Jump to content

ericpe

Members
 • Posts

  41
 • Joined

Everything posted by ericpe

 1. Angående noise. Visst, vimeo fular ju ner videorna en del, men jag tror i huvudsak är det du ser är pålagt film grain. Det finns att ladda ner avscanningar av grynet från riktiga gamla 35mm filmrullar, som man sen kan lägga på sitt egna material. Tanken är att på så sätt få ens egna digitalt filmade material att se mer ut som 35mm film. Får du bra skärpa över hela bilden med den Century-linsen? Sen är väl smaken som baken. Vissa kanske tycker det ser störande och fult ut. Jag älskar grynet i gamla filmer filmade på 35mm, och tycker att lägga på gryn på mitt material är ett fett tillvägagångssätt att efterlikna den looken :)
 2. Fett att du gilla den! Tack för de fina orden. Har du några klipp med den Century 1.33x där man kan se ur den presterar. Är lite nyfiken. Jag tycker att 1.33x är lite för lite squeez. Föredrar 1.5 eller 2x så man får så mycket som möjligt av looken :)
 3. Hej. Ville bara visa upp min senaste kortfilm STORM. http://i57.tinypic.com/eqaw4h.png Jag gjorde även en liten bakom kulisserna/förklaringsfilm kring fördelen med 4K och anamorphiska objektiv. Säg gärna vad ni tycker. Mvh Eric
 4. Tyckte det va rätt gött. Hade gärna kunnat ha lite snyggare font i introt och mer spännande foto, men i det stora va det bra genomfört. Blev peppad av deras val i alla fall.
 5. Jag hade en orginalidé från början, men av olika anledningar så skrev jag om manuset en kort tid innan vi filmade. Vill nog låta det hela vara lite hemligt fram tills att den faktiskt släpps.
 6. Hej. Tänkte bjuda på en liten update för min rymdfilm, för er som fortfarande är intresserade. Jag klippte nyss ihop en showreel för 2013 och inkluderade två färdiga klipp från ENDING. Jag kommer förhoppningsvis lyckas fixa till all vfx ytterligare lite bättre tills den färdiga kortfilmen, men för er som är nyfikna så kan ni ett litet smakprov på hur det kommer kunna se ut.
 7. Jag kan inte ta ansvar för engelskan i subsen då jag lät nämligen Thomas (personen som blir intervjuad) själv skriva översättningen. Jag ville att det skulle vara hans egna ord även i texten så jag överlämnade det till honom, även om det kanske blev lite "svajigt". Kanske inte va det bästa egentligen, men jag ville minimera risken att jag tolkar det han säger och på nått sätt ändrar innebörden i meningen.
 8. Tack så mycket. Kände verkligen att ljudupptagningen skulle va det som fick filmen att bära eller brista, så jag gjorde mitt bästa för att få det så cleant och bra som möjligt.
 9. Ett kort videoporträtt om hardcore punk-bandet IRON från Malmö. Jag ville pröva göra något i dokumentär-formatet för se hur väl jag kunde klara av det. Iron är ett vegan straight edge-band som sjunger mycket om politik i sina låtar, så jag kände att det vore intressant att låta dem uttrycka sig i något annat medium än musik. Säg gärna vad ni tycker. //eric
 10. https://vimeo.com/75606938 Musikvideo för High Coasts låt "Ocean Please Grow". Regisserad, filmad, klippt+vfx av mig. Filmad på Panasonic GH3 med Lumix 12-35mm f2.8. Lämna gärna en kommentar. Guldstjärna till den som kan säga hur jag löste kamerarotationen (det är väldigt basic). //eric
 11. Tack du! Min rymdfilm ligger halvt färdigfilmad, helt oklippt på min hårddisk och jag vågar inte riktigt ta tag i det i rädsla för att det inte ska bli så bra som jag hoppas. Var inte så säker på att min skulle spöa din.
 12. https://vimeo.com/74141075 Jag och min flickvän var och vandrade i Jämtlandsfjällen förra veckan, och jag passade på att filma så mycket som möjligt. Klippt i Premiere och grade i After Effects. Jag packade bara med mitt Panasonic 12-35mm f2.8 och detta är det första jag egentligen filmat med det objektivet. Det är ju ett jävligt dyrt objektiv, men är ändå sjukt nöjd med köpet. Det vore fett att höra vad ni har att säga om klippet. //eric
 13. Jag måste hålla med om vad andra redan sagt ang. ljudet. Det drar ner en del tyvärr :( Tycker att det är synd för jag tror det hade varit en riktigt bra kortfilm om ljudet var klockrent. Tyckte att både manuset och de två manliga skådespelarnas insats var bra.
 14. Jag skulle säga att de första klippen i sovrummet är de snyggaste. Fast jag är iofs en sucker för väldigt matt grading. Du borde förresten göra videon nerladdningsbar från vimeo så man kan se det utan komprimering. Hade varit kul att se hur bra 1080p prores ser ut från kameran.
 15. Jag förstod inte riktigt vad jag precis tittade på, men det var rätt bra genomfört tycker jag. Fotot var mestadels bra enligt mig, men jag tyckte dock textningen av låten var lite ful. Du väckte oavsett min nyfikenhet. Filmade du ditt material till en förskriven låt? Eller skrevs låten i efterhand för att knyta ihop lite random bilder du tagit under resan? Eller va allt planerat in i minsta detalj? Jag gissar att de flesta som är med i filmen är bara vanligt folk ni mötte på vägen, eller?
 16. https://vimeo.com/67606128 Här är min senaste kortfilm jag filmade för ungefär en månad sen, och det är även den första regisserade kortfilmen jag gjort (om man bortser från en halvbra krigsfilm jag postade här för några år sen). Som ni märker om ni ser den så finns det inte något direkt berättande eller några drivande repliker i filmen. Detta är dock helt i linje med den originalidé jag hade för filmen. Jag ville att filmen skulle kännas som att man bara följde efter med en kamera under en dag i deras liv. Filmad på en hackad GH2, klippt i Premiere och gradad i After Effects. Skriv gärna vad ni tycker och ge mig konstruktiv kritik. //eric
 17. Jag tycker det ser proffsigt och bra ut. Det första minuten i videon är kanske lite utdragen och överflödig, men det är bara en personlig tanke. I det stora hela så var det mycket snyggt! :)
 18. Jag laddade precis upp en kort video om hur jag byggde själva rymddräkten i teasern. Varken min engelska eller ljudupptagningen är väl perfekt men jag hoppas ni uppfattar vad som sägs ändå
 19. Suveränt! Kan bara stämma in i JonasÖhrns lovsång
 20. Tack så mycket för din kommentar. Om jag nu faktiskt får ihop tillräckligt mycket pengar för att göra hela kortfilmen så kommer jag så klart steppa upp mitt game en hel del. Det är en dålig ursäkt men teasern var lite av ett hastverk. Jag ville bara göra en kort lite snutt som visa konceptet och looken för filmen. Jag hade inte tillgång till någon vettig ljudinspelare den dagen, och lång historia kort, det blev lite tekniska problem med ljudet från kameran så det blev bara mono i vänster kanal. Jag kommer såklart spela in ljudet men extern ljudinspelare och se till att det låter så bra som möjligt i den riktiga kortfilmen. Jag ser inte något behov av att angripa Andreas filmer. Jag tycker de gjorde ett bra jobb med Logan, även om det inte hör hit i denna diskussionen. Oavsett så är jag tacksam att du gilla min teaser och presentation :)
 21. Sjukt! Vore helt orimligt om vi håller på med typ samma film. Vågar inte riktigt avslöja allt för mycket av storyn nu, men jag kan väl säga så mycket som att det finns lite likhet med "Armageddon". Men även William Eubank's "Love" är väl en inspiration, och såväl också "Sunshine". Jag är dock väldigt nyfiken på hur du tänker lösa det praktiska med att bygga rymddräkten och ISS osv. Hur löser du finansiering? Hur och vad för material ska du använda?
 22. Kolla in teasern för mitt kortfilmsprojekt ENDING Som ni ser i videotiteln, och kanske även fatta efter att ha sett en bit in i videon, är det en presentation för indiegogo-kampanjen jag startade för att få kortfilmen gjord. Som jag även skriver i videon så är själva teasern inte en korrekt representation för hur själva färdiga kortfilmen kommer se ut i slutändan. Den är filmad i huvudsak i min källare, utan tillgång till screen screen, vettig belysning eller bra ljudupptagning så allt är inte perfekt. Det är mer bara för att visa på konceptet. Ni får jättegärna kolla in själva indiegogo-sidan också: ENDING - A Science Fiction Short Film | Indiegogo Ge mig gärna bra konstruktiv kritik. //eric
 23. Kort och gott, jag tyckte det såg mycket bra ut!
×
×
 • Create New...