Jump to content

siggefabiansson

Members
 • Posts

  37
 • Joined

Personlig information

 • City
  Göteborsområdet
 • Name
  Sigge Erik Aksel Fabiansson

Filmskapande

 • Gear
  DIY-tillbehör, Canon HF S10, After Effects

siggefabiansson's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej! Gjorde för typ ett och ett halv år sedan den här kortfilmen tillsammans med mina dudes och dudinnor på Katrinebergs Folkis. En sådan där kväll, då man tänker att "fan, ska vi spela in film, älläh"? Så det gjorde vi. Det blev en liten sketch, med loglinen "Daniel har inte lika kul som alla andra på festen". Jag lägger upp den här, så får man titta på den och ge den ris eller ros, om man vill.
 2. Hej, igen! Jösses vad bra ni är på att ge bra kritik. Riktigt genomtänkt. Det uppskattar verkligen. Tack, tack! Nu har jag hållit på att byta lägenhet ett tag och har därför inte varit så aktiv på manusfronten, men jag har tagit till mig av vad ni påpekat och jag tycker ni har väldigt bra saker att komma med. Sant är ju att jag vill behålla de överdrivna personbeskrivna, men eftersom det är Celtx vi pratar om så är det ju inga problem att flytta in dem i den där fliken som heter just "Characters". Sagt och gjort! Detsamma gäller det du påpekade, herr Daac, om svengelskan. Några klick bland inställningarna så var de borta. Och det är som du säger - det är rätt onödigt att låta dem stå kvar. Har försökt vara mer ekonomisk i alla beskrivningar. Det funkade jättebra att ta bort paranteserna. Jag fattade precis vad jag förstod! Har även satsat på att bara ha med det som är av relevans för historien och låta resten avgöras av läsaren eller regissören. T.ex tänker jag att Henrys klädbeskrivning säger att han troligen är vårdtagare på ett ålderdomshem. Hoppas att det kan ge läsaren någon känsla för Henry. Désirée, du menar att känsla för karaktärerna är något du inte får. Där är vi inte överens! Jag känner mängder av sympati för Karin, framför allt. Vad tycker du det är som saknas? Även slutet är nu ändrat. Vad du, Daac, nämnde om att Karin kan tänkas fälla en vemodig tår var fin. Nu har vi något liknande i slutet. Jag tycker det blev minst lika fint. Återigen, tack så jättemycket för att ni tittar igenom manuset med mig. Voodoo har blivit mycket bättre på kritik under senare tid, tycker jag, så ni fyra som tagit er tid får många pluspoäng av mig! :) Ett kärt minne.pdf
 3. Hej, igen! Skulle bara vilja säga att jag har tittat över manuset efter era förslag. Har förtydligat den där delen som Karin säger, lagt till ett stycke om Henry och hans ru och även flyttat ned presentationen av artikelrubriken en smula. Känner mig ganska nöjd med detta. Vad säger ni? Ett kärt minne.pdf
 4. Åh, det var fina kommentarer. Tack båda två! :) @Tolin Du har rätt med att miljö- och personbeskrivningarna kanske inte är speciellt nödvändiga. Hade någon annan spelat in detta så hade det varit väldigt överflödigt, men precis som du säger så är det ju jag som ska spela in det och jag vill gärna ha de beskrivningarna i manuset. Din idé om slutet var riktigt bra, faktiskt. Det blir väldigt plötsligt, ja. Tänker att jag kan använda ditt förslag - eller så introducerar jag artikeln om alzheimers först i slutet - eller en blandning av de båda. Det var i alla fall ett mycket gott råd. Tack så mycket! @Mr A Tack så mycket! Hade gärna sett att jag lyckats klämma ut mer än drygt två sidor jag med, men jag inbillar mig att det finns en stor risk att det blir tjatigt då eller ointressant. Men kul att det gav mersmak! :) Beträffande Karins replik: det är som du säger - att hon bestämmer sig för att spela med. Själva moralen i historien ligger just i den repliken, nämligen att man bör bekräfta och ta tillvara på den person man har framför sig just nu eftersom den när som helst kan försvinna någon annanstans. Känns dumt om det går förlorat bara för att den är otydlig, så det ska jag se om jag inte kan förtydliga. Mycket bra kritik från båda två, så tack så jättemycket till er båda. Laddar upp en uppdaterad version så snart jag har en! :)
 5. Hellu! Skulle vilja dela med mig av det här manuset. Efter att i förbifarten på jobbet sett ca 30 sekunder från en dokumentär om Alzheimers fick jag den här idén. Den är starkt influerad från en anekdot en person i dokumentärfilmen berättade, så ploten är enkel: Karin sitter i trädgården med sin demente far, som plötsligt berättar om ett gammalt minne. Har halvstarka planer på att spela in denna under en helg nu i sommar, så det vore väldigt nyttigt att få en näve kritik på manuset. Tack på förhanden! /Sigge Ett minne.pdf
 6. Det här var faktiskt jättebra feedback jag fick från båda två. Tack så jätteycket! @daac Ja, det är en väldigt viktig pusselbit för historien. Har försökt vara väldigt konkret och kortfattad i hela synopsis-paragrafen men jag håller med dig om att den absolut är märkligt formulerad. Ska titta vidare på det. Tack för påpekandet! @Mr A Mycket bra feedback! Tack! Ja, kan absolut trimma ned meningarna. Detta skall tittas vidare på. Dessutom är det inte alls något taskigt att påstå att den där frälsnings-meningen låter som svammel; tycker du att den gör den gör troligen någon annan det så det är bara att titta på hur den kan ändras! Likaså har du helt rätt i det du säger om andra paragrafen. Det hade jag inte alls tänkt på utan tyckte bara att det lät säljande. Jag kommer absolut att meka med det stycket. I övrigt, pojkar, så tackar jag för er input. Jättemycket! Ska ta en kik på texten rätt snart och förbättra och ändra. Jag laddar upp den då och om ni fortfarande vill förbarma er över den så är det heelt ok! :)
 7. Hej! Håller på att göra en pitch till min ansökning till diverse filmfolkisar och har jobbat ihop en pitch jag är ganska nöjd med. Det är en pitch för ett tonårsdrama med en oväntad tvist. Jag vet, låter hur trist som helst, men det rör sig om ett halvt A4 i nuläget så ni kan i alla fall ge det en chans! Eller? :) Jag gjorde en google-sökning på hur tusan en pitch ser ur och kom till den här länken, vars struktur exempelpitch jag saxat totalt. GCSE Film Studies: Pitch examples Jag börjar med att beskriva, och kanske sälja, filmens handling och fortsätter med att beskriva målgruppen och varför dessa skulle lockas av filmen. Sedan beskriver jag var filmen utspelas och hur den kommer att se ut. Slutligen nämner jag några filmer jag fått inspiration av och avslutar med varför filmen är bra. Det vore kalas med feedback på det här. Skulle ni köpa det här och tänka "äh, vafan, vi antar honom till utbildningen" eller icke? Är det något som saknas i texten eller något som bör kortas ned? Tack för att ni läst såhär långt! :) EDIT Sådär, då har jag uppdaterat pitchen. Tag en kick, om ni vill! Robin - pitch.pdf
 8. Nämen! man tackar, mina herrar! Vad jag blir glad av de fina orden. Tack! :) Ja, det med avskurna pannor har du helt rätt i, Tolin. Det är synd att 550d inte har något sätt att få fram linjer för olika ratios när man spelar. Hade varit så mycket lättare att placera motiven rätt, men man kan ju inte få allt.
 9. Hej, Voodoo! En filmpresentation: Person A skjuter ihjäl person B Kort och koncist! Efter att ha inväntat lämpligt väder lyckades vi spela in filmen under två timmar för ett par veckor sedan och har sporadiskt jobbat med den fram tills idag. Filmen markerar starten på vad vi hoppas ska bli en schpännande och livskraftig ideell filmproduktionsförening! Tjoho! Musik är skriven av killen med geväret. Foley gjord av killen utan geväret. Själv fotade och redigerade man! Hela filmen är ganska skamlöst inspirerad av filmen "Mahna Mahna Killer", som jag förmodar att ni alla redan sett eftersom den är så bra! Låt höra vad som tycks, så kan vi ha det i åtanke när vi spelar in nästkommande grejer! Jag ska ta åt mig så mycket som möjligt! Allt gott! /Sigge EDIT Miniatyrerna bråkar. Är det ett vanligt problem eller har jag dabbat mig? Nåväl!
 10. God dag, medforumiter. Håller på att skriva ett manus, som jag vill spela in till åtminstone våren. Det handlar om en herre som, på sin promenix över ett järnvägsspår, får syn på en annan herre som lagt sig där på och väntar på att bli överkörd av ett tåg, varför han kommer på idén också lägga sig där. Lite omvänd psykologi, eller något! Just nu lider jag av tanken att jag har en väldigt god idé (för idén är väldigt god, tycker jag!) men kanske inte riktigt ett manus som gör idén rättvisa. Jag tar tacksamt emot all form av kritik! Är någon replik dålig, omotiverad eller överflödig? Kanske något moment som inte bör vara där? Vad som helst! Allt som gör filmen bättre är skitbra! På spåret.pdf
 11. Beggars can't be choosers. I prisklassen 2-3 tusen vill jag påstå att det är hugget som stucket vad du väljer. Det bästa du kan göra är att gå in på prisjakt: http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=84&o=produkt_pris_inkmoms#rparams=k=s57873393 och välja "fler sökkriterier" och försöka få fram en kamera som passar dig, dina önskemål och din budget.
 12. Ditt LOL ger mig ett stöddigt intryck. Nu tar jag orden från Tattarns mun, men jag tar mig friheten att chansa på vad för beståndsdelar det är. Från vänster till höger: 1. SLR-objektiv 2. Follow focus till objektivet 3. M2-DOFadapter: http://rafcamera.com/images/mca/pl-m2_wlens.jpg 4. Videokamerans egen lins, vad-den-nu-kan-vara 5. Videokamera Alltsammans vilandes på en rod-support, troligen M2:s egen. Rätt?
 13. Rätta mig om jag har fel, men PAL och NTSC berör väl bara standardupplösningar? Ska du bränna ut filmerna på DVD, som ju kör på standardupplösning (SD), får du väl tänka om, men vid Bluray-produktioner är väl HD-måtten densamma överallt - alltså spelar det ingen roll att du har en NTSC-version i de senare fallen?
×
×
 • Create New...