Jump to content

Filmkollektiv/filmskaparcirkel i Göteborg


TomStac

Recommended Posts

Hej,

 

Har en idé som kanske andra också skulle vilja hänga på i Göteborg med omnejd. Tror att det finns en hel del individer med ambitioner att göra egen film som har upptäckt att det är svårt att göra helt själv, eller bara med sin polare (eller partner).

 

Tänker mig att man kunde samlas tillsammans runt varandras filmidéer guerilla-style. Ett filmkollektiv kanske man kan kalla det...

 

Regeln skulle vara att alla skulle få göra varsin flm med stöd av de andra. Det skulle gå laget runt i demokratisk anda. Den vars tur det är skulle ha det huvudsakliga kreativa ansvaret - kalla det att vara "regissör".

 

De andra skulle bistå på bästa sätt med sina kunskaper, talanger, intresse och filmprylar. Väl medvetna om att turen kommer att komma till en själv till slut. Ingen skall få ha stafettpinnen mer än en gång i taget. När den har gått laget runt börjar man om på nytt, etc.

 

Även om man inte själv sitter vid rodret så ger det mängder med erfarenhet att delta som cinematograf, ljudtekniker, manusförfattare, producent, kompositör, redigerare, färgläggare, passare, skådis, etc.

 

Inga ålderskrav förutom att man minst skall vara 18. Man, kvinna eller ingendera. Man skall inte behöva ha några förkunskaper - bara sin entusiasm och kärlek för filmen. Fast naturligtvis är erfarenhet och kunskap ett +

 

Det hela skulle grundas i ett ideellt arbete med 0-budget - skosnöre... Inga kommersiella ambitioner utan framför allt konstnärliga, med stor experimentlusta utan att vara pretto. Fast med en övertygande production value.

 

Alla genrer skall få rymmas under samma tak, och gärna "genrefilm" - mottot skall vara: "Where Arthouse meets Grindhouse".

 

Det kanske redan finns sådan verksamhet i Göteborg. Vi behöver ju inte uppfinna hjulet på nytt. Var snälla och i så fall peka ut vägen till en dylik grupp, eller hör av er till mig genom PM eller här i tråden.

 

Vad sägs?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...