Jump to content

PabloFernandez

Members
 • Posts

  459
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by PabloFernandez

 1. Så stolt över hela teamet och mig själv. Det har varit en lång väg men nu finns min första film ute på olika plattform. iTunes: https://itunes.apple.com/us/movie/we-will-part/id1346981989?ls=1 Amazon: https://www.amazon.com/dp/B079K619CX/ref=cm_sw_r_fa_dp_c_gSSOAb2MY9E26 Google Play: https://play.google.com/store/movies/details/We_Will_Part?id=BYo-v3pzZTg Steam: http://store.steampowered.com/agecheck/app/798660/ xBox: https://www.microsoft.com/en-us/store/p/we-will-part/8d6kgwxp5f1h/0002
 2. Wow. Vad snällt Pontus. Det har varit riktigt hårt att hålla oss till ambitionerna när det kommer till fotot. Personligen tycker jag att man måste lägga sig på rätt nivå så att att man inte äter upp tid som behövs för spelet. För det mesta lyckades vi med det men ibland gjorde vi inte det vilket slutar med att vissa saker behövdes ta bort från schemat och kompletteras senare. Som du ser på IMDB så har det varit 3 DoPs inblandade i projektet. Alla har gjort ett grymt jobb men på grund av tajt budget och andra projekt som krockade var vi tvungna att jobba så. Det är absolut inte att rekommendera att ha 3 DoPs på ett projekt men det har varit väldigt intressant att se hur dom tog sig an projektet på olika sätt. Hur pass olika dom var i sitt sätt att tänka film och hur dom kompletterade mig. Man kanske borde haft alla tre parallellt hela inspelningstiden hehehe. Hursom. Jag skulle inte kunna säga exakt vilka lampor vi använt. Olika scener krävde olika ljus så det har använts en hel del utrustning. Vi filmade det mesta på Alexa Plus, En hel del på Alexa Mini och hade Ursa Mini 4.6k som B-kamera. Ursan funkade förvånansvärt bra och ingen har kunnat säga vad som är Alexa och vad som är Ursa förutom Coloristen. Alexa materialet är lättare att grada, hudtonerna blir perfekta rätt fort medans Ursa materialet kräver lite mer jobb. Sen har vi haft en Inspire 2 till alla flygbilder. Vi har filmat c:a 30 dagar och har 4 dagar kvar som ska filmas i slutet av oktober. Planen är att filmen ska vara klar till Cannes... även fast vi vet att det är en chans på miljonen att komma in där... utan kända namn... men det är iallafall vår deadline. Vi jagar fortfarande distribution till både denna och min förra långfilm We Will Part som blev klar förra året. Alla tips är välkomna :)
 3. Vad kul att ni gillar teasen. Som ni vet kämpar man så jääääv####a hårt med ett sånt projekt att man har svårt att ta avstånd och känna efter om det är på rätt väg. Därför uppskattar jag extra mycket dom värmande orden. Det ger även extra kraften man behöver för att avsluta. Och tack för IMDB errorn. Fixar det asap. Stor kram.
 4. Hej alla. Vi är snart klara med långfilmen Finding Alice. Tänkte passa på och dela med mig första teasern.
 5. Hej Alla. Nu har vi filmat klart långfilmen Finding Alice och klippningen har satt igång. Vi vet redan nu att vissa saker behöver kompletteras och detta är schemalagt 31-Aug till 3e-Sep Filmen är independent finansierat så det vi söker är folk som är villiga att vara med 4 dagar, träffa massa med sköna filmare och hjälp oss avsluta. Hör av dig till info@laithaus.com och berätta lite om dig själv. Stor kram.
 6. I may fortsätter inspelningen av långfilmen Old Bastard. Vi söker olika filmarbetare. Allt från ljus/el, kamera till ljud, smink, rekvisita osv. Filmen finansieras privat vilket betyder att lön inte utgår men vi står för mat, resor och framförallt en chans att träffa andra likasinnade och på så sätt, förhoppningsvis, få en fot in i branschen. Lite om mig: Jag har regisserat och skrivit i c:a 12 år. Detta är som sagt min andra långfilm. Min första film heter We Will Part vilken jag blev nominerad för bästa regi i Madrid International Film Festival. En av huvudrollerna vann priset för Best Leading Actress in a Feature Film i samma festival. Se trailer här: Maila lite om dig själv till info@laithaus.com om du är intresserad. Stor tack.
 7. Söker någon som kan göra enkel protes i latex eller liknande för filminspelning. halvakut. måste påbörjas på söndag och vara klar på onsdag (17e) nästa vecka.
 8. Steadicam operatör sökes till den 15e Aug (max 4 tim) Vi filmar vid rosersberg, norr om stockholm. Alla tips välkomna. maila mig på pablo@laithaus.com
 9. Tack Johannes. Vi saknar faktiskt D.I.T. :-) Vi har i stort sätt alla vi behöver. det som saknas nu är pod-ass och D.I.T Alla tips är välkomna. Stor tack.
 10. Ja. exakt. Framförallt när man gjort en långfilm efteråt som man känner är närmre det man faktiskt vill göra. Då känns det inget kul att gå tillbaks till en kortfilm som man varken är riktig nöjd med och som man veta kommer kräva hundratals, tusentals timmars arbete för att avsluta. Den tiden lägger jag hellre på nästa långfilm.
 11. Hej Jakob. Än så länge finns det inget sätt att se filmen i Sverige men vi söker distribution. Skulle den komma in i Stockholms Film Festival kan man se den där men ingen aning om den kommer in. Triangulo ligger på is av många anledningar. Tror inte den kommer någonsin avslutas. Lyckades aldrig hitta tillräckligt med 3D folk för att göra det. Men det är inte BARA på grund av det. Jag satsar på långfilm nu och är igång med min andra. Kan inte tänka mig att gå tillbaks till kortfilm.
 12. Hej. I augusti börjar vi filma min andra långfilm - Gubbjävel "Old Fart" Jag gör filmen, precis som min förra långfilm, med egna pengar... väldigt lite pengar. Därför söker jag folk som vill hjälpa oss skapa en både fin men viktig film. Det vi söker är Elektriker/Elassar, A-Ljud, B-Foto, Skripta, Insp Ledare, Prod Ass med körkort, makeup, DIT, och lite annat. Vi kan såklart inte betala lön men man blir delägare i filmen med sin insats motsvarig procent på totalbudget. Hoppas ni ser värdet i att vara med om något sådant. Inspelning: Stockholm Datum: 15e Aug till 2a Sep (Ej helger) IMDB: http://www.imdb.com/title/tt5722926/?ref_=fn_al_tt_1 Här kan ni se trailern till min debut långfilm som nu skickas runt till festivaler. Nominerad för bästa regi, bästa foto och bästa makeup&hair i Madrid International Film Festival. Maila oss info om dig och vad du har för kunskaper och erfarenheter till pablo@laithaus.com Stor kram. Pablo Fernandez
 13. Lite roliga news. Best Director nominering i Madrid för min långfilm We Will Part. Fotografen blev nominerad för Best Cinematography Hard work pays off :) http://filmfestinternational.com/best-director-madrid-iff-2016/
 14. Jag hittar inte en CS6 version av Premiere eller encore. Behöver också bränna en bluray. Alla tips är välkomna.
 15. Har en "laglig" fråga. Hur ställer man sig till att använda ljudet från upphovsrättsskyddat material i en scen där TVn hörs. Skulle ni spelat in nytt ljud som ska komma från TVn?
 16. Den håller tyvärr inte färgerna. Testade den i alla Color lägen och inget ser ut som originalet. Testerna med easyDCP i resolve ser exakt ut som originalet. Dyrt men kanske bästa alternativet.
 17. Har någon testat Wraptor DCP i adobe? jag gjorde en export på en 30 sekundare från Media Encoder med Wraptor DCP och drog sen ut samma sekvens från Resolve med easyDCP (demo) DCPn från Media Encoder är halva storleken (filstorlek) Har inte kunnat jämföra kvaliten ännu. Vet nån varför det skiljer så mycket?
 18. Har haft problem senaste veckorna. Importerar quicktime filer till premiere som har audio men i Premiere ser dom ut att inte ha nån audio och om jag kollar på "audio info" i projekt fönstret så är fältet tom. Om jag spelar upp klippet i quicktime hör jag att det finns ljud men Premiere vägrar ta in det. Vad beror detta på? OBS. detta händer inte med alla filer men med många. Tror framförallt med H.264 filer.
 19. Söker duktig/erfaren 3d animerare, riggare, modellerare. maila info samt reel till mig på pablof@swiss.se
 20. Ja. det är löst. Blev tvungen att installera om hela Windows för att få det att funka. Testade att installera olika versioner av Premiere men fick samma fel på alla. Testade även massa andra lösningar som folk pratade om på nätet utan framgång. Det var helg och när Adobe supporten försökte få tag i mig igår så hade jag redan installerat om allt. Max. nej... tror inte det är det då jag installerade om med helt nya drivisar på allt. Tyvärr lär vi aldrig få veta vad som hände om inte det händer nån annan. Men googlar man problemet så kommer det upp massa sidor där folk pratar om detta. Kanske värt att kika på. Tack för hjälpen Max. Du är alltid sjuk snabb på att svara och ge tips. Känns tryggt att Adobe har dig.
 21. Hej jag har kört Premiere Pro utan problem väldigt länge men nu vägrar den starta. Får följande felmeddelande "adobe premiere pro could not find any capable video play modules" Har googlat hela dagen och hittar ingen lösning som funkar. Körde CC2015 men laddat ner även CC2014 och får samma problem. Grafikkortet jag har är Quadro 4000 System: Windows 7 Tips?
 22. Nuförtiden kör vi drönare som har trådlös video. Vi kör oftast med DJI videosändare och mottagare. Dom har även en som heter Lightbridge som klarar över 2km i HD upplösning. Finns massor om man kollar på ebay men dom flesta är rätt lågupplösta.
 23. Kul DOF simulator för er som vill veta hur bländare och brännvidd påverkar skärpedjupet (DOF/Dept Of Field) Bokeh simulator & depth of field calculator
 24. Har du testat installera Creative Cloud och installera därifrån istället?
×
×
 • Create New...