Jump to content

Lampor


Clown

Recommended Posts

Är det bara själva lampan då eller följer "lamphuset" (eller vad det nu kallas, menar iaf det som är runt själva lampan :P) med också?

 

Men ar du typ en sådan som är på bilden. Det står såhär om den: Halogenbelysning 500W med stativ 3 m gummikabel och jordad stickpropp. Max höjd 185 cm. Lev. med 500W lampa... Den kostar 198 kronor, något att ha?

clasohlson halogen.jpg

Link to comment
Share on other sites

att bestämma vad som är riktigt eller inte är väldigt svårt i ett sådant här läge.

Varje lampa har sin egenskap och vill man få ett billigt ljus för en bra peng så är ju dom på Clas Ohlson ett bra val.

rekommenderar dock att inte rikta dom rakt mot det du filmar eftersom att färgerna skiljer sig en del från bättre lampor.

Använd reflektorer eller rikta ljuset mot en vägg eller tak.

Lampor i högra klass kan kosta från 800 kr/st +stativ för cirka 1300kr.

Sedan kan det vara bra att använda en dimmer också. =)

återkommer kanske lite senare då jag letat lite mer info om typer av lampor.

Link to comment
Share on other sites

[citat=Clown]Vad kostar "riktiga filmlampor"?[/citat]

 

jag har en liten fråga till dig. jag har sett dig röja runt lite på forumet och snackat om fansy kameror, lampor m.m. men hur mycket kan du filma? kan du hantera fototekniken, ljussättningen m.m? på amatörnivå är det viktigare än en massa dyr utrustning. börja med att filma med billig utrustning och lär dig, med tiden kommer du konstatera att man inte behöver det dyraste och finaste av allt.

 

efter som att jag inte vet något om hur mycket du filmat innan så vill jag inte ge dig kretik i onödan utan detta är snarare ett tips.

 

Bleckert

____________________________________________________________

Har nån sett min rörtång?

Link to comment
Share on other sites

Hmm,, nä jag har inte filmat så mycket :) jag frågar bara runt lite grann vad som finns:) man vill ju veta vad som är bra osv om man skulle kunna få tag på begagnade saker... sedan är jag lite så att jag gärna vill ha det bästa av allting (även fast jag aldrig kommer att ha råd med endsast studiebidraget om inkomst :S), kanske har att göra med att jag varit ganska bortskämd under min uppväxt :) Men som sagt, alltid bra att veta vad som finns att få tag på och när det gäller lamporna har jag ju inte sagt att lamporna på Clas Ohlson inte duger utan jag frågade hur mycket "riktiga filmlampor" kostar... Men tack ändå Bleckert, alltid bra när någon tar ner en på jorden igen :)

Link to comment
Share on other sites

[citat=Clown]Hmm,, nä jag har inte filmat så mycket :) jag frågar bara runt lite grann vad som finns:) man vill ju veta vad som är bra osv om man skulle kunna få tag på begagnade saker... sedan är jag lite så att jag gärna vill ha det bästa av allting (även fast jag aldrig kommer att ha råd med endsast studiebidraget om inkomst :S), kanske har att göra med att jag varit ganska bortskämd under min uppväxt :) Men som sagt, alltid bra att veta vad som finns att få tag på och när det gäller lamporna har jag ju inte sagt att lamporna på Clas Ohlson inte duger utan jag frågade hur mycket "riktiga filmlampor" kostar... Men tack ändå Bleckert, alltid bra när någon tar ner en på jorden igen :)[/citat]

 

jo jag vet, jag är också jävligt teknikkåt och vill gärna ha det bästa men man måste inse sina begränsingar. annars är det smart att gå ihop ett gäng och lägga ihop till en liten budjet. annars kan man försöka få kontakt med större produktioner som kanske pågår i närheten. jag hade fördelen att få gå in som a-fotograf i ett seriöst novellfilmsprojekt och fick helt plötsligt tillgång till kamareutrustning för flera hundratusen. nu hade jag väll iofs lite tur men jag fick jobbet genom att visa de andra filmerna jag gjort med enkel utrustning och nollbudjetar. om man vill få "jobb" i en produktion är det viktigaste inte att visa upp dyra produktioner utan ambitösa och kreativa produktioner.

 

men visst är det roligt med dyr och bra utrustning!

 

/bleckert

_______________________________________________

Har någon sett min Rörtång?

Link to comment
Share on other sites

jag skulle köpa ett lowel-kit. det här har jag använt mycket med stor framgång tidigare, kompletterat med en 1500 wattare från typ clabbes för när man behöver lätta upp ett större rum eller utomhus. glöm inte att det inte är bara lamporna. minst lika viktigt är sätten att kontrollera ljuset.

 

http://www.lowel.com/kits/goJetSet.html

 

(glöm dock inte att du vill ha 230v och inte 120v)

 

/mattias

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...