eftersom de inte finns med i orginalklippet.
  6. Hejsan. Jag har nyligen fått lite problem med DivX och XviD. Jag har tidigare, innan min formatering av datorn kunnat använda DivX och XviD felfritt för att rendera filmer. Nu däremot, när jag har installerat XP och allt så kan jag inte längre rendera och samtidigt få ljud! Klippen blir helt enkelt utan ljud. Dock tror jag att det bara är på den här datorn ljudet inte hörs. Någon som vet vad som kan tänkas vara fel? Jag har installerat om DivX, utan något resultat. Sen har jag ett till problem, som jag hoppas att jag kan få hjälp med. Jag har nyligen fått en Panasonic NV-GS140, och idag tänkte jag att jag skulle lägga in lite klipp på datorn. Sagt och gjort, jag börjar med att importera lite klipp till Vegas, sätter ihop dem och börjar rendera. När filmen är klar så uppstår dock ett par jobbiga linjer när jag rör mig hastigt. Ni kan se själva på http://forum.sectumsempra.se/linjer.avi - hoppas att jag kan få hjälp med det här. :) OBS - Inget ljud för att jag valde att plocka bort det helt på det där klippet.
  7. [citat=Film-Erik]Rydén. Jag vet inte om du har löst problemet, men det är iallafall så att du måste installera Video Stream Drivers för att det ska funka.[/citat] Har precis samma problem som Rydén, bara det att jag använder 140. Att installera drivrutiner till Video Stream hjälper inte om du redan kör med Service Pack 2 eftersom drivrutinerna redan finns då.
  8. sodah

    Panasonic NV-GS140. Frågor.

    Isåfall får det nog bli på Home här i Linköping.. Om det nu skulle hända något med kameran så är både jag och farsan överrerns om att det är svårare för dem att ducka så att säga för garantin.
  9. sodah

    Panasonic NV-GS140. Frågor.

    Någon som vet om SIBA/Elgiganten har den här kameran? En snabb sökning på Pricerunner gav inget resultat..
  10. Hej. Det här inlägget riktar sig mest till er som har tidigare erfarenheter av kameran NV-GS140, och Panasonic kameror i allmänhet. Jag har blivit grymt intresserad av att skaffa en sådan här kamera eftersom jag på senare tid har börjat spela in väldigt mycket kortfilmer med kompisarna. Jag ska väl tillägga också att vi är ett par glada amatörer som inte behöver något svindyrt. :) Jag har pratat lite med endel medlemar på Grafiskt Forum som använder den här kameran. Men om jag ska vara ärlig så tror jag att jag förstår ungefär hälften av allt som sägs där ibland. =P Därför tänkte jag ställa några frågor som jag fortfarande undradar över. 1 - Är det band som används att spela in på? Ungefär hur många timmar/minuter får man plats på ett sådant här band? 2 - Vad heter banden och vart kan man köpa dem? 3 - Går det bra att föra över filerna till datorn via USB? 4 - Är det så simpelt som Drag 'N Drop eller måste man installera massa mjukvara på datorn för att kunna använda USBn? 5 - Vilket format är orginalfilerna i? 6 - Om det är något ovanligt format. Har ni tips på några konverteringsprogram? 7 - Hur är kvalitén i dagsljud, fram emot kvällen när det börjar bli mörkt (finns det något nightvision-filter inbyggt?) och inne i vanligt ljud och när det mörknar lite? Det är de frågar jag har just nu. Skulle vara jätte tacksam över om någon tog sig tid och svarade på mina frågor. =) Förresten, det är inte någon här som har kameran och kan tänka sig att lägga upp en kort filmsnutt så man kan se exakt hur bra kvalitén är? Uppdatering - Gjorde en snabb sökning på forumet för att se om jag gjort bort mig, då fick jag nys om den här tråden - http://www.voodoofilm.org/forum/showthread.php?t=4445&highlight=NV-GS140 Vad är den egentliga skillnaden mellan 140 och 150? Jag förstår inte riktigt det här med DV-in och så, om någon nu har tid att förklara det OCKSÅ så är jag ännu mer tacksam! :P
×
×
  • Skapa nytt...