Jump to content

Nject

Members
 • Posts

  14
 • Joined

Personlig information

 • Job/title
  Regissör & Manusförfattare.
 • Name
  Jesper

Filmskapande

 • Influences
  Tarantino/Wes Anderson

Nject's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tack för svaret! Jag vill inte skriva ett manus med begränsningar, då skulle filmen bli skit. Därför skriver jag filmen som jag vill ha den och hittar lösningar istället! Det roliga är att jag sökte upp och hittade lite saker om låten "Viva las Vegas", låten är valdes tydligen till den officiella Las Vegas-Låten och då krävdes EPE att släppa rättigheterna. Jag ska forska mer kring saken men det lutar åt att skriva en liknande låt! Tack iallafall och god jul! :) /Jesper
 2. Goddag och God Jul! Håller på och skriver en film som skall spelas in i vår varav i en av scenerna kommer en person vid namn Frank att mördas. Frank älskar Elvis och när han mördas skulle jag vilja att en Elvis låt kicka igång. Jag vet att man absolut inte får använda originallåtar och att spela in covers på en låt och använda i film är också ett ganska stort nej nej. Vad skulle ni rekommendera att jag gör? Finns det något sätt att spela in en cover så man får använda den? Typ ändra texten, ackorden eller ska jag bara skriva en egen elvis-liknande låt och låta som elvis? Tacksam för alla svar! :) /Jesper
 3. Tackar, väldigt kul att höra!
 4. Hejsan Voodofilm! :) Mitt namn är Jesper och jag går på Sigtuna Folkhögskolans Filmlinje. Vi ska nu ha våran filmpremiär den 23: e maj klockan 19.00 här på skolan för våra slutproduktioner. Så om ni bor i närheten utav Sigtuna och är intresserad utav Film kan ni ju komma förbi och kolla på filmerna och diskutera med oss! Här är 2 stycken trailers inför min nya film; Passion! http://www.youtube.com/watch?v=xpcI1AGtkmk Andra Trailern; Passion [Trailer #1] - YouTube Mvh, Jesper Klaréus
 5. Hejsan Voodofilm!:) Mitt namn är Jesper och jag går på Sigtuna Folkhögskolas Filmlinje och i våras fick vi i uppdrag att göra en musikvideo. Jag och en vän i klassen (Som jag även gick i gymnasiet med - Estet, Musik) valde att göra en musikvideo som vi har planerat länge. Innan ni ser filmen tänkte jag bara skriva historian bakom låten och syftet med filmen. Jag satt en dag i gymnasiet och spelade in saker med en korg synth när jag råkade komma på en melodi med ett oerhört äckligt ljud. Jag spelade in detta (För skojs skull) och glömde bort det. Några dagar senare öppnar min vän projektet och hör detta, han skrattar och säger till mig att vi borde göra en låt utav det. Sagt och gjort vi gör det. Vi visar upp det för andra för att se deras reaktioner, roligt nog gillade dom flesta det, syftet var dock för att få folk att skratta, detta var skit tyckte vi. Så vi funderade; Okej, musiken har ingen känsla så sången borde vara på ett låtsas språk. Vi bestämde oss för att sjunga in det på låtsas franska för att härma genren "french house". Efter låten var klar började vi planera en musikvideo. Vi ville ha en musikvideo som är grotesk, svår att förstå och försöka lura publiken med falska metaforer. Vi har dock blandat in seriösa metaforer, vill helst inte avslöja dom då det är roligare med att höra andra folks uppfattningar. Vi gjorde detta som en protest emot dagens innehållslösa musik kan man säga. Vi är fortfarande bara elever som studerar film, vi lär oss fortfarande så vi vet att musikvideon inte är perfekt. Jag är dock nöjd över resultatet då vi fick 2-3 inspelningsdagar på oss att göra musikvideon, vilket jag anser är ren ondska. Skriv gärna frågor eller vad ni tycker, konstruktiv kritik är alltid välkommen :) Mvh, Jesper Klaréus
 6. Tjena! jag och några polare ska filma in en film och frågade kommunen om bidrag till filmen, vi frågade om dom kunde stödja oss med en kamera kran och dom sa ja. vi hittade en på blocket för 1.500 som någon byggde på beställning men nu är den borta :S Vet ni vart man kan köpa en ganska billig kamera kran runt 1500 - 2000 kr eller har du en som du vill sälja? Tack :)
 7. Tjena! Jag och några polare ska göra en film hos en kompis sommarställe. Eftersom det börjar bli vinter blir det ganska mörkt snabbt. Han har inge El i huset men vi behöver ljus.. Finns det lampor som man kan köpa som går på batteri eller har ni något tips på hur vi ska få det att fungera? Tack för svar! :)
 8. Hejsan! Jag och några kompisar ska vara med i UKM (Ung kultur möts) eftersom vi blev efterfrågade att göra film då det inte är så många som gör filmer där vi bor. Vi tänkte göra något annat än vad vi brukar göra för att få en utmaning. Vi har bestämt oss att göra en Drama film, en sorglig film om en kille som mist sin flickvän. Vi ska alltså göra en tragisk kort film (ca 10 min) Tänkte fråga om vad man ska tänka på nu när jag tänkte börja skriva storyn? Sen har ni några tips om hur man får ett klipp mer tragisk så publiken kan känna med? Vi vet att musik är en viktig del då vi själva är även musiker, så musik kommer inte bli ett problem! Men vi tänkte ha en kille som gör saker och sen hör man någon som pratar en monolog som att han tänker det just då eller har skrivit det och någon läser upp! Vi tänkte ha ganska ledsna dikter och "funderingar" som han tänker på. Något tips på vilka vinklar man ska ha när vi filmar? hur man ska filma detta? vart man ska filma detta? ( dvs kyrkogård, skolan, hemma, skogen? etc) Skulle vara jätte snällt ifall någon erfaren kan hjälpa till! /MVH :)
 9. Haha, jag tackar åter igen min vän! :)
 10. Jag tackar och bugar för ditt svar! :)
 11. Jag älskar metal men jag älskar även klassisk musik och tycker det passar in riktigt bra i filmer, hur än scenen är, passar det inte så får ändå människorna lite att fundera över och det gillar jag väldigt mycket! När folk tänker "Va?" då är man duktig! Denna låt är så gammal att ingen äger den längre och därför får man använda den :) Men om det är rånare skulle det även funka med metal som är väldigt hårt! Iallafall, lycka till! :)
 12. Riktigt bra jobbat och dessutom riktigt bra musik! Grymt+episkt = Awesomeness (y)
 13. Tjena! I 3:e ring så ska man ha en kurs som kallas för projekt arbete, jag och några grabbar i min klass tänkte då göra en film! Jag är väldigt intresserad i att skapa film och har gjort det ett tag nu! Vi tänkte göra en skräck film och vi har hittat ett gammalt hus från 50 talet som vi fick använda :) Vi skulle dock kunna behöva lite bidrag till filmen :) Hörde att man kunde söka lite bidrag, men vart ifrån? Bor i Tierp, Uppsala Tack :)
 14. Tjena! :) Jag och några grabbar ifrån skolan ska göra ett film projekt! Vi har precis införskaffat oss en Canon 550d som vi tänkte spela in filmen med, men vi har ingen mikrofon :/ Har ni några tips på en bra mikrofon man kan köpa? Helst inte för dyr ^^ Ha det ;)
×
×
 • Create New...