Jump to content

shAArken

Members
 • Posts

  133
 • Joined

 • Days Won

  3

Everything posted by shAArken

 1. Skulle inte det här vara klart till 1 september? Känns lagom seriöst. https://sv.stagepool.com/manusforfattare/76278/manusforfattare_sokes_till_langfilmskackfilm
 2. Hallå där, Finns budget?
 3. Tänkte mer om det skulle vara så att vi mot all förmodan bor i samma stad eller inom några mils radie. Känns lite matigare att träffas personligen över en kopp kaffe eller två. OBS! Ej singel.
 4. Långfilmsmanuskript (Mästerverket) | Stockholm
 5. Istället för att bli bitter över att det aldrig blev något, så känner jag mig istället smickrad och hoppas att det blir något bra av det. Ser professionellt ut.
 6. Hej, Först och främst, kul att se att jag inte är den ende i Sverige som stavar Roberth med ett "h". ;) Kan du förklara lite mer specifikt vad det är ni söker? Tidigare meriter? Osv. Trevlig helg. Mvh, RobertH
 7. Jag tycker Desirée gett dig sakliga och trevliga svar varenda gång, bylletski. Speciellt då du frågar om samma saker hela tiden och samtidigt hintar om att du har intressenter som vill köpa dina manuskript och idéer. I alla fall jag får lite dålig smak i munnen av dina inlägg. Du har ju förresten fått svar här i tre olika trådar du startat: http://forum.voodoofilm.org/filmmanus/33245-vad-har-jag-som-manusfoerfattare-foer.html http://forum.voodoofilm.org/filmmanus/33640-arbetet-hemma-som-manusfoerfattare.html http://forum.voodoofilm.org/filmcafe/34495-hur-mycket-kan-man-tjaena-pa.html Desirée har svarat vänligt i vartenda inlägg.
 8. Jag funderar på att ta ett förstahandskontrakt och sedan hyra ut i andra hand (Falun) om jag inte kommer in på skolan. Säg till om ni är intresserade.
 9. Här är det tvärtom. Fick lägenhet hos Kopparstaden (varit medlem i över fem år), men reservplats 49 på skolan...
 10. Någon som sökt Fridhem sa att de båda skolorna har samma processtid typ och han hade fått svar en vecka efter att han hade varit där.
 11. Jag var också där. Har för mig att det skulle komma svarsbrev nu nästa vecka.
 12. Problemet är att vi (bara jag?) inte kan ta dig seriöst när du startat upp liknande trådar i över ett år nu. Du säger att du har kontakter, folk som vill köpa dina idéer, du har beställningsjobb osv, men det blir lite svårt att tro på när det aldrig händer något. Jag är realist och ifrågasätter allt, det är därför det kanske kan uppfattas som negativt.
 13. Borde inte killen i fråga veta detta?
 14. Så sant. Tänkte mest på vilken skola som har mest uppdaterad/tillgång till utrustning osv. Då ses vi där, Oddwick.
 15. Har sett att finns en del trådar om ämnet, men de är från 2008. Det är så att jag sökt in till dessa utbildningarna i rubriken och även gått vidare till audition till båda skolorna. Jag tänkte bara kika lite om någon har erfarenhet av skolorna om det skulle bli så att jag blir tvungen att välja någon av dem. Har väl frågat runt sex personer IRL som känner folk som studerat på båda skolorna; Några säger att Svalöv (Fridhem) är sjukt tråkigt, någon säger att det inte spelar någon roll. En annan lovordar Skurups utbildning och att det är nära till Malmö. Vad säger ni? Någon mer som har gått vidare?
 16. Då "bylletski" (tidigare "byllan", varför bytte du nick förresten?) för något år sedan började spamma ut synopsis och manuskript på löpande band och skrev "fuck you" och liknande till folk som kom med kritik så är det ingen idé att diskutera vidare. Med det sagt innebär det inte att du, byllan, inte har lärt dig någonting under detta år, men att leka expert och skriva liknande inlägg som ditt senaste känns förringande gentemot folk med mer erfarenhet (ex Desirée). Jag vill inte inleda en häxjakt, bara informera.
 17. Men om det nu fungerade med din advokat och det oöppnade kuvertet, varför ändra på ett vinnande koncept?
 18. Jag har som alldeles för mycket bokstäver i blodet bestämde mig för att lära mig den svåra vägen genom att läsa en hel drös kända och okända manuskript som ligger ute gratis på internet. Du hittar även hur mycket information som helst om hur du formaterar och skriver ett manuskript bara genom att googla. Fördelen med att exempelvis gå en manusutbildning är ju att du kommer få arbeta med film med andra människor som studerar exempelvis regi, ljussättning, produktion osv. Man lär sig hur ett manuskript blir till film helt enkelt. Just den processen. Jag har i alla fall fått kvitto på att jag inte behövde spendera en massa pengar på någon kurs. Allt har sina för- och nackdelar. :)
 19. Hej och välkommen hit! Jag kan inte svara på dina frågor, men jag skulle vilja fråga varför ni vill ge er in i branschen. Är det enbart för att tjäna pengar? Brinner ni för att producera film? Varför just reklamfilm? Vad har ni för plan? Har ni kontakter? Om ni inte heter typ Calle Schulman så kommer nog inte jobben hagla in precis om ni är helt gröna och nya inom branschen. Vad är det som gör att just ni kommer lyckas? Har ni en unik affärsplan? Osv. Fundera på varför ni vill starta ett produktionsbolag, och inte enbart för att det "kanske blir kul". Jag är själv i produktionsbolagstankar då jag insett att ska man få sina idéer gjorda så är det en väg att gå istället för att anlita eller hoppas på att andra produktionsbolag nappar på projekt. Jag har en klar affärsplan framför mig, har mina kontakter, hittat människor till olika positioner osv. Var så tydliga som möjligt mot er själva, men främst ärliga. Lycka till!
×
×
 • Create New...