Jump to content

Kombinera live-action och CGI


andreasingo
 Share

Recommended Posts

Undrar hur man gör när man ska kombinera live-action och datoranimering, i de fall där kameran rör sig mycket och kamerarörelserna måste överföras till datoranimationen på ett realistiskt sätt. Kollade på något inslag på TV om att man använder någon funktion i datoranimeringsprogrammet som synkar kamerarörelserna i live-action materialet med det animerade materialet. Är det någon som vet hur man gör detta i Autodesk Maya? Om inte detta går finns det något annat program man kan använda?

Link to comment
Share on other sites

Maya har den funktionen men är väldig dålig.

Finns många progra som gör det. Det heter Motion Track eller Camera Track

Min absoluta favorit är ett program som heter PF Track men jag brukar få bra resultat med Boujou också.

Nya After Effects CS6 har och en enklare 3D tracking funktion men jag håller mig till PF track.

Det somär bra med PF track är att den kan göra så mycket mer än Boujou och dom andra att det är synd att börja med ett program och sen märka att man måste byta bara för att man behöver göra andra typer av tracking.

Finns 3 DVDs som förklarar detta arbetsflöde väldigt bra. Dom kostar c:a 380 kr st men det är absolut värt pengarna.

OBS. Man behöver inte alla 3. Alla går igenom hela processen så man kan börja med ettan och ändå förstå flödet.

Live Action and CG - Foundations | Eat 3D

Live Action and CG 2 - HD Video in 3D | Eat 3D

Live Action & CG 3 - A Comprehensive Guide to Compositing | Eat 3D

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By xingchen
   Jag har en XP-Pen deco 01 (stor som 10“x6.25“ ), har ritat i SAI och andra program och redigerat foton i Photoshop CS och lite andra småprogram. Jag är extremt nöjd med både penna, platta och program.
    
   Så kallade ritplattor är inte särskilt bra att rita med. Det är sjukt svårt att få bra precision och snygga linjer eftersom du inte ritar direkt på det du ser. Du kommer aldrig i närheten av att rita lika bra som med papper och penna.
    
   Jag är på jakt efter en ritskärm ( ips skärm Ritbord) för att illustrera med.Det finns dyrare modeller där du kan se det direkt i tavlan, eller rita direkt på skärmen.
    
   Platta med inbyggd skärm är helt intuitivt... det är svårbeskrivet men det känns exakt som att rita med en filtpenna på plastfilm med orginaltippen, med skillnaden att man kan ångra direkt. Sudda något är att vända på pennan och gnugga med en suddigumsliknande gummiyta.
    
   Personligen vill jag gärna kunna jobba med skärmen i knät och de bör funka (med pressure sensitivity) i Painter/Illustrator/Art Rage.
    
   Jag traskade in på XP-Pen's Officiell hemsida : https://www.xp-pen.com/goods/show/id/225.html och kollade in där och kom fram till att jag inte skulle ha den där värsting modellen .
    
   Denna Artist 15.6 skärm (eller liknande) kombinerad med en touch-känslig penna, LED-display med hög upplösning (1920 x 1080) med en vinkel på 178º och 16,7 miljoner färger.6 ExpressKeys som kan anpassas, Penna med 8192 trycknivåer.
    
   Upptäckte denna tablet XP-Pen Artist 15.6 med inbyggd skärm, alltså en skärm som man kan rita på med en penna. Vilken dröm, tänkte jag, när det gäller att rita och animera. Dock fick man ju se kostnaden: ca 3800 kr. men jag vill så gärna ha den!
  • By andreasingo
   Tjaba! Håller på med ett animationsprojekt "Alien Forever", vars manus jag postat i manusforumet. Jag har lagt upp en strategi för att lyckas med ansiktsrörelser, ska använda mig av morphing är det tänkt. Min fråga är om någon känner till något bättre sätt (inte motion-capture) för att lyckas få fram hyffsat skådespel för karaktärerna? Det är just ansiktsrörelserna som känns svårast för min del, för det är där skådespelet ska komma fram och jag använder mig av mycket dialog.
  • By MovieMaker
   Än så länge bara en modell men inom ett par veckor kommer de här vara en 1 minut lång animation. Kommer posta resultatet här då.. ^^
    
   UPPDATERING: Färdig animation -> http://www.vimeo.com/11007176

  • By RedFilm
   Hej. Jag sitter o jobbar lite med en 3D Modell av min son som uppvärmning inför ett kommande projekt. Skulle vara bra o veta vad ni tycker och hur ni skulle förbättra resultatet.
   Har inte börjat med ögonen och han ska ha keps på sig så inget hår heller.
    
   http://www.redfilm.se/sebas_3d4.jpg
   http://www.redfilm.se/sebastean_3D_SideBYside.jpg
    
   Jobbat med Maya, zBrush och photoshop
  • By megawatti
   Halloj. Har precis animerat klart min karaktär, den är fullt riggad och all i maya.. Kan man exportera denna till max? Har testat lite lätt med FBX osv men inge vidare reslutat. Kan man baka ner typ Vertex:erna på något vis och importera i max? allt är klart, vill inte fortsätta animera i max utan bara få in den där.
    
   Kravet är väl att UV-kordinationerna sparas, annars spelar ingen roll ifall riggen förljer med eller inte! :)
    
   Så vad har ni för workflow mellan max och maya? Hjälp önskas! :D
    
   // Simon
×
×
 • Create New...