Gå till innehåll

ThomasPK

Medlemmar
  • Inlägg

    8
  • Blev medlem

Personlig information

Filmskapande

  • Intressen
    PK

Utmärkelser för ThomasPK

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. ThomasPK

    Bulletdodge

    [citat=Usarpe89]Hej hej. Jag blev just klar med en bulletdodge till en film på 3min jag håller på med, den kommer snart komma upp på sidan...Tänkte bara fråga om nån annan här gjort en bulletdodge nångång och isf, hur gjorde ni?[/citat] Du kunde ju börjat med att berätta hur du gjorde... :) Jag har gjort en tio sekunderssekvens, men det tog 10 minuter att filma och jag gjorde det genom att filma, flytta kameran, filma, flytta kameran.. etc. Det var lite jobbigt, och resultatet blev väl sådär. Ps. Jag antog att bulletdodge är det som de använder i Matrix när de panorerar runt Neo när han duckar, bland annat. Bullet time är ett annat ord jag hört...
  2. http://tutorialized.com/tutorial/Create-a-picture-within-a-picture/2698 och http://www.donnabaker.ca/premiere_ae/pr65_tutorials/pr65_split_screen.html hittades ganska lätt med http://www.google.com/ men du kan säkert hitta bättre!
  3. Okej! Misstänkte att det hade med det att göra, men jag lyckades inte så bra. Nu vet jag att jag var på rätt väg, tacktack! Har Vegas 5, men har inte sett och testat magic bullet. Ska göra det... :)
  4. De av er som sett Steven Soderberghs "Traffic" la säkert märke till de olika färgtonerna beroende på vilken miljö det var. I Mexico var det gult och "torrt" medans det i Michael Douglas "värld" var väldigt blått. Hur gör jag i Vegas (alt. Premiere) för att få till det blåa skeenet? Samtidigt blev gräsmattorna riktigt klargröna, och det såg sååå snyggt ut! Tacktack!
  5. ThomasPK

    Deinterlace

    [citat=Hane]Man kan väl deinterlace både när man importerar material, när man jobbar med det och när man exporterar det. Spelar det någon roll när man deinterlacar och vad händer om man råkar göra det exempelvis både vid import och export?? Kan ju vara lite knepigt att hålla isär klipp som är och klipp som inte är interlacade.[/citat] Deinterlacera när du renderar (som Mr. Man sa) så är du på säkra sidan. En deinterlace skapar ju inga radsprång, så du behöver inte vara rädd att de klipp som redan är deinterlaced blir kajko.
  6. Om du redan har exporterat din film rekommenderar jag VirtualDub. Där kan du komprimera video och ljud och även använda dig av en massa andra filter för att försköna upplevelsen för tittaren (främst tänker jag på deinterlace om man missat det tidigare...) Just. VirtualDub är självklart gratis, och hanterar alla tänkbara codecs...
  7. Rekommendationen är ju att alltid ha större upplösning än vad filmen är, så du måste minst ha 720 x 576 pixlar (Vilket ju inte ens är en halv MegaPixel...) Om du tänkt zooma i stillbilden, rekommenderas dock högre. Desto högre upplösning från början, desto bättre blir slutresultatet.
  8. Det "låter" som ett codec problem... kan du spela upp klippen (med video och ljud) i Mediaplayer? Om inte, så sätter jag min peng på just codec. Du kan ju kolla med GSpot och se vad för codec som använts. Vill du gå den enkla vägen och bara installera codecs och testa, rekommenderar jag ACE Mega Codecs pack eller K-lite dito
×
×
  • Skapa nytt...