Gå till innehåll

S.H.Wandemo

Medlemmar
  • Inlägg

    25
  • Blev medlem

Allt postat av S.H.Wandemo

  1. S.H.Wandemo

    K40

    Jag tycker det låter vettigt det du säger. Jag läste också någonstans om att skivorna till digitalteknik går sönder efter några år. Jag tror det var nåt med plasten dom är gjorda av. Men jag tycker också att det är mer stil nogranhet och kvalitet på film och dess kameror. Jag har jämfört med många digitalfilmkameror och inte funnit någon som matchar kvalitet med film. Kanske det blir bättre med digitalteknik senare men inte nu. Dessutom så är det roligare att hålla på med riktig film än digitalfilm och så slipper man pixlar.
  2. S.H.Wandemo

    K40

    [citat=wääuu]fyfan, och snart blir det samma sak med den analoga 35mm filmen också både för rörlig och stillbild, det kommer att sluta tillverkas, Nikon har redan lagt ner produktionen av många riktiga systemkameror och bara en handfull objektiv till vanlig film tillverkas fortfarande, vart är världen på väg allt kommer till slut bli en kompromiss mellan enkelhet och kvalité och känslan kommer att försvinna helt och hållet fy säger jag bara[/citat] Jag håller helt med dig. Om man gjorde någonting för att komma ut med information till dem som inte vuxit upp med det och förklara hur bra och kul det är med film. Det finns ju inte så många nuförtiden som vet vad det är för nåt. Man skulle ha nån slags comeback med filmen.
  3. S.H.Wandemo

    16mm kameror

    Tack för tipsen jag ska titta på det. ljudet spelar faktiskt ingen stor roll för mig eftersom jag bara ska göra stumfilmer.
  4. Är det nån som vet var man kan köpa nya 16mm kameror någon stans? Eller en foto butik som sälger bra begangnade? Har ju hört att den här som heter krasnogorsk 3 ska vara bra.
  5. S.H.Wandemo

    Några funderingar

    Ok tack då vet jag. Jag hade tänkt göra det och kanske köpa en ljudprojektor, men om det inte är nån bra kvalitet så struntar jag nog i det.
  6. S.H.Wandemo

    Några funderingar

    Vart kan man skicka in filmen för att få på ett magnetband då? Eller kan man göra det själv genom att skruva upp ett kassetband och klistra fast?
  7. S.H.Wandemo

    Andec

    Jo. Jag får väl göra det.
  8. S.H.Wandemo

    Andec

    Hej! Om man ska skicka in film till Andec filmtechnik är det då bara att skicka filmen i något kuver med adresser eller ska man höra av sig till dom innan?
  9. S.H.Wandemo

    Reversal film

    Hej! Jag tror reversal film betyder att man kan spela upp filmen direkt efter frammkallning. Det vill säga att den är gjord för att spelas upp precis som om du köpt en videofilm. Du behöver inte göra något mer. Det är vad jag tror att det betyder. Kort sagt kan man väl säga att det betyder spelfilm.
  10. Så det finns ett sätt att mäta upplösning på super8! Ni får ursäkta då, det visste jag inte. Jag måste själv också få påpeka att det blir mycket finare färger och en bättre känsla om man använder film. Jag tycker det blir trevligare också och en lite mjukare bild.
  11. Film är film och har inga pixlar eller speciell upplösning. Det är en ren bild utan pixlar, som när man målar något på papper där det inte heller finns pixlar. Finns lite olika ljuskänsligheter på filmerna du kan ju gå ut på http://www.kodak.com/US/en/motion/s8mm/product.jhtml?id=0.1.4.14.4&lc=en och läsa om dom olika filmerna.
  12. S.H.Wandemo

    pressure plate

    Ok. Jag kanske kan snacka med min brorsa. Han är CNC operatör.
  13. S.H.Wandemo

    pressure plate

    Ok! Tack för hjälpen.
  14. S.H.Wandemo

    pressure plate

    OK. Jag ville nämligen veta om det skulle vara en bra investering för annars om det inte blir så stor märbar skillnad så tycker jag att det inte är värt pengarna. Det var en grej till som jag undrade. Måste man ha ett specielt filter till 64T. För jag läste nån stans att man hade wratten 85 till kodachrome40 men till 64T skulle det wratten 85B. Är det kanske inbyggt filter i kameran? För när jag filmade en rulle K40 så hade jag inget extra filter jag ändra bara mellan glödlamps ljus och sol ljus med en knapp.
  15. Jag tycker det är en väldigt rolig film och jag tycker musiken passar också.
  16. Finns det någon här som har prövat den ganska nya tryck plattan för super 8 filmkasetter? http://www.andecfilm.de/html/bildstand_e.htm Skulle vilja veta om det blir så stor skillnad egentligen.
  17. S.H.Wandemo

    Den nya åttan

    ok tack för svaret.
  18. Hej. Jag undrar bara om framkallning av 64T är inkluderat i priset när man köper.
  19. S.H.Wandemo

    Canon Motor Zoom 8?

    Du kan ju titta lite på http://www.tradera.com om du inte gjort det. Där brukar det dyka upp en del fin kameror
  20. S.H.Wandemo

    Canon Motor Zoom 8?

    Om du vill ha en bra super8 kamera med många fina finesser kan du försöka leta reda på Canon 814XL ELECTRONIC. Min pappa har en sån som desvärre inte funkar längre men med många fina finesser. Den här kameran var mycket bättre än dom flesta på den tiden då det kom men dess värre lite dyrare, men du kan ju försöka hitta en fungerande sån att köpa för dom är väldigt bra om du vill ha en ordentlig super8 kamera.
  21. S.H.Wandemo

    Musikvideo

    Jag tyckte filmen var otroligt bra för att vara första film. Det är inte många som lyckas så bra första gången.
  22. S.H.Wandemo

    Dubbel8 Film

    Håller med helt!
  23. S.H.Wandemo

    Dubbel8 Film

    Ok Tack. Jag har egentligen mina gamla kameror som prydnader men jag tycker det skulle vara kul att prova filma. Jag har redan filmat en super 8 film som jag tyckte blev ganska bra. Fast mina föräldrar gillar inte att jag filmar för att det är dyrt.
  24. S.H.Wandemo

    Dubbel8 Film

    Ok tack så mycket då vet jag.
  25. Hej! Jag har just köpt en gammal Eumig C3 för dubbel8 film. Skulle nån kunna nämna några ställen där man kan köpa dubbel8 film?
×
×
  • Skapa nytt...