Jump to content

någon som vet?


amarondil
 Share

Recommended Posts

amarondil: Är stillbilderna stilla, eller har du animerat dem. Om de är stilla, hur stora är de? Flimrar hela bilderna, eller är det små detaljer som gör det? Är de bilder som flimrar mer detaljrika än de som inte gör det?

 

jakethesnake: Om du med "upplösning" menar dpi/ppi, så har det inget med saken att göra.

 

/Jakob

Link to comment
Share on other sites

problemet är interlacingen... alltså att tv-n hoppar fram och tillbaka mellan fieldsen i 50 knyck per sekund = flimmer. Datorskärmar vet inte vad interlacing är och visar bilderna därför rätt.

 

Välj optimera för interlace eller något liknande, i vanliga premiere har jag för mig att det går att högerklicka på klippet i timelinen och där kunna kryssa för alternativet.

Link to comment
Share on other sites

jmalmsten: Det behöver inte alls vara på det sättet, och jag har varit med om flimmer på en datorskärm flera gånger. Att det flimrar på en teve är en annan sak som mycket riktigt har andra förklaringar.

 

Jag antar av amarondils fråga att det är datorskärmen han talar om, annars får han väl påpeka att det är teven han pratar om.

 

/Jakob

Link to comment
Share on other sites

Vad jag har hört så kan man lägga lite lite gaussisk oskärpa på bilden för att fixa sånt. I ditt fall tror jag mer på att du måste "matta av" allt som är vitt bilden, dvs göra allt som är vitt lite gråare. Lägg en levels på stillbilden som flimrar och dra upp vitpunkten till ca 8. Det borde nog göra susen. Jag vet att tv-apparater inte gillar sånt som är helt vitt eller sånt som är helt svart, men på datorskärmar ska det inte vara några problem. Du kan ju i alla fall prova och se.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...