Jump to content

simonsko

Members
 • Posts

  45
 • Joined

simonsko's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Martin Beck och Gunvald Larsson kallas till Hudiksvall för att reda ut en klotterhärva med kopplingar till den undre världen. Storyn baserad på följande artikel och dess dramatiska skriftspråk: Klotter på toalett - helahalsingland.se
 2. Kollar igenom Silver Fang med svensk text och ser ett intressant teckensnitt. Jag har även sett det i den svenska undertexten till en film (Djävulens bakben hette den om jag inte minns fel). Vad heter det? Bifogar en bild.
 3. Tack så himla mycket! Det här inlägget har jag väntat på, och jag trodde aldrig det skulle komma då det såg mycket mörkt ut. Visst var det lite dålig kritik men all den goda kritiken övervägde. Dessutom presenterades kritiken på ett konkret och passande sätt. Jag tyckte andra klankade ner lite på mig, men det förlåter jag er för. Det finns en chans att storyn inte håller, men det är den inte ensam om. Jag tänker absolut fortsätta med manusförfattande. Jag har tagit lärdom av dina tips och kommer få stor nytta av dem framöver. Tack igen! :)
 4. Jag förväntade mig inte att du skulle se på manuset som om det vore en episk uppföljare till Terminator eller vad din favoritfilm heter. Det vore att hoppas för mycket. Men jag förväntade mig inte heller att du och de andra skulle ta det som ni gjorde. Jag kanske gjorde fel som lät vuxna människor bedöma manuset (Jag själv är 17).
 5. Ni kanske har rätt om att manuset inte håller, men gör det bättre själv då! Haters gonna hate!
 6. Kalle är huvudkaraktären, för det är mer eller mindre pga honom som trenden börjar. När Oscar kommer in tillförs filmen en karaktär men handlingen förändras inte. Man får följa när Oscar blir en del av handlingen.
 7. Detta svar riktar sig mest till likeavirgin men ni andra kan läsa också: Jag borde kanske inte låtit vuxna människor läsa den (Jag utgår ifrån att ni är vuxna) då jag tänkte att filmen skulle rikta sig till ungdomar, som överlag gillar flamsiga filmer (Jag tycker filmen har en flamsig handling). Har ni inte märkt budskapet så ska den handla om att våga stå emot grupptryck, speciellt när det involverar galna eller rent av farliga saker. Anledningen till att en del av filmen tillägnas den något utstötte Oscar är för att han är den sista killen att amputera sig, och jag får här med mig en av de dåliga sidorna av grupptryck, att falla för det bara för att passa in. Allt som händer innan olyckan är som en slags upptakt. Den innehåller lite viktiga detaljer. Hoppar man över dem blir det alldeles för mycket pang på rödbetan. Alla detaljer jag nämnde kan få det hela att verka långdraget, men visualiserar man så blir det inte lika långdraget.
 8. Hejsan! Jag har under en tid ruvat på en filmidé som jag nu bestämde mig för att göra ett manuskript av, efter att ha fått det rådet från vänner och släktingar. Jag hade från början inga djupa avsikter med storyn men då en kusin hade hittat djupa teman i den och gett mig rådet att göra något av idén så gav det mig mer motivation. Okej, nog svammel om bakgrundshistorien. Detta är mitt första manuskript. Stundoms är det kanske lite väl detaljerat men det är upp till er att bedöma. Vissa detaljer kanske hör hemma i storyboarden men sak samma. Here it goes! Angående titeln är det en arbetstitel som kan komma att ändras, antingen till "Armlös, benlös, sorglös" eller "Lemlös och sorglös". Bedöm ni vad som passar! Armlös, benlös, meningslös.pdf
 9. Bumpar den här. Hur exporterar jag i Premiere Elements 2.0 för att få bäst kvalité för Youtube? Filformat spelar ingen roll.
 10. Går det att använda Easycap, webbkameror och annan USB-utrustning när man ska importera video i Premiere Pro? Om ja, hur ställer jag då in Premiere att ta in videosignalerna? EDIT: Fick just reda på att det inte går att köra in video till Premiere via USB, så då lyder frågan: Vart i Sverige kan man få tag på en USB-Firewire-adapter? USB ska vara hona men Firewire ska vara hane.
 11. Jag har hittat ett par fel i programmet. Bild 1: När jag ska öppna sparade projekt dyker det upp en ruta där det står att det Adobe Premiere Elements har påträffat ett fel. Senare står det att programmet måste avslutas. Bild 2: Comic Book Title ligger som ni ser lite fel. När jag försöker åtgärda detta blir inte texten som den ska (Notera att felet ligger i bakgrundsbilden). Skulle vara jätte tacksam för lite hjälp. Om jag inte får ordning på Elements så börjar jag med Premiere Pro. Någon som vet om man kan flytta mallar mellan programmen?
 12. Hej! Trevligt att se en till 15-åring från Gävleborg här :)

 13. Jag söker en Liemannen-dräkt i vuxenstorlek med tillhörande döskallemask. Ska helst finnas i Sundsvall då jag ska dit om ungefär en vecka så jag vill ha ett snabbt svar.
 14. EDIT: Fick bukt med mitt förra problem men dessvärre har ett annat problem poppat upp: Hur gör jag för att få bort alla gröna scanlines från bilden? De dyker upp när jag kör i PAL. När jag kör SECAM försvinner de men dessvärre blir bilden svartvit, alternativt färgblödningar. NTSC har färg utan scanlines men nedre delen av bilden försvinner. Hjälp mig!
×
×
 • Create New...