Gå till innehåll

nicmar

Medlemmar
  • Inlägg

    29
  • Blev medlem

Allt postat av nicmar

  1. Jag har faktiskt beställt en extra ljusstark 7" Lilliput monitor som jag tänkte använda. Antingen att man sätter den på kamerans hot shoe, igenom de översta rören, fast då blir den som du säger lite förskjuten åt höger, eller så sätter man skärmen så den är i linje med det vänstra röret. Hela riggen ska nog krympas en del i höjdled... Jag är lite osäker på hur jag ska ha handtagen. Egentligen skulle de enligt originalet sitta på den mittersta balken, alltså lite mer mot kroppen. Men jag ska även testa att ha ett handtag på det bakre röret för högerhanden, så det blir lite mer som att hålla ett gevär. Ska bli intressant att leka med balans o så.. Nä jag har inte heller så mycket verktyg egentligen, mer än en borrmaskin och en såg, men jag köpte en ihopfällbar arbetsbänk, och ska testa den där fräsborren. Jag vill gärna att den ska se lite snygg ut även om det inte är så viktigt egentligen :)
  2. Tjena, tack för infon! Jag hittade dom där slangklämmorna på K-Rauta när jag letade lite, men som du sa, dom såg lite klena ut. Jag tyckte kopparrören var lite onödigt dyra. Jag har själv beställt aluminiumrör och alu-fyrkantsprofil från http://www.maskindelen.se. Rören var jättebilliga, men frakten kostade nästan lika mycket. Ska bli intressant att se hur starkt det är. Har imiterat en design av någon som kallar sig Halfinchrails.com. Det är tänkt att kameran ska vara i mitten, riktad åt vänster i bilden, och där bak till höger ska man ha nån motvikt bakom axeln. http://www.nicmar.nu/tmp/cage.jpg För att hålla fast rören hade jag tänkt göra nåt åt det här hållet, men jag är lite osäker på om det kommer bli starkt nog. http://www.nicmar.nu/tmp/squeeze.jpg Jag kanske kan lägga upp mer bilder här sen när den är ihopbyggd, blir förhoppningsvis i veckan!
  3. Hmm.. hur sitter den stora mittplattan fast? Jag ser två kopparfärgade ringar runt det främre röret, men fattar inte riktigt hur.. Har du nån ide hur man skulle kunna sätta en monitor på detta? Eller måste kameran sitter under då, som i min andra tråd Hur mycket väger hela riggen? Det är ju bra med lite tyngd om man vill ha det stabilt, men man ska ju orka släpa runt på det också.. :) Jag såg dessa rören, och undrar om massiv aluminium är lättare än ihåliga kopparrör? http://www.maskindelen.se/rundstang/rundstang-aluminium-en6082/135
  4. Jag har kollat lite på http://www.halfinchrails.com och hans olika riggar och är sugen på att bygga en som kan balansera över min axel, samt ha en skärm där uppe. Jag gillar denna: http://www.halfinchrails.com/hir/pics/hir_250510_web/1.jpg Vitsen är att man har en monitor ovanpå, och kameran inuti. Sen en vikt där bak så att det blir jämvikt. Kolla hans video för hur han använder det. http://www.vimeo.com/13639343 Han kallar stavarna med massa hål för "cheesebar" och de verkar jättebra när man ska prova olika typer av infästningar med rör. Det som jag tycker är svårt att hitta är just hur man fäster ihop rör i olika vinklar. Sen har han en massa snabbfästen också som verkar helt geniala. Men ska man köpa alla delar av honom så hamnar man nog i runt 4000 kr, vilket jag tycker är lite onödigt mycket, så jag funderar på hur jag kan bygga det här själv. Nu såg jag en annan tråd här om en liknande rig, men det hade varit intressant att veta om någon känner till några standardprylar man kan köpa som liknar något av delarna han använder. Tipsa gärna om nätbutiker eller lokala butiker, har ju tillgång till Clas Ohlson, Bauhaus, etc. Men det är svårt att hitta när jag inte vet vad jag letar efter riktigt... :) Angående monitor så funderade jag på att ha en som heter Lilliput 7" (http://cgi.ebay.com/LILLIPUT-7-669C-VGA-DVI-HDMI-MONITOR-1-4-SHOE-MOUNT-/370402378179?pt=Computer_Monitors&hash=item563db3c1c3) för $180. Är det nån som vet om den är bra, eller om det finns nån annan som är bättre eller mer prisvärd? Tack på förhand! :)
  5. Jätteintressant! Jag skulle just starta en ny tråd om hur man hittar såna prylar i Sverige. Var först ute efter plaströr efter att ha sett nån som byggt en shoulder rig av VP-rör, men det var krångligt att hitta, t.o.m. på Ahlsell. Ska studera din rigg lite närmare på dagen när jag är vaken, men jag postar min tråd med det jag hade velat bygga ändå.. :)
  6. Ajdå.. jag arbetar klart mycket med tangentbordet.. Jag sneglade lite på den där grejen som jag inte minns namnet på som hade två jogs och 4 knappar där nere, 2 på sidan och 6 (?) där uppe.. är det nåt att ha, eller går det lika bra med tangentbordet? Självklart får vi hoppas dom fixar det i 2.0.1 eller liknande, det är ju katastrof om man är ärlig och köper ett program och det kraschar.. Har du kollat på adobes forum om det är nåt de tänkt lösa?
  7. Tack för tipsen, adobes store har varit trasig i flera dagar, men nu verkar det ju som den äntligen funkar.. Dustin var ju inte så extremt mycket dyrare, "bara" 1000 kr, men jag såg att scandphoto var billiga, men dom hade inte det i lager.. Funderar på hur man gör när man betalar, om man förskottsbetalar eller hur dom vill man ska göra. Antar att dom inte skickar det mot faktura. Jag såg ingen Jason i Malmö, det var en från adobe (minns inte namn) och Max från LRTV tror jag han hette.. Jag funderade också på att köpa det från USA, men jag vet inte om det tillkommer en massa tull osv, sen får man vänta länge.. Jag behöver det egentligen till nästa vecka, om det går att fixa så snabbt.. är det snabb leverans från adobe store?
  8. Jag tänkte köpa Adobe Video Bundle. Är det många här som också tänkt köpa det, så det är stor efterfrågan, eller tänker folk ladda ner det eller fixa på nåt annat olagligt sätt? Jag undrar mest över leveransdatum på Dustin, inwarehouse mm. De har prel. datum på grejerna, men man vet ju inte om man kan lita på det. Enligt dustin skulle det komma på torsdag 2 mars. Tror ni det är begränsad tillgång på det eller kan man lugnt vänta till torsdag och se om det kommer och då beställa, eller finns det risk att det tar slut? Hur många andra här tänker köpa detta? Har ni kanske tips på nån annan butik som har det inne, eller har inte adobe börjar skicka ut dom än bara? Jag såg deras "show" i malmö och blev imponerad av de nya finesserna. -niclas
  9. Woho! Kom just på det.. markera ett ljud, ställ ljudet, högerklicka ta COPY.. markera sedan flera ljud, högerklicka ta PASTE ATTRIBUTES.. Så kopieras samma ljudnivå till alla.. :D Tyckte Voodoofilm skulle få veta det :) -nicmar
  10. Aha.. vad är highend för PC? Är det nåt annat än After Effects som är större? Jag är inte så välinformerad, men har för mig det finns nåt som heter Combustion..? Jag har en Mac Mini med 256Mb minne och OS X.. höhö.. känns inte som jag varken vill eller kan köra Shake på den ;) Men det såg smaskigt ut, skulle vara kul att leka lite! :)
  11. Vad är det som är speciellt med Parhelia som gör att man kan göra så här? Jag har ett Radeon X800XL med 2 grafikutgångar (DVI+DSUB) och en S-video.. Men som dom andra skrev så kommer hela datorskärmen på S-Video.. inte bara videon.. Hur göra? Måste jag använda en videokamera..? Lite jobbigt att köra ljud via kameran då jag använder datorn till andra saker, och hålla på o koppla om verkar inte så kul.. :P Det är väl den där "tv-smooth"-kvaliten jag är ute efter.. det är ju stor skillnad att se sin film på en TV eller en monitor.. alla "fula missar" syns på datorskärm, på TV blir allt snyggt :)
  12. Fan va häftiga grejer man kunde göra! Men vad är Shake? Har aldrig sett det.. Finns inte motsvarande för After Effects??
  13. Ok, så jag måste ha en kamera som "ligger och skräpar" för detta? :) Vad ska jag söka på? Vad heter trådarna? *letar* :)
  14. Jag vet att man kan koppla in en firewirekabel till kameran och när man sedan kör filmen i premiere så visas bilden direkt på videokameran.. det är fräckt, men min kamera har ju bara en liten skärm.. Ska man inte kunna koppla in via datorns S-videoutgång så att man får preview där? Min lilla idé var nämligen att jag har en DELL skärm med Picture-in-picture-funktion där jag kan koppla in S-video, så att jag kan använda min monitor för att titta på det, samtidigt som jag har premiere igång.. Jag har liksom fått för mig att det blir en annan sorts bild när man tittar på den i video, än i premiere, lite mera "smooth".. Eller nån som har nåt annat förslag på vad jag kan göra? :)
  15. aha.. tack för tipset.. MEN, kan jag då flytta och redigera ljudet som vanlgit sen, eller blir det liksom som en oredigerbar klump?? Skulle vara smidigt om man haft volymkontrollen (audio gain) öppen hela tiden.. om man har den i monitor så varje gång man klickar måste man öppna pilen och stänga av "klockan".. väldigt omständigt.. Hade varit bra med nåt kortkommando på nåt sätt..
  16. Jag skulle vilja ha ett bra tips på att ändra många ljud samtidigt eller effektivt i Premiere Pro 1.5 Till exempel så har jag lagt in 20 pistolljud efter varandra, och sen kommer jag på att alla är för höga när jag har musik samtidigt.. så ska jag ändra dom, så måste jag högerklicka på ljudet, välja audio gain, klicka på siffran, skriva -7, klicka OK och upprepa det på varje ljud.. Det blir så mycket klickande och det går ju inte att ändra Audio Gain om man markerar flera ljud.. Och det är väldigt kortkommandeovänligt.. Tacksam för tips! EDIT: Vill också tilllägga att jag ofta vill göra maximalt ljud utan att det klipper.. och kanske ha flera ljud, som tex musik + ljudeffekter.. nåt tips för detta? Jag har inte fattat hur man räknar i dB, för att det ska bli motsvarande 100%..
  17. Ahhh!! Supertack!! :D Hittade den där "take audio/video"-knappen, har jag aldrig tänkt på innan.. och att markera med ALT istället för att högerklicka spar ju massor med tid.. Tusen tack till Rogge, för att ha snabbat upp min redigering :)
  18. Ibland har man ett klipp man vill lägga in utan ljud, då alla ljudkanaler är upptagna, och lägger jag in klippet med ljud lägger det sig över alla ljud på Audio 1. Så nu får jag skapa nya video- och audiotracks innan de första tracksen, sätta in klippet, ta "Unlink audio/video" och ta bort ljudet och sedan ljudtracket.. Det är lite omständigt.. Så jag skulle vilja välja nånstans att man bara ska använda bilden och inte ljudet, går det? Jag arbetar i Premiere Pro 1.5..
  19. Ronnie absolut kan jag göra det, filmar ni fortfarande nånting, isåfall kunde du ju säga till nån dag om ni ska filma så kan du ju testa att filma nåt med mina prylar :) Adda mig på nicmar@hotmail.com om du har msn.. På tal om gamla tanter o rulatorer.. en rulator är ju superbra att ha om man ska filma "smootha" rullande "shots" på ett hårt plant golv.. fina mjuka däck och allt.. vet inte hur bra den funkar utomhus dock.. Men om du är riktigt snäll kanske du kan silvertejpa fast din kamera på hennes rulator nån dag när hon inte ska ut o gå ;)
  20. Det jag tycker är allra svårast är när man roterar glidecammen kring sin egen axel.. alltså panorera (tror jag?).. Den glider ju väldigt lätt på sina kullager runt.. så det är lätt att det bli ryck när man försöker panorera höger vänster.. Men inte i sidostabiliteten annars om man rör hela kittet från höger till vänster.. Men det handlar ju otroligt mycket om balansering.. om man har balanserat den perfekt, och sen öppnar luckan där man kopplar in video-kabel, så börjar den sakta snurra åt det hållet.. :) Jag gav cirka 20000 kr för allt, glidecam, väst, arm, monitor och manfrotto 323 snabbfäste.. men det verkar vara högre efterfrågan är tillgång, så priset kan nog ha gått upp lite.. Kontaktade först lrtv men dom sa "tja vi får det kanske om 2 veckor" och så skulle dom höra av sig.. men det gjorde dom aldrig.. men det skiljer säkert 5-6000 kr från den billigaste till den dyraste av alla leverantörer i europa.. frakten skiljde från €50 (tyskland) till €250 (frankrike)... fattar inte varför det var så himla dyrt.. Skulle vara kul att veta om någon annan i Sverige har en sån här, eller är jag helt ensam? Ronnie, du e väl inte arg? ;)
  21. jaså e det du? =) Nja.. Crackman 2 är under produktion.. gissa om vi ska ha lite såna här shots i den ;)
  22. nicmar

    Cameror från utlandet?

    Jodå.. dom säljer ofta PAL också, vilka är lite dyrare än NTSC.. kolla efter beteckningen E på slutet.. typ VX2100E.. det var sjukt mycket billigare.. sen får man fundera på det här med tull/skatt/moms osv.. om man nu ska betala det.. Kolla dessutom upp butikerna noga innan du handlar.. jag hittade en butik i USA som hade jättebilliga priser.. sen hittade jag en sida som recenserar butiker och de visade sig vara värsta blufföretaget som lurade sina kunder rejält.. Men jag håller med.. det var mycket lockande, men jag köpte på Cyberphoto ändå :)
  23. Jag skrev en recension av Glidecam Smooth Shooter på fxhome.com. Istället för att översätta hela till svenska kan ni klicka nedan för att kolla på recensionen: http://fxhome.com/forums/viewtopic.php?t=18128 För er som är riktigt lata, här är en bild: http://nicmar.mirror.krayon.net/glidecam1small.jpg Och här är ett videoklipp: http://nicmar.mirror.krayon.net/ss_demo_1.mpg Skriv gärna svar här och berätta vad ni tycker, om ni testat den, om ni har några tips, osv. Mvh nicmar :)
×
×
  • Skapa nytt...