Jump to content

"Unga på nytt"


Hogge

Recommended Posts

Detta är ett extremt snabbt utkast till en filmidé jag har. Alla namn kommer att bytas ut.

Genre: Komedi/feelgood

 

Adam och Bertil är bästa vänner sedan barndomen. De har till och med pluggat samma sak och hamnat på samma företag. De har vartenda år sedan värnplikten tillbringa sina semestrar med att åka ut på äventyr: åka på festivaler, supa, festa, ligga runt och vara oansvariga. Och Adam har inga planer på att det någonsin ska ändras. Men under förra årets äventyr träffade Bertil sitt livs kärlek och under våren släpper han bomben: hans sambo är gravid. Adam vill ha en sista storslagen sommar med sin bästa vän, men är inte säker om det kommer att ske. Fullständigt oviss om vad han ska göra av sig under sommaren, börjar han leta efter nya alternativ.

Erik är i samma ålder som Adam och Bertil. Men Erik levde aldrig samma vilda liv. Han var tjock i sin ungdom och blev aldrig framgångsrik bland damerna. De senaste åren har han tagit tag i sin kropp, men saknar fortfarande erfarenheten och självförtroendet med flickorna.

Greta har just skilt sig. Hennes barn är utflyttade och nu saknar hon mål med livet. Sommaren är det hon räds mest: då är det inte ens säkert att hon träffar sina arbetskamrater.

Cesar är yngst i gänget (18-25 år), men han är ihop med Daniella som nyligen fyllt 40. Han och Daniella älskar varandra, men det finns en sak som tär på dom: Cesar känner sig för ung, oansvarig och lekfull för att skaffa barn. Egentligen gäller samma sak för Daniella, som ser ung ut och levt ett väldigt ungdomligt liv, men hon har nu börjat bli allt mer rädd för att bli utan familj och barn och på sikt bli en läskig kattgumma. Samtidigt är åldersskildnaden väldigt tabu. Cesar tar mod till sig och föreslår en sista sommar tillsammans.

Fredrik är chefen på bolaget. Han är runt 50. Till synes är hans liv perfekt: han är högt utbildad, har rest runt i världen, känner mycket folk, bor i ett flott hus och är gift med en yngre fru. Men orsaken till Fredriks spikraka karriär är även det som ger honom mest ångest. Fredrik var en flitig elev på gymnasiet, därefter gjorde han två års värnplikt och direkt efter studerade han två program samtidigt på högskolan. Efter slutförd utbildning började han på ett jobb där han var väldigt ambitiös, till den milda grad att han jobbade över utan att bli tillfrågad. Kort och gott fick Fredrik aldrig vara ung.

Det omaka gänget bestämmer sig: de ska tillbringa sommaren tillsammans. De ska bli unga på nytt. Adam ska ragga tillsammans med Erik, Cesar och Daniella ska bete sig som tonåringar och Fredrik ska göra någonting han ville göra som tonåring men inte hade tid med: han ska renovera en gammal Amazon och köra runt med den. Tillsammans åker de på festival, festar på stranden, åker på road trip, leker sanning eller konka och många andra saker de borde ha mognat ur. I slutet av sin tre veckors industrisemester har alla fått ut något som ger dom en positivare sikt på livet.

 

 

Kommentarer på detta?

Link to comment
Share on other sites

Hmm, men är det vekligen så att man har en "sista sommaren/kvällen/helgen" med gänget? Tycker hela premisen är lite konstruerad och gjord. Att få barn eller vad som innebär inte att blir en uttråkad och bitter hemmaman/fru...

 

Det är en kul idé, men den bärande premisen kanske inte måste vara "nu kör vi en sista gång" utan "jag har fan ingen aning om vad som hände, men sjukt kul var det". Historien kan vara hur ett antal vilsna själar, som förlorat hoppet av olika anledningar, finner varandra och bara lever...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...