Jump to content

arvid

Members
 • Posts

  336
 • Joined

Everything posted by arvid

 1. Nå, men vad ska det bli av alla dessa uppgifter då?
 2. Jasså, du är här också! Nå, problemet är att Studio hittar inte var du har sparat din svarta ruta! Har jag fel får vi hoppas att nån annan har en bra förklaring.
 3. Jag har råkat se en reklamsnutt med "Mat-Tina" där hon finns i flera varianter i samma bild. Hon går dessutom bl.a. bakom sig själv. Hur i helskotta är detta gjort?
 4. Jag antar att du menar att du har hållit kameran snett och vill räta upp bilden. Men 10 grader tycker jag verkar mycket. Du kan eventuellt använda en effect som heter Transform. Den finns inte med bland dom andra effekterna utan du måste hämta hem den från adressen: http://www.jpseffects.de/JPsEffects_EN.html. Det är alldeles gratis, och när du ändå är på den platsen tycker jag att du hämtar hem hela paketet.
 5. Annars kan man faktiskt göra lämplig komprimeringsinställning i Pinnacle Studio beroende på hur man har tänkt använda den slutliga filmen.
 6. Linjenivå behöver alltid nån form av förstärkning för att driva hörlurar.
 7. Kolla in förra numret av "ljud & bild i elektronikvärlden" (nr 10?), där tror jag dom hade lite jämförande information om några redigeringsprogram. Och framför allt försök bilda dig en egen uppfattning om vad som är bra och tro inte helt blint på vad andra tycker.
 8. Det kan vara lämpligt att hämta den senaste uppdateringen av programmet en gång till. Det händer ibland att det ramlar med nåt skräp som sedan ställer till oreda.
 9. Jag antar att du har fel inställning på skärmupplösningen. Gå alltså till Kontrollpanelen och ställ in ett högre värde på skärminställningen.
 10. arvid

  Baklänges

  Jaha! Se där! Det visste jag inte. Nu lärde jag mig nånting också!
 11. arvid

  Baklänges

  Megawatti håll dig till att vara hjälpsam och slå inte ner på sånt som du tycker är fel och löjligt!
 12. arvid

  Baklänges

  Undrar om du inte hade Studio 9 den gången du lyckades köra baklänges. Det finns nämligen en plugin, "Reverse", på den här hemsidan: home.comcast.net/~m.mikeysoft/fex.html. Jag tror att den finns med i Studio 11, men då får du betala för den. En annan lösning är ju att du drar ut tidslinjen så mycket att du kan markera varje frame och sortera om dom åt "andra hållet". Jobbigt, men det funkar.
 13. Sax och klister (på 50-60-talen) Video till video Diverse linjära system till pc Pinnacles alla varianter av Studio Pinnacle Studio 11 plus (nu) 63 år (tror jag)
 14. Snälla, jag skojar ju bara med dig!
 15. Ja men då var detta utrett. Men egentligen skulle du nog bytt kamera istället.
 16. Det är väl ändå helt klart att man undrar varför "farfarsfilm" sålde den. Han skulle ju ha en fungerande mic och fick ju dessutom en ny som antagligen fungerade perfekt!
 17. När jag lägger musik till gamla stumfilmer brukar jag välja musik utan sång. Det är ändå filmen som är det viktiga. Det är ju inte frågan om musikvideo. Dessutom brukar jag plussa på lite lätta ljudeffekter. Om t.ex. en traktor är i bild så får det gärna finnas lite traktorljud också. Dessutom kanske lite "cartoon-ljud" typ svisch, pling och krasch. Sånt tycker jag lättar upp hela anrättningen.
 18. Fick Luthmans musikkatalog häromdan och där fanns detta: AVOX Antares Vocal Toolkit Tillverkare: Antares Luthmans artikelnummer: 207832 Det verkar vara nåt alldeles i hästväg.
 19. Kan felet vara i anläggningen där du spelar upp allt? Varför inte testa att spela upp nån annanstans.
 20. Ojsan, jag skrev lite fel. Du ska INTE ta tag i Redigeringslinjen, utan strax bredvid längst upp.
 21. Jo men visst är programmet bättre än så. Ta tag i överkant på Redigeringslinjen (den lodräta linjen) och dra åt sidan så att tidslinjen ändrar storlek. Du kan göra den så bred att du kan ändra ljudet för varje bildruta. Nog är väl det ganska så bra ändå?
×
×
 • Create New...