Gå till innehåll

Bodie

Medlemmar
  • Inlägg

    4
  • Blev medlem

Utmärkelser för Bodie

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Hej, jag har en fråga som jag är osäker på. Kan jag koppla 2st mic till en zoom h2 med en Y-kabel? Jag ska köpa en zoom h2 på måndag och skall bla använda den till instruktions videos där främst 2 personer kommer sitta framför kameran och prata och demostrera. Tanken är att jag kopplar 2st myggor till min zoom h2; eller är det helt onödigt och det absolut bästa är att ställa zoomen på bordet eller använda en boom ovanför huvuden? Hade tänk använda http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product_link.html&link=&artnr=170213&title=Mikrofon%20EM-016& Det är låg budget grejer jag sysslar med och kommer filma med min Iphone och sen synka ljud i Sony Vegas. Ofta är videokvalitén inga problem för en online video men ljudet är så kasst att man inte står ut... Så vad jag alltså undrar är: 1. kan man koppla 2 mic till 1 mic ingång? 2. Vad skulle vara bäst, använda 2st lågbudget mygga till 1 zoom h2 (om det går), eller helt enkelt ställa zoomen på bordet, även om den syns i bild. Och om detta är bäst, blir det bäst resultat med mono eller stereo? Jag vill helst ha ett bra monoljud så att man tydligt hör vad som sägs från 2 pers utan att en massa överigt ljud stör. Detta är ju något jag kommer kunna testa fam själv framöver men om någon redan gjort alla misstag kan ju jag slippa göra om dom ;o)
  2. Tack för svaren. Just det jag läst något om detta angående slutare, har det och göra med den frekvens elnätet har som ntsc är anpassat efter i USA och som pal är anpassat efter i Europa. Jag tar nog och säljer min hv30 och letar upp en för pal istället ;o)
  3. Jaha så Bluray är samma, dvs det finns ingen pal/ntsc för hd? Fast är inte NTSC 30fps medan pal 25fps eller gäller det också bara för standard? Det jag också undrar är hur "dåligt" resultat blir om jag lägger in min ntsc video i datorn och bränner en pal dvd. Det är ju mkt enkelt att göra så i Sony Vegas och jag förstår att det kan bli något sämre kvalité när man ändrar format, men är det något som syns på en tv? Det är ju ändå bara Standard format så kvaliten blir ju redan mkt sämmre från HD...
  4. Hejsan Dags för mitt första inlägg här på Vodoo Filmf forumet. Har spenderat många många timmar att läsa och söka info men behöver hjälp med min fråga: Jag köpte mig en Canon HV30 begagnad efter att ha bestämt mig för att sälja min äldre hdd kamera och byta upp mig till en HD kamera och börja filma som amatör. Den kamera jag köpte är en NTSC kamera, något jag inte tänkte på när jag köpte den begagnad (det står dock tydligt på undersidan den och säljaren skrev i sin annons att den var köpt på ebay). Kameran fungerar riktigt bra, det är inga problem att lägga in i datorn eller titta direkt på TVn (som klarar pal, ntsc etc) och bilden är otroligt bra. Jag har spenderat många timmar med att läsa om denna kamera så det är helt klart en canon hv30/40 jag ska ha och jag har också läst otaliga inlägg och artiklar om NTSC vs PAL. Så min fråga: Jag har för avsikt att filma på bröllop och sen skapa dvd mot betalning. Den utrustning jag tänkt använda är 2 st HV30 med bra ljud och ljus. Frågan är nu om det över huvudtaget är någon ide med NTSC. Borde jag behålla min kamera och köpa en till med NTSC och då ha 2 st ntsc eller borde jag sälja den och köpa en annan med PAL istället? De flesta inlägg jag hittar om detta är ofta 4år eller äldre och idag tror jag inte att det är lika viktigt att köra PAL, eller har jag fel? Dagens utrustning klarar ju båda pal och ntsc och att redigera i datorn är inga problem. Hittills fungerar det alldeles utmärkt att filma i NTSC för att sen lägga in i datorn och bränna en dvd eller spara som PAL. Mycket av det jag filmar är ju också för webben och då har det igen betydelse. Jag kör Sony Vegas och alla funktioner finns där. Jag vet dock inte mer om detta än vad jag läst på olika forum, så vad säger ni här? Kommer jag få ett dåligt resultat när jag konverterar från ntsc till pal för dvd eller är det något som inte syns? Stämmer det att den el vi använder här kan skapa störningar för en ntsc kamera då dess slutare är anpassad för den frekvens elnätet har i USA? Vad jag vet är att det bästa ar att köra PAL här i Europa. Frågan är om det skulle bli dåligt resultat att filma med 2st ntsc kamerar och konvertera till PAL för dvd/Bluray. Edit: En viktigt detalj, jag är fattig student och detta är min hobby, så pengar spelar en stor roll, annars hade jag ju bara köpt mig 2st pal kameror rakt av ;o)
×
×
  • Skapa nytt...