Jump to content

MovieMaker

Members
 • Posts

  357
 • Joined

Everything posted by MovieMaker

 1. Testa att skriva med stor bokstav, punkter och blood heter faktiskt blod. Tänk efter vad du vill skriva, och försök sedan tänka ut ett sätt att skriva så att det blir lätt för alla andra att förstå.
 2. För att få en blur effekt att följa ett ansikte krävs.. wait for it.. Motion tracking. Finns trial-version av After Effects att ladda hem från Adobe´s hemsida. Ladda ner den så kan du leka runt med denna effetk i 30 dagar åtminstone.
 3. Filmade i morse och tog vara på era tips och nu när jag sitter här lite smått o ser över det filmade materialet kan jag med gott samvete säga att resultatet blev mycket bra. Tack för tipsen på HV30:n
 4. Ska ta mig en titt på progressiv inspelning och lite mer manuella inställningar i kameran. Ska även se om jag kan få tag på ett enbent stativ. Poängen med hela den här kommande filmen är att jag ska implantera flertalet 3D-element och behöver så bra bild som möjligt för att möjliggöra enkel tracking. Jag kommer använda mig av handhållen kamera emellanåt och det är därför jag överväger att använda XM2:an (väl medveten om att det är SD). Att HV30 ger klarare bild är ju ingen tolkningsfråga absoult och jag skulle jättegärna använda den om jag kan få så pass bra bilder att jag kan tracka efter dem.
 5. Sitter här med en HV30 som jag lånat till en film men jag har ännu inte bestämt mig om jag vill använda den eller ta en Canon XM2:a som är mitt andra alternativ. Bifogar en liten filmfil över hur resultatet från kameran är och jag vill gärna veta om mitt resultat är resultatet man får leva med. http://www.vimeo.com/12231583 Kamerans inställningar: - HD STANDARD = HDV (vad är ens HDV PF25?) - IMGAGE STAB. = ON - COMP. OUT = 1080i - PLAYBACK STD = HDV - TV TYPE = 16:9 - DV PUT = HDV/DV Använt mig av HDVsplit för överföring till datorn. Klippen är sedan direkt inlagada i After Effects CS4 däri inställningarna ser ut så här: Interpret. footage: - 25 frames per second - Upper field first Render settings: - Frameblending = off - Field render = off Jag har, på blodigt allvar, ändrat inställningar hit och dit men det här är det bästa resultatet jag fått fram. Så, är det här det resultat som man får från Canons HV30 när det gäller kamerarörelse och rörelse i bild? Tacksam för svar!
 6. Man kan förbereda sig hur mycket som helst men vad man lär sig mest på är övning och testa sig fram. Självklart kan man titta på filmer och få lite tips men i grunden är de som allt annat - övning övning övning övning övning o sen lite mer övning.. Lycka till!
 7. Har inte pluggat på skolan men spenderade ett halvår i Australien, varav ett par månader i Sydney och jag anser att Sydney måste vara en av de bästa storstäderna i världen. Svårt att peka på nått specifikt men de är alltid trevligt att vara ute o gå i stan, eller varför inte ta en springtur kvällstid längs hamnen och bort till Syndeys operahus. Härliga tider. Var där under bland annat januari månad och jag måste då säga, om man tycker om festivaler så är den här stan inte fy skam. Jag vet inte hur de ser ut resten av året men efter nyår så är de fullt med festivaler o 40 graders värme. Underbart.. Fan, jag vill åka tillbaka..
 8. Animation blev klart tillsist och när jag kommer att tänka på de mitt första riktiga 3D-projekt. Är fortfarande väldigt grön på området och har mest testat olika funktioner tidigare. Över lag är jag ganska nöjd över resultatet även om fötterna vid 00:56 inte är helt planterade mot "marken" hela tiden när det är tänkt att de ska vara de eller att jag fick ta en nödlösning o endast använda mig av ljud för vapnen istället för animerade kulor (datorn ville inte hela vägen och jag hade en satt deadline). Men som sagt, helt klart nöjd över resultatet och jag fortsätter att lära mig av mina misstag. http://www.vimeo.com/11007176
 9. Det är några dagar kvar o jag har tittat både på "speldesign och grafik" och "datorgrafik och animation" men jag tror de lutar åt "speldesign och grafik" för tillfället faktiskt.. Sitter o arbetar me lite arbetsprover as we speak..
 10. Haha.. ja, de är bara lugnt. Inte helt seriös med mitt inlägg faktiskt - Gotland ligger överst på min ansökningslista för tillfället. Se om man kommer dit till hösten..
 11. Dags att söka sig till någon högskoleutbildning (datorgrafik i olika former) och jag har 3 stycken som ligger i topp. Dock vet jag inte så mycket om skolorna i sig och hur de står sig i studiemiljö med mera. Så om någon har lite info om Gscept i Skellefteå, Högskolan på Gotland eller Skövde så får ni gärna skirva en rad här. Berätta vad ni gillar med skolan och vad som kanske inte är helt perfekt.. Tack på förhand!
 12. Ska söka till högskola nu och Gotland har varit ett av mina topp 3 alternativ men nu vet jag inte.. Allvarligt.. Vad går ni för utbildning?
 13. Jag har ett gäng bilder här som jag importerar till Premiere men problemet är att de importeras som 29 fps. Har letat runt men hittar ingen lösning på hur jag ändrar detta till 24 fps. Tack på förhand!
 14. Än så länge bara en modell men inom ett par veckor kommer de här vara en 1 minut lång animation. Kommer posta resultatet här då.. ^^ UPPDATERING: Färdig animation -> http://www.vimeo.com/11007176
 15. mm.. stridsyxa.. Ja, dagens toppengrej? Ja, dagens toppengrej är att jag äntligen blivit klara med alla 3D-modeller jag skall använda i ett arbetsprov.. Puh, äntligen..
 16. De regnar idag o blaser som bara den har de gjort nastan hela veckan ;)
 17. 25 timmar i Sydney har spenderats!
 18. Om 24 timmar sitter jag på ett plan mot Australien :D
 19. Om de inte vore för att jag skulle till Australien på tisdag så vore jag AVUNDSJUK.. Dagens toppengrej: Jag insåg precis att jag ska till Australien på tisdag :O
 20. Hur är vädret där nere nu? Temperatur o sånt.. ^^
 21. Man kanske kan ta en öl, fika eller vad som nån dag/kväll.. Kommer till landet där nere o Sydney den 3 september o stannar där ett tag innan jag drar vidare..
 22. Kan det vara så att man har gått o blivit pollenallergisk.. hmm..
×
×
 • Create New...