Jump to content

Hans-Gunnar Olsson

Members
 • Content Count

  55
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Alfta
 • Job/title
  Undersköterska
 • Name
  Hans-Gunnar Olsson

Filmskapande

 • Influences
  Ingemar Lind,Boris Engström,Göran Emerius,Bengt Jägerskog
 • Interests
  Natur-och dokumentärfilmning
 1. Hej. Jag arbetar med Pinnacle 21.5 och vill använda två skärmar. I den ena skärmen har jag mitt arbetsbord där jag red. själva filmen. I den andra skärmen vill jag enbart se den filmsekvens jag jobbar med och den ska fylla hela bildskärmen. Har inställning"Utvidga dessa skärmar". Får inte till inställningarna så jag kan jobba så.
 2. Läste om framkallning av Kodachromefilm ska ha´avslutats den 30 december 2010. "Alla typer av Kodachrome film (inklusive Kodachrome Slide och film film) kan inte behandlas. Vi kommer att fortsätta att bearbeta andra typer av film och tillhandahålla alla våra andra tjänster. Endast Kodachrome behandling har upphört."enl. Dwayne's själva. Har en hel hög oexponerad smalfilm S-8 Kodachrome. Ere kört med framkallningen av den. Stämmer det? Nå´n som vet.
 3. Hej Bosse. Klickade mej in på adressen du lagt in och kikat på "Tåg ut - Klart slut". En fantastisk film om förr med Dag Stålsjö. Min favorit speaker. Vilken dokumentation. Tack för att du lagt ut den.
 4. Jo´som jag läste det,så i det ena fallet kan man föra över analoga videosekvenser fr. videobandare el. videokam. till din digitala videokamera och dess dv-band. Andra alternativet är att låta DV-kameran omvandla den analoga signalen till digital signal som går direkt till datorn. Där låter du bara DV-kameran vara passiv. Själv har jag en Canon XM2 som gör den proceduren möjlig.
 5. Nej, de problem du beskriver är ju faktiska. Så är det bara. Själv satt jag o. justerade bländaren på min dåvarande analoga videokamera vid överföringarna till dator´n för att få ut så bra kvalite´ som möjligt. Minns att motljusbilderna på filmerna var alltid ett problem att återge. Är smalfilmerna filmade på "rätt" sätt med bra exponering, stadig hand, nogsam skärpeinställning o. inga motljusbilder så blir dom tämligen njutbara i slutprodukten oxå.
 6. Det är en Bolex Paillard, troligen 16 mm. Ser ut så med tanke på optiken jag ser på bilden. Tycker det verkar enl. bilden vara möjligt att ansluta ett externt filmmagasin uppe på kameran, då är det ju 16 mm som gäller. Bolexen fanns ju oxå som Dubbel-8 kamera på 60-talet. Hade en sådan kamera (D-8)som blev ombyggd till Dubbel-super8- formatet av Knut Harsten i Alvesta för några år sedan. Lite tyvärr, sålde jag kameran då videon dök upp i mitten på 80-talet. Saknar den faktiskt. Hade Switaroptik på den 8-36 mm och riktig tryckplatta i den. Jag vevade upp fjäderverket och filmade i några sekunde
 7. Hej Odell. Denna åtgärd gjorde en kille i Alvesta som heter Knut Harsten på min dåvarande Beaulieukamera 4008 ZM2 för flera år sedan. Jag tror han blev tvungen att omcentrera optiken Beaulieu Optivaron 6-66mm och han utnyttjade den delen av filmen som du skriver om, alltså där magnetspåret låg på ljudfilmen. Intressanta minnen fr. en för mej svunnen epok. Men som jag ibland får ett sug efter.
 8. Läste nyligen att om du ska överföra S-8 eller D-8 film till dator´n via, som i mitt fall en dv-kamera, ska du se till att stänga av bildstabilisatorn för den kan tydligen påverka flimret.
 9. Du skriver mod.Nizo s65. Du menar inte s56. Om så vore är det ju zoomomfånget som skiljer dessa båda kameror åt. Men kanske är jag ute och cyklar?
 10. Tänkte höra med er kollegor om följande: Jag har nyligen fört över dubbel-8 bilder till min dator. För mej är det största problemet att i möjligaste mån undvika eller minimera det flimmer som uppstår vid överföringen. Dubbel-8 filmerna filmades oftast med 16 bilder/sekund. Dv-kameran jobbar ju med 25 bilder/sekund och att få detta att "trivas" med varandra har sina sidor. Min dubbel-8 projektor har steglös hastighetsreglering och med den kan jag öka eller minska bildhastigheten och vad jag kan se så är det enda sättet att hålla flimret borta någotsånär. Tyvärr så verkar det vara svårt att
 11. En kollega till mej red. i Pinnacle 12. Då han lägger ner övergångseffekter på linan mellan en del scener dyker det upp blåa utropstecken ! för honom. För min del har jag ett "intimt förhållande" till dessa uppkäftiga blåa saker sedan lång tid tillbaka. Dom dyker för mej upp då jag vill snickra till en svartruta i t.ex början av en film. Jag själv red. i Pinnacle 10 Plus. I Pinnacle version 9 funkade det utmärkt. Där lyste di blå utropstecknen med sin frånvaro !!!
 12. Hej. Har red. stillbildsvideo på 28 min. Med inlagda texter här och var, samt musik. Efter renderingen får jag upp ett felmeddelande som ser ut följande exakt: Exportfel (exportinstick) 42774/42775@ 00.28.30.33 (00.00.00.00-00.28.31.00) Har prövat köra rendering till direkt bränning till DVD-skiva/rendering till imagefil för bränning senare. Men icke! Nu testar jag för tredje gången där jag markerat i en ruta för "omkodning" av hela filmen. Detta ska man tydligen enl. hjälpmanualen göra vid exportproblem. Denna rendering pågår då detta skrives. Vet nå´n klurig sak vad detta problem b
 13. Samma för mej efter 5 års filmande med min XM2:a. Då begynte dv-banden att trassla sig i kameran. Inskick till Intervision i Malmö gjordes och kostade mej ca. 3000:-. men nu funkar den. Man får räkna med tämligen höga kostnader för rep. av just stillbild -och videokameror. Men man har inget val. Hoppas det ordnar sig med din kamera.
 14. Är i behov av en dubbel-8 projektor för kopiering av film till DVD. Min har pajat!
 15. Mr. Uppsala Teknik, innebär det att jag skulle kunna skicka mina Kodachrome 40 filmer för framkallning till USA även om väntan blir lång. Har flera Super-8 rullar i frysen. Mvh. HG
×
×
 • Create New...