Gå till innehåll

Dakine

Medlemmar
  • Inlägg

    15
  • Blev medlem

Allt postat av Dakine

  1. Dakine

    Viva La Bam-Intro

    nu är jag lite osäker om det är samma på alla säsonger... men Shilo Design ( http://shilodesign.com/ ) har gjort den som är mest aktuell
  2. Dakine

    p-production intro

    den var faktiskt väldigt lik vår egna "långa showoff-logga" http://www.childproofstudios.com/intro576.mov
  3. Dakine

    Subtitles

    Subtitle Workshop - gratis och väldigt bra! http://www.urusoft.net/download.php?lang=1&id=sw
  4. Dakine

    Kamera med bra fokus

    http://www.childproofstudios.com/pictures/theorb/1.gif Detta är taget med en Sony PDX10P (http://images.google.se/images?ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=SONY%20PDX10P&sa=N&tab=wi) så visst går det. Vi ställde kameran ungefär 10 meter bort från karaktären, gick strålande.
  5. Dakine

    Film gymnasium

    [citat=Ivan]Mediagymnasiet i Nacka Strand...MG[/citat] nej, gör det inte! det finns bättre, jag lovar.
  6. Det som man gör i Proffesionella studios är att man som du själv säger, keyar i realtid, med inbyggt hårdvara i bildmixern. Men, eftersom du gör det framför en bluescreen så kan du flytta omkring dina karaktärer precis som du vill, de har ju ingen speciell bakgrund att följa? Arbeta med maskings också om de råkar gå in i varandra.
  7. Dakine

    Snö

    Vanliga Particle Playground i AE kan göra snö. Bara det att man då måste bestämma gravitation mm. Känner man sig hemma på fysik så ska det gå. Där kan du välja hur många flingor som ska falla och hur stora de ska vara. Om du gör ännu mer avancerade grejer så kan du få snöflingorna att stanna på vissa ställen, t.ex tak mm.
  8. Dakine

    Mitt rum.

    [citat=Clown]Undra vad damerna tänker när de kommer in på ditt rum ... Riggat och klart för filminspelning :)[/citat] HAHAHAHHAHAH Tjejen: - Åh, jag skulle så gärna vilja åka på en resa med dig Du: - Äh det fixar jag i After Effects sen ;)
  9. Dakine

    Animerat flygplan, hmm...

    After Effects är det mest använda compositingprogrammet på amatörnivå. relativt lätt att lära sig också.
  10. Dakine

    fejk explotion

    absolut enklaste sättet är att ladda ned en film på en explosion med svart bakgrund (t.ex på http://www.detonationfilms.com) sedan lägga filmsnutten över din film och trycka på overlay. Då borde det bli en explotion i din film. Kanske inte det snyggaste sättet men det fungerar.
  11. ett annat sätt jag skulle testat var att maska ut ansiktet efteråt. Det är "bara" att spela in stället där ni ska vara utan skådespelare och loopa den i bakgrunden. Därefter lägger du in samma scen fast med skådespelarna och använder mask tool för att ta bort det du inte vill ha. detta är lätt om kameran står still. skulle du röra på den blir det genast lite svårare.
  12. Dakine

    Bio känsla

    [citat=sound_front]Jo det læt lite hårt men de va de okså, men jag menade kanske inte sååå hårt! =) Næ men klart man ska færg korrigera! Och det ær kul att fixa med video å få den att se ut som nått annat æn vad det ær! Jag menar att det læt så ironiskt! "I flera redigeringsprogram som t.ex Avid Express Pro finns det ett alternativ som heter "Color Correction" där man kan ändra filmens ljus och färgton." Typ: Det finns ett rundt føremål som kallas "ratt" med den kan du få bilen att "svænga", bra før någon som inte vet vad det ær men som sagt det læt så roligt/ironiskt. Men till saken! jag tycker inte att att om jag filmar ett klipp och færg korrar det så ser det ur som film, men visst kan man få digital-video att se ut som film! men det krævs lite mer æn så (((Tycker jag))) EDIT: Jo Amelie, Det jag menade ær ju att dær ær grymt mycket færger! att dra ner færgerna på ett DV material får inte materialet att se ut som film. Bara som DV med mindre færger.[/citat] jag tror också att det här faktiskt styrker det jag pratar om!
  13. Dakine

    Ta delar av bilden

    Men alltså, jag menar att om det nu visar sig att det inte går så borde du tänka över något annat. Är bara så helt slut i huvudet idag.
  14. Dakine

    Ta delar av bilden

    kan inte ditt redigeringsporgram zooma en bild måste jag säga att det är dags att byta...
  15. Dakine

    Bio känsla

    I flera redigeringsprogram som t.ex Avid Express Pro finns det ett alternativ som heter "Color Correction" där man kan ändra filmens ljus och färgton. För att få det lite mer "filmiskt" så ska man ta bort ganska rejält med färg och sedan ändra originaltonen till någon med orealistisk, vilken ton beror på vilken känsla du vill ge klippet, t.ex Varmt, kallt, skumt osv
×
×
  • Skapa nytt...